duminică, 13 noiembrie 2016

Încă un eșec pentru democrație. În R. Moldova, I. Dodon are un scor liniștitor în favoarea lui.


S-au terminat și alegerile în R. Moldova. Sistemul computerizat de monitorizare își justifică banii.

Chiar dacă au fost probleme la vot, speranțele multora dintre noi s-au spulberat. Igor Dodon vrea să ducă R. Moldova către Uniunea Vamală condusă de Rusia.

La sud, la alegerile prezidențiale, a câștigat candidatul socialist pro-rus Rumen Radev. Prim-ministrul bulgar și-a dat demisia.

Ce va fi în R. Moldova în viitor ? Naiba știe.


Diaspora nu a reușit să salveze voturile pentru democrație. Încă se mai numără voturile însă Dodon este prea departe pentru a mai fi ajuns din urmă.

Pot spune acum, fără nici o grijă, că Dodon a fost ajutat de Traian Băsescu și asociatul lui George Simion. Dodon a preluat de la acțiunile acestora discursurile, imaginile, „sondajele” care arătau că aproape jumătate din Moldova vrea unirea cu România, a înspăimântat o anumită parte a populației și a câștigat. Nu cu un procent două mai sus. Cu peste 10% mai mult !

Or fi mulțumiți Traian Băsescu și asociatul să George Simion de rezultatul „muncii” lor ? Și-au atins țelul. Nu este exclus ca R. Moldova să fie scoasă de pe parcursul european. Și așa Traian Băsescu a ajuns să considere UE ca fiind o uniune blocată, o uniune aiurea care nu mai are de ce trăi. În doi ani Băsescu a devenit adversarul UE și al NATO !

Pentru că are aceste noi preocupări, pentru că își dorește cu disperare să ajungă prim-ministru, pentru că are cetățenie moldovenească și poate declara senin că l-a votat pe Dodon, nu ar strica să își încerce șansele în R. Moldova ! Să îi propună lui Dodon să îl numească prim-ministru pentru că el este cel mai priceput. Cel mai tare din parcare.

În timp ce scriu, vin datele. PV înregistrate 92,46%. Igor Dodon are 55,79%. Maia Sandul are 44,21% !

Ești mulțumit Băsescule ?!

Niciun comentariu: