miercuri, 23 noiembrie 2016

A doua rectificare bugetară pozitivă din acest an, cu explicații clare.


AgerpresDragu: Am adoptat a doua rectificare bugetară din acest an; este o rectificare pozitivă

În timp ce unii se luptă „pe baricade” pentru a „supune” adversarul politic până la momentul alegerilor parlamentare, alții își văd de treabă. Alții fiind Președintele Klaus Iohannis și echipa lui de la Palatul Cotroceni, prim-ministrul Dacian Cioloș și echipa lui de la Palatul Victoria, unele societăți comerciale cu capital românesc sau străin care au performat în acest an pentru că au avut în Guvernul Cioloș un partener de încredere. Rezultatele guvernării prezentate de ministrul finanțelor, Anca Paliu Dragu, cu ocazia rectificării bugetare din toamnă-iarnă sunt pe plus.

Alo ! PSD-ule ! ALDE-ule ! PMP-ule ! UDMR-ule ! Se aude ? Numai la voi în bătătură acest guvern este „catastrofal” !
Am adoptat astăzi a doua rectificare bugetară din acest an. Este o rectificare bugetară pozitivă, a doua rectificare pozitivă în acest an, care reprezintă o imagine foarte bună privind modul eficient în care am gestionat banii publici și o foarte bună evoluție a economiei. Am asigurat echilibrele macroeconomice, oferind încredere și predictibilitate investitorilor. Am asigurat limita de deficit bugetar asumat pentru 2016 și anume 2,8% din PIB în termeni de numerar și 2,95% în termeni de metodologie ESA
În primul rând este o rectificare bugetară pozitivă. A doua în acest an ! Mai mult, s-a încadrat în condițiile impuse privind deficitul !

În primul semestru, PIB-ul a crescut cu 5,2% iar în al doilea semestru au apărut investițiile care au crescut cu 10,7%. Creșterea PIB s-a datorat în mare parte consumului, valoare volatilă, astăzi au oamenii bani și putere de cumpărare, mâine ... sufletul. Pentru ca să nu ne uităm cu jind la datele acestui an, s-au petrecut și lucruri bune care arată că economia a mers înainte în mod solid.
Este de evidențiat creșterea valorii adăugate brute în toate sectoarele economice: agricultură o creștere de peste 10%, servicii — 7%, construcții — 4,9%, industrie — 1,8%”, a explicat Anca Dragu.
Agricultura crește cu 10%, nu degeaba (!), iar infractorul Liviu Dragnea secondat de ALDE-istul Daniel Constantin vor capul ministrului Irimescu !

Ministrul ne mai spune că în primele 8 luni, volumul producției industriale a fost cu 1,1% peste nivelul realizat în aceeași perioadă a anului trecut ! Iar volumul construcțiilor a fost mai mare cu 2% !

  • Investițiile străine directe au totalizat 2,7 miliarde de euro, fiind o creștere record de 18,6% față de perioada similară a anului precedent”, a completat Anca Dragu.
  • În primele 10 luni ale anului, prețurile de consum s-au redus în medie cu 1,73% iar inflația anuală a înregistrat în luna octombrie o scădere de 0,43%, potrivit ministrului Finanțelor.


  • Totodată, s-a înregistrat o reducere a numărului de șomeri în primele nouă luni — de la 450.000 la 429.000 iar câștigul mediu brut este în creștere de la 2.681 de lei la elaborarea bugetului la 2.815 lei cât se estimează pentru sfârșitul anului 2016.
Mai este ceva de comentat ?

Nu pot trata subiectul fără a invita pe cei de bună credință să mediteze la următoarele aspecte:
  • Guvernul Cioloș a umblat sever la reforma administrației publice, în special la debirocratizare și la eliminarea unor necorelări între instituțiile publice aflate în relații directe cu cetățenii și mediul de afaceri;
  • mare parte dintre corupții neamului sunt fie în penitenciar, fie în drum spre penitenciare, fie își încep drumul spre penitenciare;
  • politicienii de frunte ai PSD, ALDE și PMP (care include UNPR), hienele care au supt cu nesimțire din avuția națională, nu mai sunt la butoane;
  • Justiția își face treaba iar spaima „de cătușe” a funcționarilor publici părtași la manevrele cu caracter infracțional ale „puternicilor zilelor trecute” s-au dat la o parte dacă nu au fost luați de Justiție să dea cu subsemnatul;
  • atmosfera din țară și mai ales lupta anti-corupție a Președinției, Guvernului și Justiției a dat încredere partenerilor economici externi că în România s-a revenit la democrație
Ce am pus mai sus nu acoperă toate aspectele pozitive ale guvernării Cioloș. Mai sunt și altele. Dar avem rezultate care ar putea fi continuate și chiar îmbunătățite doar dacă după data de 11 decembrie vom avea o majoritate parlamentară adunată în jurul PNL și pe Dacian Cioloș prim-ministru desemnat. Este foarte simplu !

Niciun comentariu: