marți, 29 noiembrie 2016

Când TVR face pe față politica PSD anti-Dacian Cioloș. Irina Radu în campanie pentru PSD.

Îngrijorați de o eventuală re-desemnare a prim-ministrului Dacian Cioloș la conducerea Guvernului după 11 decembrie, liderii infractori sau cu probleme penale ai PSD au cerut și nominalizata lor la conducerea Televiziunii Române, Irina Radu, a acceptat să interzică prezentarea pe post a unui interviu cerut de TVR premierului Dacian Cioloș în care acesta vorbea despre agricultură și oferea unele informații agricultorilor. Este evident că un astfel de interviu apărut pe postul public de televiziune la emisiunea urmărită de o mare parte a populației contrazicea „tema agricultură” din campania PSD. Pentru a nu fi dovediți de mincinoși, cei din PSD au reacționat ca atare. Au obținut „amânarea” interviului la o dată la care acesta devenea doar o poveste despre agricultură.

Acuzată că a introdus cenzura, Irina Radu a făcut mișto, în fața microfoanelor, de cei care o acuză. Ei bine, miștoul ei acoperă scopul real al acțiunii ei. Participarea în mod deschis la campania anti-Cioloș a PSD.

Reacția lui Dacian Cioloș este excelentă. Din toate punctele de vedere. Pentru că a acceptat interviul în calitate de prim-ministru, Guvernul a dat un comunicat de presă prin care premierul interzice TVR să difuzeze interviul la o altă dată decât cea convenită cu realizatorul acestuia. Agerpres - știre eveniment și comunicat de presă al Guvernului.
Premierul Dacian Cioloș se pronunță categoric împotriva difuzării interviului la o altă dată, alt interval orar sau alt canal al SRTV în afara celor agreate cu realizatorul emisiunii înainte de înregistrarea interviului, adică 27 noiembrie 2016, ora 10,45 pe canalul TVR 1 în cadrul emisiunii "Viața satului". Prim-ministrul Dacian Cioloș nu autorizează difuzarea interviului într-un spațiu de dezbatere electorală al niciunui partid având în vedere că scopul și conținutul interviului au fost exclusiv subsumate interesului cetățenilor cu privire la politicile publice și acțiunile Guvernului în domeniul agricol și nu vizează în niciun fel campania electorală, partide sau oameni politici
De la Mediafax aflu că Președintele TVR, Irina Radu, a convocat Comitetul Director pentru a formula un răspuns la comunicatul Guvernului.

Este evident că această abordare a numitei Irina Radu va trebui discutată după alegerile din 11 decembrie în Parlamentul nou, unde să sperăm că cei care i-au cerut Irinei Radu să se comporte ca un activist PSD nu vor fi atât de mulți pentru a împiedica luarea unor măsuri care să „dezinfecteze” TVR de pesedism.

Niciun comentariu: