vineri, 14 octombrie 2016

Schimbarea la față a lui Tăriceanu. De la „nobil” la boschetar.

Tăriceanu a vrut mereu să lase impresia că el există pentru a arăta muritorilor de rând cum arată „un domn”. În general a reușit să agite niște dudui cu temperament „vulcanic” și cu vise erotice ceva de speriat. Cât privește partea masculină, mai toți aliații lui se închipuie a fi „elite”. Până la proba contrară, desigur.

Zilele acestea sunt destul de grele pentru acest „dandy” autohton. Este negat în propriul partid, este refuzat în propriul partid, este neacceptat de alții și ce este mai rău, devine piatra de moară pentru cei care până acum l-au „garantat”.

Are și el of-ul lui. PNL care nu îi mai este „izvor” de parlamentari, Președintele Iohannis care îl pune în situații ridicole (politicianul ăla cu bilețelul roz care dă declarații mincinoase Justiției !), Dacian Cioloș care îi neagă pur și simplu „priceperea” în ale guvernării (se miră Tăriceanu că Cioloș nu l-a consultat pentru problemele guvernării, ca să vezi !).

Agerpres. Tăriceanu nu scapă ocazia să iasă în față pentru a se face de râs.
Mai există democrație reală în România, mai are vreun sens să organizăm alegeri sau totul e decis de pe acum de oculta condusă de președintele Iohannis? De aceea voi insista să aflu un răspuns clar de la cel care conduce 'combinația' compusă din Președinție, DNA și partidul remorcă, PNL - a scris Tăriceanu pe Facebook
După ce a clamat sus și tare că PSD și ALDE vor obține majoritatea în Parlament pentru a da guvernul, după ce a cauționat tot felul de sondaje care îl dau la guvernare după alegerile din decembrie, el vrea garanția de la Iohannis că îl va desemna ca prim-ministru pe cel propus de el și infractorul Dragnea. Insistența asta a lui are dublu sens.

Sâcâirea lui Iohannis devine normală. Tăriceanu speră să aducă alături de el pe anti-iohanniști. Câți or mai fi ei, rătăciți pe te miri unde. Flit-ul cu care îl tratează Iohannins a devenit normal. Iohannis nici nu îl mai pomenește pe Tăriceanu ! Parcă a uitat de existența lui. La fel cum „a uitat” de alte figuri politice cu notorietate de scandalagii. Cum ar fi Băsescu sau Ponta ! Nu mai pomenește despre ei ! Are alte preocupări în atenție, obiective strategice la nivel național sau internațional iar indivizii de mai înainte nu au cum face parte dintr-o soluție de viitor. Tăriceanu simte că este trimis, destul de elegant, la coșul de gunoi al istoriei și geme vanitatea în sufletului lui de superficial cu pretenții. Are Iohannis o metodă „fără ...” ceva de speriat. Pur și simplu nu își mai amintește că avem un președinte al Senatului (îl avem degeaba, dar totuși există !). Cum l-o chema oare ? Lasă că apare altul. Mai este puțin și va exista un alt președinte al Senatului care, nu este deloc exclus, să aibă un nume demn de ținut minte.

Pe de altă parte, Tăriceanu începe să semene din ce în ce mai mult cu un boschetar, atât la limbaj cât și la teamă față de ziua de mâine. Îi este teamă. Mai ales după ultimele mișcări politice. Mai ales după ultimele acțiuni guvernamentale. Mai ales după ultimele acțiuni ale DNA. Din ce în ce mai mulți membri ai ALDE văd cum le fuge pământul de sub picioare. PSD nu a făcut listă comună cu ei așa că merg singuri la vot. Iar o mare partide dintre membrii ALDE sunt obișnuiți să trăiască din ce le dă alții. PC-ul lui Voiculescu nu a mers singur la alegeri și nu este obișnuit să meargă singuri. PC-ul lui Voiculescu este obișnuit să dea cu piatra ascuns în spatele altuia mai mare și mai puternic. Iar Tăriceanu este mare, mare prost iar de putere nici nu se poate vorbi.

Nu mai pomenesc golăniile din vocabularul lui Tăriceanu. S-a schimbat. Ura îl schimonosește. Seamănă, fără nici o îndoială, cu Băsescu, cu Ponta, mai ales cu infractorul Dragnea. Când îi auzi pe cei patru vorbind te întrebi cu groază: oamenii ăștia au avut putere de decizie în România ? Derbedeii ăștia ?

Niciun comentariu: