sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Și cu socialism în vârf de băț și cu dezvoltare ca în vest nu merge.


PSD a acționat nu inconștient, ci de-a dreptul idiot. A acționat așa pentru că cei cărora se adresează nu au chef să citească. Mai grav, nu vor să înțeleagă cum este cu viața ca în vest. Ei vor să nu mai fie obligați să ceară vize, ei vor „salarii ca afară” în cadrul serviciilor sociale - apărare, ordine publică, justiție, sănătate, învățământ -, dar vor și banii pe care îi dau pe taxe și impozite să fie din ce în ce mai puțini, dacă se poate chiar de loc. Culmea este că în unele locuri, România chiar îndeplinește criteriul „chiar de loc”.

În unele interviuri luate la danezi, oamenii afirmau senin că plătesc taxe și impozite mai mari pentru că așa pot beneficia de servicii publice performante. Asta înseamnă educație ! EDUCAȚIE ! Nu pospăiala pe care o tot promovează pe la Tv tot felul de „învățați” ai neamului.

Evident, pentru cine dorește să învețe, pentru cine dorește să înțeleagă cum funcționează o țară, recomand articolul de aici. Este scris de Marin Pană, are titlul Marea problemă a României. Raportul dintre bugetele publice și PIB. Cauza ei și câteva comparații și este pe site-ul „cursdeguvernare”.

Pun acest tabel pentru a arăta că România are cele mai slabe venituri la bugetul de stat ! Culmea, prin votul parlamentarilor majoritari - PSD, ALDE și alți șnapani -, fără a umbla la măsurile care ar putea spori veniturile bugetului de stat s-a umblat la scăderea lor !

Trebuie înțeles faptul că salarizarea este diferită în mediul privat față de mediul bugetar.

În mediul privat salarizarea depinde de productivitate - iar aici stăm de la prost la foarte prost, ba mai și insistăm în prostie, cheltuind bani de investiții pe ocupații cu slab randament, ocupații mai aproape de manufactura „medievală” decât epoca industrială.

Salarizarea în ocupațiile bugetare ține de serviciul social. Poți duce toată sănătatea în mediul privat dar tu, cetățeanul, ai cu o plăti ? Din moment ce în mediul privat sănătatea este așa de scumpă, de ce nu crezi că și în mediul bugetar sănătatea ar fi la fel ? De ce obligi statul să dea personalului din sănătate mai puțini bani ca în privat ? Putem duce învățământul în totalitate în mediul privat. Dar ai cu ce plăti ? Refuzând taxele și impozitele la stat tu ataci exact pe cei de care ai nevoie. Este dreptul celor din sănătate și învățământ să plece dintr-un loc de muncă unde nu este bine plătit și să își caute un loc de muncă unde să se simtă protejat.

Vrei să acționeze poliția, jandarmeria, pompierii, cei de la SMURD dar nu dai taxe și impozite la stat pentru a fi dotați și salarizați pe măsura muncii lor. Vrei să fii apărat dar nu dai bani la stat pentru a avea o armată. Ba, mai și cârcotești când militarii vor echipament modern. În zgârcenia ta de „cetățean important” nu îți dai seama că apărarea nu se face cu puști construite la tâmplărie și cu avioane din pânză.

A, era să uit, vrei justiție. Plătește.

Toți cei care lucrează în serviciile sociale au dreptul la o plată echivalentă cu valoarea muncii lor. De aceea există guvernare. Să instituie taxe și impozite pentru a avea bani la bugetul de stat cu care aceste servicii să fie susținute la un nivel din ce în ce mai bun.

Vorba autorului articolului: din rahat nu poți face bici.

Niciun comentariu: