vineri, 14 octombrie 2016

Programul de guvernare al PSD. De domeniul SF ! Bun de un Premiu Nobel pentru SF.

Agerpres. Cătălin Predoiu face analiza programului de guvernare al PSD. Fain program. Un film SF ar fi numai bun pentru telespectatorii Antenei 3, României Tv sau a Antenelor în general.

Cătălin Predoiu ne prezintă rezultatul analizei „cu creionul în mână”, a fiecărei „linii de programare” pe care PSD o prezintă ca mare realizare în gândirea politică. Mai pe șleau spus, PSD promite luna de pe cer fără însă a fi capabil să decoleze de pe Pământ.
Programul de guvernare PSD 2017 — 2020 și serialul 'Războiul Stelelor' au ceva în comun: ambele sunt de domeniul SF. Diferența este că serialul 'Războiul Stelelor' a costat numai 650 milioane de USD, generând venituri de aproximativ 6,4 miliarde USD, de 10 ori mai mari, în timp ce măsurile cuprinse în programul economic PSD costă 20 miliarde euro generând un deficit de 6,3 miliarde euro (2,8% din PIB)
Nici o problemă pentru PSD. Chiar și dintre cei care mai cunosc câte ceva sunt destui care „joacă la Loto”. Iar a accepta încă un „program marca PSD” înseamnă a accepta o guvernare după modelul jocului la Loto. Mulți dau banii și doar unul ia câștigul. Cum de fapt s-a cam tot întâmplat de când PSD „joacă” în politica mare. Apărătorii săracilor au devenit cei mai bogați capitaliști autohtoni. Este un paradox însă este paradoxul socialismului. Timpul ne spune mereu și mereu că săracii vor rămâne săraci, că bogații socialiști vor acumula tot mai mult, că bogații baroni roșii știu cum să „plângă” de mila săracilor iar fraierii, săracii, ajung să plângă de mila capitaliștilor roșii ! Ca la nebuni !
În primul rând, pretinde că va genera venituri în plus la bugetul de stat în 2020 față de 2016 de aproximativ 6% din PIB, la care adaugă venituri de 3,7% din PIB estimate de Comisia Națională de Prognoză, în afara măsurilor din programul PSD. Rezultă venituri suplimentare la buget de 9,7% din PIB (6% pretins generate de Programul PSD și 3,7% estimate de Comisia de Națională de Prognoză). Ceea ce omite să menționeze programul PSD este existența unor cheltuieli asociate veniturilor estimate de Comisia Națională de Prognoză, pe care programul PSD nu le-a mai pus în calculul de adunare și scădere. Iar dacă luăm în calcul numai veniturile suplimentare la buget pretinse de programul PSD (6% din PIB) și cheltuielile asociate acestora, indicate chiar în cuprinsul programului PSD (estimate la 8% din PIB), rezultă că măsurile planificate de programul PSD generează un deficit de 2,8% din PIB
Ca alchimiștii care pretind că transformă plumbul în aur folosind formule magice și mișcări astrale.

Ca să fie mai bine promovată ideea de guvernare a PSD pe baza programului aruncat pe piață le recomand să se folosească de astrologi, numerologi, cititori în zațul de cafea sau de cei care interpretează poziționarea „pietrelor astrale” ... Să vezi ce de realizări vor avea cei din PSD dacă vor ajunge la guvernare. Să vezi că riscurile asociate unei eventuale guvernări vor fi de genul: dacă nu îl ridică DNA până la data de ... din luna a ... atunci va avea o mare realizare. Va oficia deschiderea unei grădinițe „la standarde europene” ! Uau !

Niciun comentariu: