vineri, 21 octombrie 2016

Hai să depășim secolul XIX, hai !


Vreau să fiu constant cu aprecierile pe care le fac. Fiecare județ are oamenii lui. Fiecare organizație de partid dintr-un județ își „culege” reprezentanții din județ, ține cont de părerea celor din județ pentru că ei sunt cei care dau voturile, ei, cetățenii județului dau puterea unui partid sau altul. Cetățenii din alte județe nu au cum judeca pe cei din județul vecin sau din cealaltă parte a țării. Părerea lor despre un lider politic sau altul din „curtea vecinilor” rămâne doar la nivelul părerii, fără a avea o finalitate.

De aceea cred că sunt obligat să respect părerea celor care sunt din altă organizație. Da, este adevărat, un lider sau altul îmi este antipatic. Și cu asta basta. La fel cum este adevărat că cel pe care eu îl apreciez are o imagine proastă în fața altuia. Eu îi dau votul alesului meu, el îi dă votul alesului lui. Simplu. Important este însă să reușim, împreună, să ducem la putere pe toți cei pe care noi îi apreciem pentru a avea o majoritate liberală în Parlament și pe cale de consecință o guvernare liberală. Dacă noi ne dăm în cap pentru motive puerile legate de simpatii politice, nu facem mare brânză.

Liderul PNL Maramureș, Mircea Dolha, a anunțat candidații pentru alegerile parlamentare (Agerpres). Acolo este Anca Boagiu pe care eu nu o simpatizez. Dar ea are niște atuuri pe care nu i le pot nega. Este un politician puternic, are susținători și poate obține pentru PNL rezultate pe care alții nu le pot obține. Are și o anume recunoaștere internațională care nu poate fi negată. Drept pentru care iau candidatura ei ca un fapt cu speranța că Dolha și colegii lui maramureșeni știu ce fac pentru a obține succesul în alegeri. Nu este de joacă ! Trebuie să avem o majoritate solidă pentru a impune pe Dacian Cioloș ca prim-ministru !

Este exploatată, primitiv, o altă știre. Mama primarului suspendat de la Baia Mare candidează pentru PNL la Camera Deputaților. Niște troglodiți au sărit în sus și au început să se comporte ca niște extremiști. Pentru ei,  această doamnă, un medic reputat cu o foarte bună imagine în Baia Mare dar și în Maramureș, a devenit o paria. Măi indivizilor, voi sunteți sănătoși la cap ? Voi gândiți ca extremiștii din secolul XIX și chiar mai devreme când erau exterminate familii întregi pentru că un membru al familiei nu mai era pe placul cuiva !
Eu consider că suntem în secolul XXI și nu suntem în perioada nazistă când toată familia era deportată sau dusă în lagăr pentru că ar fi greșit cineva din familie. În acest caz, doamna medic Viorica Cherecheș este o personalitate a județului Maramureș, un manager de spital și nu orice spital — cel mai performat spital din România. Și nu spun lucruri mari, puteți verifica. Și mai mult decât atât este foarte recunoscută și în județul Maramureș și la nivel de Baia Mare de către cetățenii cărora le-a făcut mult bine. Nu a făcut niciodată politică până acum câteva zile. După multe negocieri, am reușit să o înscriu în PNL, deși a fost curtată și de alte partide, inclusiv PSD - a spus Dolha
Și mai este ceva. Na, mă enervai. Nu îți place PNL, votezi cu PSD sau altă formațiune. Simplu. Doamna Cherecheș va fi deputat al PNL cu sau fără voia voastră. Este voința membrilor PNL. Cei din PNL care se simt oripilați de alegerea maramureșenilor nu au decât să se ducă la USR, ALDE, PMP, PSD sau mai știu eu unde se simt ei bine și nu mai sunt obligați de statutul PNL să respecte și opinia altora.

Niciun comentariu: