miercuri, 16 noiembrie 2016

Coana Justiție își face treaba însă noi ... îi dăm cam mult de lucru !

Fostul deputat și ministru de externe în mandatul lui Emil Constantinescu, din partea PD, fostul euro-deputat din partea PSD, Adrian Severin a fost condamnat definitiv la 4 ani închisoare pentru luare de mită și trafic de influență. Agerpres.

După ce a tot fentat Justiția, după ce s-a dat victimă a unui dosar „politic” instrumentat la „porunca străinătății”, a ajuns unde trebuia să ajungă. De mai mult timp.

Eu am și altă mare supărare față de individ. Tratatul politic cu Ucraina și mai ales Acordul conex încheiat prin schimb de scrisori între miniștrii de externe ai celor două state, adică între el și omologul ucrainean, prin care România a recunoscut ca teritoriu al Ucrainei insula Șerpilor care, atunci, era a Rusiei ! A fost ministrul de externe care „a dat” din teritoriul la care puteam avea pretenții pentru a fi văzut ca pro-atlantist. Nu este mai puțin adevărat că și cei care l-au acompaniat în Guvernul CDR dar și în Parlamentul de atunci merită „toată stima mea”. Știu că au fost opozanți.

S-a predat poliției pentru a fi dus la Rahova unde, evident, își va completa (are timp) opera științifică.

Deputatul PSD Titi Holban (fost PNL !) a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei în penitenciar pentru trafic de influență. Definitiv.

PSD s-a folosit de el pentru că a fost eliminat din PNL. Iar în PNL funcționează criteriile de integritate din ce în ce mai dur. Cu riscul de a pierde alegătorii care au însoțit și au dat votul celor certați cu legea care părăsesc PNL.

L-am căutat pe listele de la Buzău, Râmnicul Sărat, dar nu l-am găsit. Probabil că se aștepta la o pedeapsă mai mare. Agerpres.

Fostul deputat PDL, Florin Popescu, doctor de meserie, aflat în penitenciar pentru doi ani de zile după mita electorală cu pui,  a mai primit un an de zile cu executare pentru infracțiunea de conflict de interese și fals în declarații. Consecvent omul. Dacă a pornit pe calea minciunii, pe ea o ține.

Este unul dintre marii admiratori ai „omului politic” Elena Udrea, pupila altui „mare om politic”, pe nume Traian Băsescu.

Cum naiba se face că cei care au tot pupat „papucul băsescian” ajung după gratii ?! Mare om Băsescu ăsta, mare caracter. Văz eu așa, dintr-o parte, cum și alții se gătesc să ajungă cât mai aproape de justiție. Știe el Băsescu cum îi îndrumă.

Tot Agerpres este cu știrea.

Agerpres are tolba plină. Acum o aduce în față pe o altă „sinecuristă” băsistă, Ana Maria Pătru, fostă șefă a AEP. Bombă și asta. Pe stilul mai tuturor băsiștilor care dau cu subsemnatul în fața procurorilor.

Tribunalul Prahova a aprobat cererea procurorilor privind arestul preventiv pentru Ana Maria Pătru acuzată de săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și trafic de influență.

Apare, iar, Irina Socol, fondatoarea Siveco, suspectă în dosarul lui Pătru, tot pentru afaceri necurate. Desigur, legate de programele informatice cu care s-a dotat și nu a funcționat cum trebuie AEP.

Socol este eliberată condiționat însă se pare că va reveni la locul care i se cuvine într-un penitenciar pentru că aici este suspectă, mai apare individa și în noul dosar al lui Fenechiu care, ce să vezi, a căzut la pace cu procurorii recunoscând faptele și angajându-se să dea înapoi statului un milion de auro.

Secretarul de stat Adrian Sanda, pus de Victor Viorel Ponta să conducă secretariatul cu revoluționarii a fost ridicat de procurori.

Au făcut PSD-iștii ce au făcut și au înmulțit revoluționarii căutând și impunând o modificare de lege unde de beneficiile „revoluționare” să fie pentru mai toată lumea care are o vârstă de peste 25 de ani și să poată face dovada că a avut o influență asupra succesului revoluției măcar prin imaginea de participant. Așa a ajuns „revoluționar” celebrul plimbăreț politic Nicolicea.

Hai să fim puțin și serioși. Vrem rezultate de la Justiție, ne supărăm pe ea când anchetează pe unii și nu pe alții dar nu ar fi timpul să nu îi mai alegem în demnități publice pe care care au făcut, din plin, dovada ticăloșiei ?

PSD are o lungă listă de candidați la pușcărie. În frunte cu infractorul Liviu Dragnea. PRU, creația lui VV POnta și a lui Sebastian Ghiță, ca partid de rezervă pentru VV Ponta în cazul în care infractorul Dragnea îl elimină de pe listele PSD concurează din plin cu PSD-ul. ALDE ai lui Tăriceanu are liste cu persoane care fac vizite lungi și dese pe la Parchetul General, fie la DNA, fie la DIICOT. Elena Udrea candidează ca independentă, o mică canibală pe „trunchiul viguros” al partidulețului lui Traian Băsescu care nu a mai primit-o, deși nu este zi să nu îi plângă de milă. PMP-ul lui Traian Băsescu îl are în frunte pe el, chiar pe el, devenit client „cronic” al procurorilor dar care, având atât de multe probleme cu justiția se poate ascunde în „umbra timpului”. Are probleme, serioase, din moment ce fiica lui este cercetată pe fraude fiscale care l-au ajutat financiar pe el să candideze la președinție în 2009. Va ajunge Justiția și la el. Plus manevrele financiare făcute de alții dar care l-au îmbogățit pe el.

Pentru că este la modă „tehnica politică” a USR bazată pe suspiciune, văd că nici USR nu stă prea bine. În listele lor se pare că se fac „jocuri” în familie. Bine, am văzut eu o explicație a unora de pe la USR: partidul este mic și listele parlamentare sunt lungi. De va intra USR în Parlament, mare lucru să nu vedem cum se aranjează pe familii. Bine, în interesul major al poporului, ce naiba !

A naibii suspiciune ! O fi în regulă aranjamentele astea ?

Ce ar fi să sprijinim Justiția și să îi dăm așa mult de lucru abia după ce îi creem și condițiile să lucreze repede - adică cu celeritate -, și eficient. Mai mulți procurori și judecători, mai mulți polițiști judiciariști, mai mulți grefieri, mai mult personal administrativ, mai multe spații de lucru, o dotare corespunzătoare dorinței noastre de dreptate și eficiență a Justiției.

Pentru asta însă, ar cam trebui să sprijinim Justiția trimițând în Parlament pe cei care o sprijină necondiționat. Dacă ne uităm pe lista partidelor angajate în lupta electorală, avem cam puține opțiuni: PNL, ANR, parcă USR și cam atât ! Cam puțini !

Niciun comentariu: