duminică, 30 octombrie 2016

Procesomani și tiranici.

Zilele trecute, numita Gabriela Vrânceanu Firea a lui Pandele de la Voluntari, persoană care simulează că este locuitor al Bucureștiului pentru a îndeplini condiția de formă a domiciliului pentru ocuparea înaltei funcții de primar al Capitalei, a amenințat și am înțeles că a dat în judecată pe consilierul general al PNL, Ciprian Ciucu pentru că a făcut opoziție la o idee năstrușnică a cucoanei.
Ne ameninti, Baroane? Asta e strategia voastra pentru alegeri? "Sa ne iasa pe nas", Baroane? Il dati in judecata pe Ciucu pentru ca a facut opozitie? Vreti sa-i luati casa pentru ca nu va scutura de scame, cum v-ati obisnuit in studiouri, Baroane? I-auzi: vrea sa-mi fie stapan si sa slugaresc la matele lui. 130.000 de euro costa o critica in regimul PSD? Dar cate mileuri, cate carpete, cati pesti de pus pe plasma va doriti? - Ovidiu Raețchi în articolul „Baroane Dragnea” pe site-ul „Adevărul”, la care eu văd că nu mai am acces. Cei care mai au acces le recomand să intre și să citească articolul.
Că individa Gabriela Vrânceanu Firea a lui Pandele de la Voluntari are această manie de a da în judecată m-am lămurit. L-a dat în judecată pe Traian Băsescu pentru o vorbă, a durat procesul un timp, apoi din necesitatea de colaborare la Consiliul General al Capitalei, acolo unde reprezentantul lui Băsescu, Robert Turcescu votează la două mâini, s-au pupat și au stins litigiul. Pe la televiziuni, pe unde apare, evident doar cele foarte obediente, Firea amenință în stânga și în dreapta cu procesele. Este o treabă aici. O treabă serioasă. Ba chiar o boală.
PROCESOMANÍE s. f. Mania (2) de a intenta (nejustificat) procese (1).
Cel care suferă de procesomanie, cu sau fără motiv politic, se numește procesoman/ă. Cam asta este numita Gabriela Vrânceanu Firea. O procesomană !
PROCESOMÁN, -Ă, procesomani, -e, s. m. și f. Persoană care are mania de a intenta procese juridice.
Pentru că mereu apare „mania” să vedem ce naiba este și asta.
MANÍE, manii, s. f. 1. Boală mintală manifestată prin euforie, stare de excitație psihomotorie, logoree, halucinații, incoerență a gândirii etc.; p. ext. idee fixă care preocupă pe cineva. 2. (Cu sens atenuat) Preocupare exagerată pentru ceva; deprindere bizară.
Văleu ! Cam multe se adună la mania asta !

Acum, sincer, am citit și eu ca tot omul că sunt unele persoane, în special dintre cele care disperă să fie populare, care sunt ahtiate după notorietate, cum o fi ea, pozitivă sau negativă, care și-au făcut o „specializare” în a obține inclusiv venituri personale din procesomanie. Cer sume exorbitante pentru tot felul de daune „morale”, de imagine. Ceva poate pică.

În cazul lui Ciucu, numita Gabriela Vrânceanu Firea cere nici mai mult și nici mai puțin de 130.000 de euro ! Mă gândesc că o vrea femeia să își mobileze apartamentul cumpărat în București pentru a simula că este locuitor al capitalei. Cu ceva scump, probabil, kitsch, așa cum ne-a arătat ea că are acasă la Voluntari, în pozele puse pe Facebook.
KITSCH, (2) kitsch-uri,s. n. 1. Termen folosit pentru a desemna un obiect decorativ de prost gust. 2. Reproducere sau copiere pe scară industrială a unor opere de artă, multiplicate și valorificate comercial.
PSD nu doar amenință. A trecut la fapte. Gabriela Vrânceanu Firea a lui Pandele de la Voluntari este doar un exemplu. Între timp, la Focșani, unde colcăie de baroni ai PSD dar și ai unor instituții ale statului, jandarmii arestează pe stradă pe cei care fac promovarea lui Dacian Cioloș și a PNL.

Imaginea este lămuritoare. Într-un oraș plin cu reclame pentru PSD și ALDE, împărțirea unor cartonașe ale PNL este „infracțiune” iar oamenii pot fi puși în cătușe, în văzul lumii, fără a mai exista posibilitatea să reclami că sunt încălcate „drepturile omului”. Apud, Elena Udrea, Cristoiu, „șatra” de la Antena 3 sau cea de la România Tv etc.
Catalin TomaÎmi place Pagina · 2 ore · 
Astăzi a avut loc un incident care demonstrează că Vrancea condusă de Oprișan și Coreea de Nord se diferențiază doar prin denumire. Un cetățean a fost bruscat și încătușat pentru că a îndrăznit să-i întrebe pe jandarmi despre motivul pentru care este legitimat. În accepțiunea acestor "apărători ai legii" cetățeanul care îi plătește salariul de bugetar este bun doar de bătut. El trebuie să execute și să se supună orbește.PNL Vrancea cere comandantului Jandarmeriei explicații în legătură cu acest comportament abuziv și iresponsabil al subordonaților săi.

Tehnica jandarmilor este antică, veche și de demult. Întrebarea „pentru ce mă legitimezi” este considerată „opoziție la identificare” și ca atare, individul este bun de pus în cătușe. Și este pus. Pentru că în toată piața aia, cei care împart materiale promoționale cu Dacian Cioloș, Plarforma 100 - proiectul lui de guvernare corectă -, și PNL sunt, evident pentru Jandarmeria Vrancea oameni periculoși. O fi Marian Oprișan baronul politic al județului dar este și jandarmul șef un fel de baron. Iar jandarmii au revenit la vechile obiceiuri. E roșu simțul lor civic ca focul !

Niciun comentariu: