luni, 7 noiembrie 2016

Infractorul Dragnea flutură amenințător cu plângeri penale împotriva Guvernului. Plângeri ce privesc securitatea națională !

AgerpresDragnea: Iordache va studia art. 404 Cod penal; asistăm la transmiterea de date false în spațiul public

Astăzi, după ședința din Camera Deputaților unde PSD a maltratat OUG 20/2016 privind creșterile salariale pentru personalul medical și cel din educație, venind cu amendamente care au transformat o lege sustenabilă într-o pomană electorală, infractorul Liviu Dragnea a mai venit cu o găselniță tip PSD. Amenințarea unor miniștri ai Guvernului și chiar a premierului pentru că și-au susținut punctele de vedere cu date și informații de la nivelul ministerelor și proiecții ale evoluției în viitor veniturilor bugetare care nu erau conforme cu calculele PSD.

Șmecheria pe care infractorul Dragnea se bazează este aceea că membrii Guvernului sunt „tehnicieni”, „tehnocrați” iar declarațiile lor nu pot fi considerate „declarații politice”. El, infractorul Liviu Dragnea fiind politician, membru al unui partid politic parlamentar, poate minți poporul cu televizorul pentru că nu i se imputa penal o declarație politică. Inclusiv cu date false. Tehnocrații nu mai au acest avantaj așa că, infractorul Liviu Dragnea a găsit „punctul slab”.

În primul rând, este în eroare. Bine, pentru el, nu are importanță. Declarațiile membrilor Guvernului în fața parlamentarilor dar și în fața cetățenilor sunt declarații politice. Pentru că membrii guvernului fac politică în actul de guvernare. Nu joacă țurca !
Domnul președinte al Camerei, Florin Iordache, să studieze împreună cu specialiștii din staff-ul tehnic acel articol (404 din Codul penal — n.r.) pentru că noi asistăm de ceva timp în spațiul public la transmiterea de date false. Cu siguranță cei care le transmit știu că datele sunt false și mă refer aici și la datele false și minciunile promovate în legătură cu legea privind eliminarea celor 102 taxe parafiscale, precum și la discuțiile pe marginea Ordonanței 20. Vorbim de date false furnizate de Guvern, de Ministerul Muncii și de Ministerul de Finanțe, cred că și de premierul Cioloș. Am rugat să se studieze asta pentru că nu este admisibil ca Parlamentul României, singura instituție legislativă din țară, să fie mințită în mod deliberat de către Guvern și cred că Parlamentul are posibilitatea să acționeze conform acelui articol
Tu crezi, ceea ce mă face să cred și eu că fie ești habarnist, fie ești ticălos.

Parlamentul care nu este mulțumit de un Guvern, pentru că îl minte, de exemplu, sau pentru că se opune ideilor crețe ale parlamentarilor, poate da acel guvern jos prin moțiune de cenzură ! Este sancțiunea politică pe care Parlamentul o ia împotriva Guvernului „indisciplinat”.

Pentru membrii Guvernului care au luat-o razna, există o lege a răspunderii ministeriale, Legea nr. 115/1999.

Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială
Art. 8.
(1) Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 12 ani următoarele fapte săvârşite de membrii Guvernului în exerciţiul funcţiei lor:
...
b) prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Măi infractorule Dragnea, nu cumva tu trebuie să te uiți la această lege ? Dacă ai de reproșat miniștrilor muncii și de finanțe că prezintă date și informații privind două proiecte de lege cu impact financiar, te duci la această lege și nu la alta. Numai că, infractorule, pentru asta trebuie să ceri constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă care va avea de comparat informațiile Guvernului, din datele statistice oficiale și datele PSD din ... sondajele lui Palada sau mai știu eu care sondor sau analist de al vostru. Evident, datele oficiale vor bate datele de partid !

Dragnea, infractor condamnat, a ales să iasă în evidență cu o situație excepțională. Nici mai mult și nici mai puțin cu o infracțiune din domeniul securității naționale ! Articolul de Cod penal la care face el referire este la Titlul X, Infracțiuni contra securității naționale !

Titlul X
Infracțiuni contra securității naționale
Art. 404 Comunicarea de informații false
Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori documente falsiificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

Măi politicianule de doi bani bucata ! Unde naiba vezi tu punerea în pericol a securității naționale în opoziția Guvernului față de legile și amendamentele populiste promovate de tine și haidamacii care te susțin ?

Înțeleg că voi, cei din PSD și aliații voștri sunteți din tagma ticăloșilor dar o așa gogoriță nu am mai văzut !

Dar de ce să mă mir ?! Când voi, cei din PSD și ALDE vă întreceți în avea pe listele pentru alegerile parlamentare cât mai multe persoane care au încălcat legile din România, nu mai are rost să mă mir că nici nu le cunoașteți !

Niciun comentariu: