Agerpres. Miercuri, Parlamentul European a respins o rezoluție depusă de niște eurodeputați socialiști (S&D, grupul din care face parte PSD !) și a amânat pentru „o cercetare aprofundată” în trei comisii - mediu, ocuparea forței de muncă și transporturi -, a acordului CETA, la cererea acestora (tot socialiștii la mijloc !).
Acordul are în spate în jur de 7 ani de negocieri. Era să fie anulat de belgieni valoni, la Namur, acum s-au opus socialiștii din Parlamentul European, iar jocul socialiștilor poate genera relații nu tocmai cordiale între Canada și UE. Să fie clar.
România a susținut acordul însă a condiționat semnarea lui de ridicarea regimului de vize de către Canada pentru cetățenii români. Înțelegerea era condiționată de semnarea și aprobarea acordului în acest an. Șefii de stat și de guvern întruniți în Consiliul European și-au dat acordul, Comisia Europeană l-a semnat, după ce l-a negociat iar Parlamentul European (reprezentantul popoarelor Uniunii Europene) trebuie să completeze regula sistemului și să își dea acceptul (sistemul privește codecizia Comisiei și a Parlamentului).
Dacă grupul socialiștilor europeni vor continua cu șicanele pe acest acord, pentru cetățenii români care își doresc ridicarea regimului de vize pentru călătoriile în Canada momentul realizării dezideratului se amână.
Ce dracu fac cei din PSD la Parlamentul European ? Au dus și acolo „războiul” politic din țară ? Pentru că Președintele Klaus Iohannis, Guvernul Cioloș și Ministerul de Externe român au obținut de la canadieni o foaie de parcurs pentru eliminarea regimului de vize ei, cei din PSD, vor să demonstreze că pot întoarce pe dos realizarea de politică externă ? Până acolo pot să coboare PSD-iștii de la noi ? Să lucreze împotriva propriilor cetățeni ?
Din informația dată de Agerpres, din sursele care au dat informații presei, trag concluzia că treaba este foarte ciudată. În Parlamentul European s-a negociat între grupul socialiștilor (S&D, din care face parte PSD !) și celelalte forțe politice reprezentate în PE respingerea rezoluției socialiștilor care cereau verificarea Acordului CETA de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene (de la Luxemburg) astfel că semnarea acordului se amâna cu cel puțin 2 ani !
O cooperare economică mai strânsă cu Canada nu poate aduce decât beneficii. Mai ales în condițiile în care SUA nu are, încă, un comportament previzibil.
Nu îmi dă pace comportamentul celor din PSD față de CETA. Oare cât de jos pot ajunge PSD-iștii în acțiunile lor politice ?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu