miercuri, 19 octombrie 2016

Acri mai sunt „strugurii ăia” !

 Milogul ăsta, Traian Băsescu, se bagă în seamă. Se bagă pentru că este sprijinit, încă, de nostalgicii „intelectuali băsiști” care dau cu parul în „clasa politică” care nu s-a reformat. Prietenii lui mai vechi atacă la „baionetă” PNL-ul care, ce să vezi, nu le aduce nimic nou, nu și-a schimbat cei câteva sute de mii de membri și nu vine cu o ofertă credibilă pentru mințile lor îmbuibate de auto-suficiență. Nostalgicii lui „foști prieteni” au venit cu un alt brand „intelectual”, un fel de „Băsescu 2.0”, numit astăzi Nicușor Dan și făcătura politică numită USR.

Bine, să vedem ce guiță „inegalabilul”. Face un fel de gargară cu pioneze, este curvă bătrână, știe cum să manipuleze niște creiere mai puțin lucrate.

Ținta este nu atât Dacian Cioloș cât viitorul lui, al lui Băsescu ! Dacă Dacian Cioloș va reuși să aducă la vot un număr mai mare de alegători prin implicarea lui într-un proiect politic de viitor, PMP-ul lui Traian Băsescu nu ajunge în Parlament, PSD nu va mai putea să îl apere pentru că nu va mai avea putere în viitorul Parlament - iar interesul poartă fesul, o mână spală pe alta și amândouă obrazul iar Kovesi și DNA pot fi puși pe linie moartă în lupta împotriva corupției ! Aici este schema pe care o lucrează Băsescu ! PSD să preia puterea pentru a da jos DNA-ul ! În special pe Kovesi !

Traian Băsescu acuză pe Cioloș că s-a prezentat cu un „program politic” și nu cu unul de guvernare. Ar fi bine să accepte că nici nu putea face altfel. O persoană poate avea opțiuni politice - aceasta este Platforma#România100 -, dar nu poate veni cu un program de guvernare ! Cu un program de guvernare vine un partid politic.

Cioloș se oferă politic cu „Platforma” acelui partid care este de acord cu viziunea lui privind modul de a face politică. PNL i-a spus da. Este exact pe tipul de politică pe care PNL îl promovează. De aceea, PNL lucrează deja la o adaptare a temelor prezentate de Cioloș la programul de guvernare al PNL care este foarte avansat. Alina Gorghiu a și anunțat că dorințele politice ale lui Cioloș sunt foarte apropiate de intențiile PNL. Ca să vezi ! Băsescule, uite unde este programul de guvernare pe care îl reclami. La PNL !

Faptul că Băsescu face o confuzie voită între un program politic și unul de guvernare (propriu doar unui partid politic !), nu trebuie să mire. Lui Băsescu i-a plăcut mereu să dezbine, să cultive cearta, să promoveze răzbunarea, să denigreze.
M-am uitat pe această platformă, nu am văzut ceva mai ridicol pentru cineva care vrea să fie prim-ministru. Este un decalog acolo, cu 10 principii. Le găsim... Intrați pe platforma politică a PPE și pe platforma politică a socialiștilor europeni și veți găsi toate cele 10 principii, exprimate mai mult sau mai puțin la fel
Da Băsescule ! Ai dreptate ! Cele 10 principii sunt înscrise în platformele politice ale unor partide din țările dezvoltate din Europa. Au fost preluate și pe grupurile parlamentare din Parlamentul European. Formează „a,b,c”-ul comportamentului politicianului european. Înțeleg că tu nu ești compatibil cu aceste reguli de comportament. Nici o problemă. Lumea nu a început și nici nu se termină cu tine. Tu ești doar un rebut politic. Un rebut care și-a pus coroniță de premiant al clasei pentru că a avut talentul să amețească de cap niște persoane care au crezut în vorbele spuse fără să priceapă că tu erai doar o portavoce și nu un creator de de idei. Bine, ai avut și sprijinul calificat al unor mânuitori de vorbe ca Pleșu, Liiceanu, Pippidi și alții. Acum au trecut la construcția altui „lider modern”, părăsindu-te.

Băsescule, în urma ta se ivește pustiul. Noroc cu noi că nu mai ești demnitar al României. Aproape toți cei care ți-au fost aproape, care ți-au adus bani cu nemiluita au fost condamnați sau urmează să fie condamnați.

Niciun comentariu: