marți, 11 octombrie 2016

Senatul României confirmă penitenciarelor statutul de „medii academice” !

Absurdul este la el acasă în Senatul României. Știrea de la Agerpres este șocantă. Senatorii juriști confirmă statutul penitenciarului din România ca mediu academic !

Nu le mai adresez nici un „stimați sau stimate”. Să îi ia dracu. Este absolut inadmisibil. Iar scuza sau motivația găsită de pesedistul Ioan Chelaru, vicepreședinte al Senatului și membru al Comisiei Juridice este stupid.
Eu nu spun că pentru o lucrare cu adevărat științifică se transpiră cu sânge, ceea ce se și face, dar nici nu pot să cad în extrema ordonanței și să spun — 20 de zile pentru un profesor universitar care a stat cinci zile după gratii și a scris cinci lucrări. Nu se poate. Este o nedreptate pe care o face ordonanța. De aceea facem un compromis. După părerea mea e puțin, dar e părerea mea. Cel puțin 20 de zile pentru fiecare lucrare științifică este oricum mai mult decât zice ordonanța
Să fac o mică lămurire a judecății mele.

Un profesor universitar ajunge la pușcărie de „cinstit” ce este. Acolo, declară cu tupeu că vrea să scrie o lucrare științifică drept pentru care îi sunt asigurate toate condițiile pentru a o realiza. Hodoronc-tronc-fleoșc !

Faptul că are titlul de profesor universitar îi conferă o aură de „buric al pământului”, după mintea creață a pesedistului Chelaru.

Lucrare științifică poate fi declarată orice lucrare care se face că tratează o problemă științifică. Chiar dacă este plină de bazaconii. Chiar dacă nu are nici o urmare. Chiar dacă nu poate fi valorificată prin experiment.

Nu este vorba despre o contribuție științifică ci de înșirarea unor texte, pe baza unor cunoștințe căpătate și folosite anterior, la care adaugi ca noutate data trecerii pe hârtie și locul din penitenciar (camera de detenție) pentru a-i da nemurirea. O poți declara „note de curs”, „referat de seminar” sau cine știe ce alt titlu care i se pare „omului de știință” că ar fi mai atrăgător.

Ei bine, încep să cred că senatorii actuali ar trebui luați cu duba de nebuni. Toți cei care au acceptat acest amendament. Indiferent de partid. Iar cei cu drepturile omului care s-au strofocat să arate cum le sunt încălcate drepturile „sărmanilor” infractori ar trebui tratați de urgență pentru nebunie în formă agresivă.

Porcăria asta de amendament permite unor șmecherași ajunși după gratii să scape ieftin de tot. Nu este mare lucru să umple pagini întregi cu idei „tăvălite” prin tot felul de formulări la care să adauge niște cuvinte în latină, greacă, franceză, germană sau engleză pentru a lua ochii cititorilor mai puțin avizați. Un fel de compuneri de clasa a XII-a, cu titlul pompos de „lucrare științifică” și cu recompensă mare: o pedeapsă în penitenciar mai scurtă cu 20 de zile !

Prin aceste metode se neagă sistemul penal în țară. Existența sistemului penal oprește persoana vătămată să își facă singură dreptate. Parlamentarii români tocmai lucrează cu sârg pentru a ne întoarce la timpurile primitive biblice. Ce încredere să mai ai într-un sistem penal care în loc să sancționeze infractorul îl face scăpat de pedeapsă ?

Niciun comentariu: