luni, 28 noiembrie 2016

Ți-a venit rândul, Tăricene ! Minciuna are picioare scurte !

Minciuna are picioare scurte. Chiar dacă aflăm după niște ani cât de mizerabil a fost acest om și cum a căutat să profite de pozițiile avute, contrar tuturor tradițiilor liberale - politicianul liberal dă societății de la el nu ia de la societate -, tot este bine. Învățăm, învățăm și așa ajungem să evaluăm mai bine pe cei care vin în fața noastră să ne ceară voturile. Suntem ajutați și de Justiție care își face treaba. Înainte mai greu, astăzi din ce în ce mai repede și mai bine.

AgerpresInstanța supremă dispune începerea judecării pe fond în dosarul lui Tăriceanu

Pentru că sunt sătul de „corectitudinea politică”, pentru că m-am simțit înșelat (cu niște ani în urmă) de acest mincinos, mă bucur că răspunde penal pentru faptele sale. Mă bucur că în urma judecării lui și a acoliților care l-au însoțit în timp și au profitat de pozițiile de putere oferite de Tăriceanu pentru a se îmbogăți din munca și truda altora se va reveni, cât de cât la starea inițială și că hoții vor fi trimiși la pușcărie.

Nu pot să trec peste o altă satisfacție pe care o am față de modul inteligent în care procurorii DNA au reușit să îl „agațe” pe Tăriceanu. Dacă ar fi cerut aprobarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Tăriceanu pentru faptele comise pe timpul cât a fost prim-ministru - art. 109 din Constituție -, faptele lui erau cunoscute de procurori (!), nu o primeau. Alianța politică din Parlament dintre PSD și ALDE pentru blocarea acțiunilor Justiției deschise împotriva politicienilor care au comis fapte penale ar fi dat un vot negativ cererii procurorilor. Așa că au ales o procedură foarte inteligentă. După ce i-a fost studiat profilul psihologic și s-a ajuns la concluzia că Tăriceanu minte cum respiră, l-au chemat ca martor să dea o declarație cu privire la evenimentul cercetat de procurori, fără ca să fie aduse în discuție activitatea lui ca prim-ministru la data producerii faptelor. Tăriceanu a mințit, iar procurorii l-au acuzat de „mărturie mincinoasă” și „favorizarea infractorului”, fapta lui Tăriceanu fiind flagrantă. În loc să îl ducă în judecată în temeiul art. 109 din Constituție și a reglementărilor din legile subsecvente - răspunderea membrilor Guvernului, l-au trimis în judecată în temeiul art. 72 din Constituție care privește imunitatea parlamentarilor. De aici, până la a fi pus sub acuzare pentru celelalte fapte comise ca prim-ministru nu mai este cale lungă. Procedura se va simplifica, cererile procurorilor nu vor mai fi respinse pentru că viitorul Parlament nu va mai avea majoritatea de astăzi iar o condamnare a lui Tăriceanu cu pedepse complementare - a comis fapta fiind membru al Parlamentului, ba chiar al doilea om în stat -, îi va aduce și o suspendare a drepturilor electorale sau de ocupare a unei demnități publice.

ICCJ a dispus începerea judecării pe fond, după ce magistrații au respins toate cererile și excepțiile formulate de Călin Popescu-Tăriceanu, fiind constatată legalitatea rechizitoriului întocmit de DNA.

De aici încolo, Tăriceanu are doar o singură cale. Să se apere cât mai bine. A avut posibilitatea să își retragă mărturia, potrivit prevederilor art. 273 din Noul Cod penal, alin. (3). Scăpa de pedeapsă. Din moment ce orgoliosul Tăriceanu nu a ținut cont de această portiță legală, va suporta consecințele legii. Pentru că declarația de martor a lui Tăriceanu este proba în temeiul căreia este trimis în judecată ! Și pentru mărturia mincinoasă - minciuna fiind susținută prin declarațiile celorlalte persoane cercetate în dosar dar și prin alte probe, directe sau indirecte obținute de procurori în urma cercetării asupra faptelor comise persoanele cercetate -, dar și pentru favorizarea infractorului - Tăriceanu fiind de fapt persoana care a intermediat acele legături între persoanele interesate să comită infracțiunea.

Dosarul lui Tăriceanu este separat de dosarul în care sunt cercetate și inculpate persoanele care au acționat pentru producerea infracțiunilor privind retrocedările ilegale de terenuri și păduri. Acolo este și candidatul PMP de la Girgiu, Dan Andronic, proprietarul sau simulatul proprietar al Evenimentului Zilei. Numai lume bună. Beneficiarul infractor este nimeni altul decât individul cu pretenții de prinț de România, Paul. De fapt, individul este un „beneficiar interpus”, el dând imaginea de „legalitate” a cererii. Beneficiarii finali erau niște evrei puși pe îmbogățire prin tunuri imobiliare în „țara fără stăpân” numită România unde prim-ministrul Tăriceanu era dispus la matrapazlâcuri.

Mă bucură faptul că Tăriceanu a ajuns să dea socoteală în fața Justiției. Multe mizerii a mai făcut acest individ. Scăpăm astfel de imaginea falsă a unor „merituoși politicieni” români.

Niciun comentariu: