vineri, 25 noiembrie 2016

Cooperarea cu Germania în domeniul militar face un pas înainte.


Pe 22 noiembrie 2016, s-a semnat contractul de înființare a unei societăți cu capital mixt româno-german între Romarm și Rheinmetall Landsysteme pentru fabricarea unor vehicule blindate 8X8 pentru dotarea Armatei Române. Fiecare parte deține un pachet de 50% din acțiuni.

Comunicatul Romarm îl pun mai jos.

Un exemplu de transportor blindat produs de Rheinmetall Landsysteme este important de văzut.

Boxer 8×8 multirole armoured vehicle with 30mm – Germany
SAUR - 2


PARTENERIAT ROMÂNO-GERMAN PENTRU FABRICAREA TRANSPORTOARELOR BLINDATE DESTINATE ARMATEI

Uzina Automecanica Moreni și producătorul Rheinmetall Landsysteme au semnat acordul acționarilor pentru înființarea societății cu capital mixt româno-german pentru fabricarea de vehicule blindate 8×8 în cadrul industriei naționale de apărare, Romanian Military Vehicle Systems S.A., societate în care fiecare acționar deține 50% din capitalul social al acesteia.

Ceremonia a avut loc în data de 22 noiembrie 2016, la Cercul Militar Național, cu ocazia prezentării Legii privind Industria Naţională de Apărare, promulgată de Președintele României, Klaus Iohannis, în prezența Viceprim-ministrului Costin Borc, Ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri și a Ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

Realizarea noului transportor amfibiu blindat pentru trupe 8×8 este bazată pe cooperare tehnologică și de know-how între uzina românească, producătorul tradițional de transportoare blindate pentru forțele armate, și partenerul său străin.

Cele două societăți partenere își propun fabricarea noilor vehicule blindate 8×8 în România, dar și ca noile echipamente să corespundă în totalitate cerințelor operaționale ale luptătorilor români, inițiativa venind în contextul nevoilor de înzestrare cu transportoare blindate pentru trupe ale Ministerului Apărării Naționale.

”Considerăm ca este extrem de important să putem oferi Armatei un transportor fabricat în țară, din multiple rațiuni strategice și economice. Realizarea de către Compania Națională Romarm a transportorului pe baza unei asocieri de tipul joint venture cu o companie de renume precum Rheinmetall permite dezvoltarea experienței naționale în domeniu și dezvoltarea industriei naționale pe orizontală, iar în plan economic-social va genera locuri de muncă, venituri suplimentare realizate la bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale, retehnologizarea agenților economici implicați, precum și costuri mai reduse cu mentenanța pe întreg ciclu de viață al produsului. Cu siguranță acesta este un moment cheie în revitalizarea industrie naționale de apărare și sperăm ca producția de serie a transportorului să înceapă cât mai curând.” a declarat Neculai Banea, secretarul de stat pentru industria de apărare din Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Prezenți la eveniment, reprezentanții Rheinmetall Landsysteme au mulțumit pentru încrederea acordată și au subliniat că obiectivul Rheinmetall este de a integra cea mai bună tehnologie de care dispune pentru ca proiectul să aibă rezultatele așteptate.
Viceprim-ministrul Costin Borc și Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, au salutat inițiativa și au punctat că aceasta reprezintă un pas important pentru realizarea în România a unui vehicul blindat care să satisfacă nevoile și cerințele forțelor armate.

La eveniment au luat parte și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, locțiitorul șefului Departamentului pentru armamente, generalul maior Cătălin-Adrian Moraru, precum reprezentanți ai forțelor sistemului național de apărare, ai autorităților, ai industriei de apărare și ai sindicatelor.

Rog cârcotașii iubitori de Firea, Dragnea, Ponta și alte asemenea persoane să adauge la Guvernarea Cioloș și această realizare. Nu de alta, dar parcă văd că Ponta și Dragnea vor ieși pe sticlă și vor declara că ei au negociat cu Germania (probabil că în timp ce „negociau” cu China sau Turcia !).

Niciun comentariu: