joi, 20 octombrie 2016

Evenimente legate între ele. În lupta împotriva unei Justiții independente și eficiente se folosesc și moțiunile simple.


Un eveniment important care are loc în România confirmă munca unui ministru atacat cu furie de PSD și ALDE dar și de alți competitori politici cu treburi multe și importante legate de Justiție. Mai bine spus de fuga de Justiție.

La a VI-a Conferință Pan-Europeană a Oficiilor Naționale de Recuperare a Creanțelor din Uniunea Europeană, organizată la București de Comisia Europeană în cooperare cu Ministerul Justiției și Agenția Națională pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate, a vorbit și Dacian Cioloș, prim-ministrul României.
Doamna ministru Prună și-a luat angajamentul, încă de la începutul mandatului acestui Guvern, să acționeze, să găsească mijloacele în așa fel încât la sfârșitul mandatului acestui Guvern să avem această agenție operațională. Mă bucur să văd că suntem în acest stadiu, pentru că nu putem tolera necinstea lucrativă ca mod de lucru și de stil de viață în România. Nu sunt suficiente aceste decizii care vizează doar pedepsirea persoanei respective fără să arătăm și faptul că sistemul judiciar, statul, în general, e capabil să ducă actul de justiție până la sfârșit
Iar doamna ministru Prună și-a îndeplinit angajamentul. A luptat și a reușit. Agenția română pentru administrarea bunurilor indisponibilizate, potrivit legii, există, trăiește, a primit deja cereri de la Justiție și va începe să administreze bunurile indisponibilizate, de oriunde vin ele.

Ministrul Prună a fost, ca de obicei, ferm și scurt în declarații. Tehnocrat, ce mai !
Ca ministru am spus întotdeauna că ceea ce este important este să redăm societății ceea ce s-a furat societății. Cred că acesta este un mesaj important. Odată cu transpunerea completă a Directivei Europene avem și cadrul legal și cadrul instituțional, rămâne numai să avem voința (...) de a confisca cu adevărat, de a face uz de ceea ce ne dă deja legea și de a confisca produsele infracțiunii
Acum trebuie să privim cadrul general. Lupta împotriva Justiției dusă cu disperare de PSD, ALDE și PMP, ca să nu mai spun de unii moguli de presă și oameni de afaceri, are la bază averea lor, avere obținută din furt. Lupta lor este motivată de spaima că averea lor va fi supusă confiscării iar banii se vor întoarce la stat, acolo de unde a fost furată. Au ales figurile emblematice din acest ultim an care reprezintă Justiția: Raluca Prună - ministrul Justiției -, Laura Codruța Kovesi - șeful DNA -, Livia Stanciu - fost președinte al ICCJ (despre care presa ... nu mai vorbește !). Atacurile furibunde asupra acestor repere ale Justiției au născut metode absolut inedite. Inclusiv angajarea unei companii străine care să facă spionaj electronic și să acționeze pentru intimidarea familiei Laurei Codruța Kovesi.

Împotriva lui Prună s-a folosit moțiunea simplă a PSD. Au votat ca ghiolbanii însă au primit un răspuns pe măsură. Ministrul Prună merge mai departe. Averile furate de ei, politicienii care au votat pentru demiterea ei, vor fi urmărite de Justiției și valorificate de Agenția nou înființată. Inclusiv apartamentele de sute de mii de euro ale lui Victor Viorel Ponta sau conturile și averile lui Ghiță, oriunde se ascund ele.

În situația în care lumea va vota cu PNL și partidul va putea crea o majoritate pentru a propune ca prim-ministru pe Dacian Cioloș, pentru un mandat întreg de 4 ani, infractorii din România trebuie să se aștepte la vremuri grele.
Ideea care ne-a animat în a progresa în acest an în activarea acestei agenții (...) de recuperare a bunurilor ilicite (...) este că actul de justiție este incomplet atât timp cât nu am recuperat și bunurile ilicite. Pentru ca actul de justiție să fie credibil și complet este importantă nu doar pedeapsa care este acordată, dar și recuperarea bunurilor obținute ilicit, pentru că altfel riscăm să slăbim actul de justiție și să slăbim forța deciziei sistemului judiciar
În plus, prim-ministrul Cioloș este destul de ferm cu privire la viitor. Viitorul ministru al Justiției trebuie să fie un independent. O viziune comună cu a PNL. Să ne amintim că PNL a tot susținut miniștri independenți la Justiție ! Doar PSD susține că la Justiție trebuie să fie miniștri politici pentru ca Justiția să îndeplinească obiectivele politice ale partidului. PSD este specialist în dosarele politice încropite adversarilor politici.

Deocamdată, Cioloș are sprijinul deplin al PNL pentru această viziune. Să vedem ce va mai fi. Ce va dori cetățeanul care votează. Oricum, de stat acasă în ziua votului și de criticat pe facebook pe cei care au ajuns la putere nu mai este de actualitate. Iar cei care practică o astfel de atitudine și se și laudă cu ea au o doză mare de bun simț lipsă.

Niciun comentariu: