marți, 22 noiembrie 2016

Când te păcălești de mai multe ori, se cheamă că ești fraier. Pentru cineva a devenit „sarcină de serviciu”.

De la primele măsuri luate de Guvernul Cioloș, nu mult după investire, PSD prin vârfurile sale a trecut la atac. Tot ce a făcut Guvernul, unele măsuri și inițiative legislative fiind pur și simplu confirmate în timp ca fiind corecte, benefice pentru societate, a fost pus nu doar sub semnul întrebării, normal ar fi fost dacă era doar așa, social-democrații  având alte viziuni despre societate decât democrația și ordinea de drept, ci au fost considerate ca având substrat politic în favoarea PNL și fiind „dirijate” de la Cotroceni.

Parodia declanșată de PSD și infractorul Liviu Dragnea, președintele acestui partid, a ajuns să fie perdantă. Guvernul Cioloș a reușit să aducă o brumă de normalitate în actul de guvernare, a arătat că disperarea celor care erau sătui de minciuna guvernamentală de pe timpul guvernării Ponta are un posibil sfârșit dacă PSD nu va mai ajunge la guvernare. Iar soluția este la îndemâna cetățenilor. Ieșirea masivă la vot pentru a depăși masa critică de votanți de care PSD se folosește de ani buni. Cu o prezență la vot de peste 45-50%, PSD nu mai ajunge la guvernare. Este posibil, iar dacă prezența la vot va fi mai mare, viitorul Parlament ar scăpa și de partidulețele înființate pe ultima sută de metri pentru a capta nemulțumiții din alte partide. Experiența PP-DD și UNPR din legislatura care tocmai se termină a fost suficientă pentru a înțelege că astfel de partidulețe au stricat o viață publică normală în loc să vină cu ceva nou. Nici unul dintre partidulețele care se aliniază la linia de start la aceste alegeri parlamentare nu diferă, ca mentalitate, de dispărutele UNPR și PP-DD.

Ultima găselniță a infractorului Liviu Dragnea și tovarășilor lui din PSD este legată de alegeri. În afara faptului că Guvernului nu are treabă cu acțiunea procurorilor care au arestat-o preventiv pe șefa AEP și nici cu plagiatul fostului ministru al internelor, Tobă, infractorul Liviu Dragnea o țina langa-balanga: Guvernul este de vină. Acum, să fiu sincer, AEP este subordonată Parlamentului iar PSD are o largă majoritate care ar putea, în regim de urgență, să desemneze un alt șef la AEP. Dar se adună parlamentarii PSD pentru a pune un nou șef la AEP ? Nu. Au morcovul cât stâlpul de telegraf și marea lor grijă este să ajungă iar în Parlament.
Eu nu intru în dialog pe Facebook cu premierul Dacian Cioloș, nici măcar nu a răspuns la ceea ce am cerut eu, n-are nicio treabă Guvernul cu softul de la AEP, respectiv cu ceea ce am solicitat noi la BEC. În schimb ne cere să avem încredere în Dacian Cioloș. Eu nu mai am încredere. Este același om care a spus că rămâne tehnocrat și nu intră în politică. A intrat în politică. Același om care a spus că nu se implică în campania electorală și este implicat până în gât în campania electorală. Deci, un om duplicitar și care a mințit nu mai poate prezenta încredere. Dar nu e vorba de persoane, aici e vorba de niște solicitări firești, corecte, din partea mea pentru toate partidele, pentru ca absolut toată lumea să asiste la un proces electoral, un proces de vot și de repartizare a mandatelor și de numărare a voturilor foarte transparent. De ce îi deranjează? (...) Ceea ce postează Dacian Cioloș pe Facebook nu mă interesează. Am înțeles că domnul Muhuleț, cu totul întâmplător PNL, va rămâne președinte acolo interimar, pentru că a apucat să fie desemnat de doamna Pătru, înainte (n.r. de arestare), să o reprezinte cât nu este acolo - replica infractorului Liviu Dragnea după ce prim-ministrul Cioloș i-a dat replica.
Este o replică modelată, rafinată, ceea ce înseamnă că nu s-a așteptat ca Dacian Cioloș să reacționeze la aberațiile lansate de el în media. Durerea lui mare este însă aceea că la AEP a rămas la conducere dl. Muhuleț ! Cel susținut de liberali, persoană care a fost dată afară de Victor Ponta dar care a revenit ca reprezentant al liberalilor ulterior ! Aha, probleme mai vechi.

Dacian Cioloș a dat un răspuns care l-a pus în banca lui pe infractorul Liviu Dragnea. Pur și simplu l-a surprins prin atenționarea cu „degetul”, cu privire la organizarea alegerilor, în special. Aici intră, în mod sigur, condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei în penitenciar a lui Liviu Dragnea cu perioada de probă de 4 ani pentru infracțiuni de mistificare a procesului electoral.
Am înțeles că domnul Liviu Dragnea este îngrijorat de posibila fraudare a alegerilor parlamentare. Știu că dumnealui este un om cu experiență în organizarea alegerilor și mai știu că, în trecut, nu totul a mers bine din acest punct de vedere. Vreau să-i asigur pe români de următoarele: Da, acest guvern face tot ce-i stă în putere pentru a limita la minimum posibilitățile de fraudare a procesului electoral. Da, acest guvern a implementat deja cu succes la alegerile locale un sistem electronic de monitorizare a prezenței la vot, prin care se depistează cu ușurință tentativele de vot multiplu. Același sistem va fi folosit și la alegerile parlamentare. Da, acest guvern a decis supravegherea video a secțiilor de vot după închiderea urnelor, pentru a ne asigura că numărarea voturilor la alegerile parlamentare se desfășoară corect. Da, acest guvern a decis sigilarea ștampilelor de vot imediat după finalizarea procesului de votare, astfel încât să ne asiguram că ele nu mai circulă după închiderea urnelor. Da, acest guvern a decis să deschidă mai multe secții de vot în afara granițelor, pentru a ne asigura că românii din diaspora nu mai stau la coadă cu orele pentru a-și exercita un drept fundamental
În afară de bătutul apei în piuă, infractorul Liviu Dragnea care mai are puțin și va fi propus ca „martir al luptei împotriva lui Traian Băsescu”,  propunere venită nici mai mult și nici mai puțin decât de la Bogdan Chireac, jurnalist și analist politic, bănuit de unii că ar fi ceea ce spune, adică un liberal (blasfemie !), amenință. Dorind cu disperare să obțină puterea în Parlament pentru a pune botniță Justiției, pentru a-și salva de la condamnare colegii de partid, neamurile și aliații politici, infractorul Liviu Dragnea a ajuns pe treapta cea mai de jos a moralității.

Pun aici o cartolină plină de semnificații. Este perfectă !


Niciun comentariu: