sâmbătă, 5 noiembrie 2016

Viziune politică. Opțiune la guvernare.


Să nu ne mai ascundem după degete. Dacian Cioloș își confirmă reputația de om serios care, atunci când afirmă ceva, are în spate o analiză și o viziune politică. Chiar dacă nu există, încă, siguranța că el va fi cel care să implementeze viziunea.

Pentru viitor, pentru viitorul unor regiuni ale țării, Dacian Cioloș a format și au intrat în funcțiune birouri locale care au rolul de a face legătura între autorități, ministerele implicate, comunitățile locale și oameni. În zonele cele mai defavorizate: Valea Jiului, Roșia Montană, comunități marginalizate din Moldova (zone ținute sub sărăcie pentru că altfel PSD nu ar mai fi avut alegători !).

AgerpresCioloș: Populația din zone mai puțin favorizate are nevoie de șanse reale de dezvoltare socială și economică
De aceea împreună cu comunitățile locale din Valea Jiului și din zona Roșia Montană — Munții Apuseni am discutat azi despre oportunitățile de dezvoltare integrată oferite prin programul de asistență tehnică propus de Guvern. Ideea acestui sprijin este, pe de o parte, aceea de a oferi asistență pentru rezolvarea problemelor care pot apărea în cadrul proiectelor existente, iar pe de altă parte aceea de a uni comunitățile în jurul unor proiecte finanțate din fonduri europene și bugetul de stat cu scopul de a îmbunătăți situația locuitorilor din aceste zone
Mecanismul va fi de ajutor și pentru a pune în valoare patrimoniul cultural și natural și, implicit, a crește potențialul turistic al acestor regiuni
Prezența lângă Cioloș a lui Vasile Dâncu îmi spune că acesta din urmă are o contribuție la proiect. Din nefericire, pesedistul Dâncu nu prezintă și garanția că o eventuală, nefericită, nedorită guvernare PSD sub conducerea infractorului Liviu Dragnea va continua ideea promovată de Dacian Cioloș. Iar dacă stau mai mult să mă gândesc, cunoscând (ca oricare dintre cei ce urmăresc viața politică românească) comportamentul celor din PSD ajunși la funcții și demnități publice, cred că vor apela iar la „specialiștii” tip Ecaterina Andronescu care să facă praf orice idee demnă de luat în seamă, orice proiect care ar putea fi în beneficiul cetățenilor.

Cioloș a pomenit două surse de finanțare. Fondurile europene și bugetul de stat. Mare atenție ! Pentru PSD, pentru cei din ALDE, pentru cei din PRU sau PMP, o astfel de proiecție este ca un semnal de competiție. Cine ajunge primul la jumulit respectivele surse de finanțare ?! Pe mâna celor din PSD sau ALDE, nu mai spun de „specialistul” Băsescu, o astfel de proiecție ar fi finalizată cu un alt succes pentru buzunarele proprii și un dezastru continuu pentru comunitățile locale. Bașca faptul că „ideologul” PSD, ultra-inteligentul Victor Viorel  Ponta, poate propune, susține și obține sprijin pentru cine știe ce altă „proiecție” aducătoare de bani pentru cei care ar participa.

Este evident că populațiile din aceste zone ar trebui să se gândească bine cu cine votează. Cioloș este om serios. A fost însoțit și de consilierul de stat Ion Dancă, coordonatorul Unității Guvernamentale de Asistență Tehnică, iar asta înseamnă că practic, Cioloș, a marcat începerea proiectului pentru aceste zone. Cei din Valea Jiului și cei zona Roșia Montană - Munții Apuseni au avut în față și proiecția guvernului actual dar și responsabilul de proiect pentru ca să vadă că Cioloș nu vorbește'n vânt. Vom vedea, la numărătoarea voturilor, ce au înțeles. Atât cei din Valea Jiului cât și cei din Munții Apuseni. În funcție de voturile pe care le vor da vom putea spune că vor ca acest proiect să crească în curtea lor sau că nu au nevoie de el.

Să nu uit ! Cine citește Platforma #România 100 prezentată de Cioloș, va găsi proiectul printre măsurile pe care Cioloș le vede într-o viitoare guvernare !

Niciun comentariu: