miercuri, 5 octombrie 2016

Vreți să reiau expunerea cu fanteziile electorale ?

Președintele Iohannis este un zgârcit. Nu vrea și nu vrea să facă „caterincă” din problemele de interes public al unora. În special al purtătorilor de mesaje politice.

Cum să o iau ? Cu sfârșitul informației de la Agerpres și Mediafax sau cu cauza „plagiatul lui Kovesi” ?

O iau cu sfârșitul. Așa vreau eu.

La dorința jurnaliștilor de a spune ce crede despre declarația lui Băsescu că Kovesi a amenințat cu dosare penale pe cei care ar relua cercetarea lucrării ei de doctorat, Klaus Iohannis a fost ferm:
Vreţi să reiau expunerea cu fanteziile electorale ? Nici vorbă de aşa ceva. Nu am auzit absolut niciodată ceva în acest sens şi mi se pare total neverosimil pur şi simplu”
Acum să fiu foarte scurt.

Este evident că o reluare a cercetării lucrării de doctorat a lui Kovesi se va face. Kovesi și-a apărat lucrarea în fața unei comisii în urma unei reclamații de prin 2012. Comisia constituită legal a dat un verdict. Este o problemă aici. Nu are importanță faptul că acea comisie a dat un verdict de neplagiat și lui Ponta ! Pentru că expertiza tehnică pe baza căreia comisia s-a sprijinit în luarea deciziei a fost falsă. Este posibil ca expertiza tehnică pe lucrarea lui Kovesi să nu fie falsă. Dar, asta se va vedea abia după ce lucrarea lui Kovesi va fi din nou expertizată și judecată de o nouă comisie.

Cum va fi ? Naiba știe. Plec și eu de la prezumția de nevinovăție a lui Kovesi. Dacă va dovedi că lucrarea ei nu a fost plagiată, ce va face ?

Ghiță a lansat ideea că el a participat la o comisie tehnică care a fraudat expertiza în cazul lui Ponta și „probabil” a lui Kovesi fără a garanta că lucrarea lui Kovesi este un plagiat. A insistat pe faptul că el nu o acuză de plagiat. Hm.

Grupul de la Cluj care se pretinde apărător al integrității vieții academice este singurul care susține că lucrarea este un plagiat. La fel cum susțin cu mare înfocare un grup de jurnaliști „de bună credință” angajați în campania electorală a „stăpânilor lor”. Cei ai lui Băsescu sunt cei mai vocali. Iar Băsescu se comportă ca un câine turbat !

Dacă eu ar fi să am o astfel de problemă, ce aș face ? I-aș da în judecată ? Depinde de ce au scris reclamanții. Dacă au impresia este una, dacă sunt siguri este altă problemă.

Este evident că această campanie împotriva lui Kovesi este electorală. Se folosesc de ea toți „oroposiții” DNA. Și cei din PSD, și cei din ALDE, și cei din PMP. PNL nu are treabă. Ca la PNL: cine intră în colimatorul Justiției, pa, la revedere !

Ca să fim foarte exacți. Nu Kovesi trebuie apărată acum. Trebuie să ne poziționăm în apărarea instituției statului, DNA ! Kovesi se va apăra singură. Ea știe ce a făcut în lucrare și are și o lucrare de 70 de pagini care arată punct cu punct cum a făcut lucrarea și de ce acuzațiile care i se aduc nu sunt adevărate. Va revedea lucrarea de apărare și o va prezenta din nou în fața comisiei care va fi numită.

DNA este însă mai vulnerabil. Atacul asupra lui Kovesi nu este singular. Mogulii de presă au plătit din greu pentru ca DNA să fie umplut cu noroi. Adamescu, mogulul de la România Liberă este se pare unul dintre plătitorii campaniei de denigrare. Este evident că mai sunt și alții. Trebuie să ne uităm doar la „stăpânii” televiziunilor sau ai ziarelor „quality”. Mai toți sunt fie după gartii, fie pe cale de a ajunge !

Niciun comentariu: