sâmbătă, 5 noiembrie 2016

Președintele PNL Hunedoara, Florin Roman în dialog cu susținătorii PNL.

Încă o sesiune cu on-line cu un lider liberal. De data aceasta cu dl. Florin Roman, președintele organizației județene PNL Hunedoara.

Ca de obicei, dialogul este preluat în totalitate și poate fi consultat.

Alin Radu Gurbet Voi incepe eu nu cu o intrebare , ci o provocare: pe ce scor mizati la Alba, Hunedoara si la nivel national?
Florin Roman Si la Alba si la Hunedoara tintim cel mai mare numar de parlamentari dintre competitori!
Viorica Balica Florin Roman Multa bafta sa aveti.
Alin Radu Gurbet Multumesc! Aici se vor adresa intrebari. Dar maine la 17:00 este dezbaterea!

Claudiu Nicolae Succes !

Dana Voicu ce program propuneti pentru circumscriptia in care candidati?
Florin Roman In primul rând programul Centenarului - 100 de ani de la Marea Unire, ceea ce înseamna peste 100 de milioane atrase in Alba. Apoi continuarea strategiei de dezvoltare a Munților Apuseni si reindustrializarea zonei Aiud-Ocna Mures. Sunt măsuri care se adauga programului de guvernare al PNL!

Dana Voicu care sunt priritatile alegatorilor dvs si care elemente din programul PNL sunt relevante pentru ei.
Florin Roman Prioritățile locale. Am înființat deja la Alba Iulia o Scoala profesională germana, sunt inițiatorul autostrăzii Sebeș-Turda, care trebuie finalizată anul viitor, al proiectului Alba-pol de dezvoltare economică etc

Violeta Stark Cum comentati proiectul dl ui Nicolicea de a infiinta garzile patriotice sau cum s or fi numid ele puse sub controlul parlamentului...in caz ca...pe cine vor apara aceste garzi??
Florin Roman Domnul Nicolicea este un politician al trecutului, un om care împreuna cu Oprea a făcut mult rău Roamaniei. România este țara membru NATO si se poate apăra singura.

Alin Radu Gurbet Credeti ca pe 11 Decembrie va mai fi un vot dominat de emotie ca in 2014? Mai este posibil sa mobilizam diaspora macar pe jumatate?
Florin Roman Da! Nu vorbim insa de alegeri prezidențiale ci de alegeri parlamentare cu un numar limitat de mandate. PNL propune in programul de guvernare un minister al diasporei. Va fi o lupta intre Cioloș si PNL versus premierul condamnat Dragnea si PSD.

Violeta Stark Ministrul de interne spune ca dupa terminarea votului ,numararea voturilor va fi supravegheata video pina la intocmirea listelor...dar urna mobila cum va fi supravegheata??
Florin Roman Urna mobila este trimisa doar după ce se verifica cu ajutorul tabletei, prin scanarea cărții de identitate a votului multiplu. Deci, nu pot fura.

Violeta Stark Pentru ca sint proaspat pensionar (inca nu am primit decizia) veti sustine in parlament cresterea punctului de pensie??? mentionez ca am 20 de ani lucrati o parte din ei pe trei ture,si ma gindesc ca acum voi primi o pensie cam cit venitul minim garantat!...
Florin Roman PNL susține punctul de vedere al asociațiilor de pensionari privind creșterea punctului de pensie la 45%, măsura care este sustenabila economic.
Violeta Stark Multumesc!

Viorica Balica D-le Florin Roman,PNL sustine ca premier pe D.Ciolos ,in acelasi timp si USR si a anuntat aceasta intentie...cum vedeti colaborarea dintre cele 2 partide?

Mihai Motoc D-le Roman, candidati in jud Alba! Cum vedeti proectul Rosia Montana din perspectva PNL precum si alte proecte similare in judet sau in zona?
Florin Roman Ca liberal susțin orice investiție care respecta cerintele europene de mediu si generează profit pentru populație. Proiectul de la Rosia Montana al canadienilor este blocat in instanța, deci subiectul este închis. In prezent Rosia Montana nu are PUG si prin urmare nu se poate construi nici un coteț sau un garaj.
Mihai Motoc Florin Roman instanta l-a blocat! Ati dori deblocarea sa?
Florin Roman Mihai Motoc, ca liberal nu comentez deciziile instanței.

Irina Andreea Cristea cum vedeți campania dumneavostră în perioada urmatoare? va fi una bazată pe online sau pe mai multă interacțiune cu cetățenii?
Florin Roman Amândouă sunt importante. Online-ul contează in marile orașe, iar door-to-door la țara si in orașele mai mici.

Silvius Mehedinti domnule Roman, cum credeti ca va vota PNL in parlament ridicarile de imunitate? E posibil sa existe o modificare a legii in asa fel ca nimeni sa nu se mai ascunda in spatele parlamentului?
Florin Roman PNL a propus modificarea regulamentului astfel încât votul la ridicarea imunității sa se facă la vedere, prin ridicarea de mâini, si nu cu bile. Asta ne separa clar de PSD. Domnul Blaga urmărit de procurori își da demisa din fruntea PNL, in timp ce Dragnea, condamnat penal de instanța se visează Premierul României.

Aurora Doina Dan Domnule Florin Roman ... ceva concret pentru si despre Hunedoara? Investitii noi? Doamna Harau a creat acel mult disputat-discutat-controversat "centru de afaceri" care este complet gol. Aveti cunostinta de ceva investitii noi in Hunedoara?
Florin Roman Cum am adus investitori in Alba o sa știu sa aducem si in Hunedoara. La Alba sunt Mercedes si Bosch. Deja port discuții cu o companie auto multinaționala pentru a ajunge la Hunedoara. Pentru asta e nevoie insa de o noua ieșire la autostrada, demers pe care PNL Deva il susține. Si unitatea de implementare si statutul special primit de Valea Jiului si de Munții Apuseni, asemanator Deltei Dunării, conferit de Guvernul Cioloș zilele trecute este tot urmare a demersurilor PNL.

Claudiu Nicolae Domnule Roman, nu credeți ca PNL trebuie sa comunice mai mult in online ?
Cum sprijină PNL, tinerii acestei țări ?
Florin Roman Comunicarea pe online este obligatorie si evident trebuie sa o îmbunătățim. Evident prin politici guvernamentale serioase, dar si prin chestiuni locale. Spre exemplu la Alba-Iulia am înființat Scoala profesională germana unde 85% dintre absolvenți au loc de munca asigurat la companii de renume din industria auto. Totodata am deja un proiect de lege pregătit pentru tineri prin care eliminam vechimea ca si criteriu de angajare si o înlocuim cu competența profesională. La ora actuala, un tanar care termina facultatea si nu are vechime nu se poate angaja niciunde in sectorul bugetar. Legea pe care o propun presupune eliminarea acestor inechități si o șansa mare pentru toți tinerii la angajare.

Aurora Doina Dan Legat de campania electorala, ceva punctual pentru Hunedoara sau pentru on-line?
Florin Roman Hunedoara trebuie sa aibe un ministru PNL pentru ca problemele Hunedoarei sunt complexe si nu pot fi rezolvate pe plan local. La fel de prioritar este infrastructura rutieră si revigorarea învățământului profesional. Putem dezvolta oricând.

Aurora Doina Dan Am creat din simpatie pentru PNL si din dorinta sa dam un spatiu on line de dezbarere si cunoastere a candidatilor PNL, un grup special pentru ei, "Candidatii PNL". Ne puteti ajuta prin a face cunoscut "la centru" si printre candidati si staff-urile lor acest grup DE CAMPANIE ELECTORALA? Grupul este "Candidaţii PNL" si va asteptam cu interes! https://www.facebook.com/groups/876726422349959/?fref=ts
Florin Roman Cred ca promovarea trebuie sa si-o facă fiecare in parte, asa cum fac eu astăzi. Cred insa ca mult mai important este sa facem o comparație intre candidatii PNL si cei ai binomului ALDE-PSD, pe fiecare județ in parte. Aici va pot ajuta, pentru ca oamenii sa discearnă intre un parlament curat si un parlament de penali.

Vlad Vrinceanu Ținând cont că absenteismul este principalul aliat al PSD-ului, cum veți reuși să scoateți cetățenii la vot?
Florin Roman Prin mobilizare si organizare pe liberali si simpatizanți. Pe nehotărâți sper sa ii scoată din casa ideea unui parlament curat, a unui premier cinstit cum este Cioloș si teama ca PSD sa ne ducă țara înapoi cu 10 ani. Vreau sa cred ca vom apăra Romania de teleormanizarea ei.

Marius Boga Care este tipul de suport online pe care îl considerați cel mai util într-o campanie electorală?
Florin Roman Orice mijloc de comunicare online este un instrument util de a comunica cu romanii din țara si din străinătate.

Vlad Vrinceanu În geometrie se spune că dacă faci desenul corect, problema e pe jumătate rezolvată. În cadrul unui partid cred că rolul desenului este luat de organizare. PNL este perceput ca un partid care are talentul să-și pună singur piedici sau mai boem. Ca si Secretar General Adjunct ați adus un plus în organizarea partidului? E loc de mai bine? De ce este nevoie ca lucrurile să funcționeze precum o mașină nemțească? (Sa fim în ton)
Florin Roman Va pot spune ca Alba, județul din care provin este singurul care a obtinut la locale, aproape 60% după redistribuire. Judete fruntașe precum Aradul si Suceava folosesc același sistem de organizare. Si alte judete încearcă sa aplice acest model. Unii reușesc, alții nu. Din acest motiv am fost cooptat in echipa centrală PNL. Secretul fiecărei victorii sta in munca, organizare si candidați buni.

Viorica Balica Va exista o lege prin care sa se interzica traseismul politic si sa se si aplice?
Florin Roman Este obligatoriu ca legea sa se aplice si parlamentarilor, precum se aplica aleșilor locali. Legea asta nu o poate vota decât un parlament curat, nu un parlament de penali.

Viorica Balica Cum vedeti colaborarea PNL-USR,intru cat ambele si au declarat public sustinerea ca premier a D-lui Dacian Ciolos?
Florin Roman PNL l-a desemnat premier pe Cioloș, iar USR si-a manifestat susținerea pentru premier. Vom guverna împreuna.

Ion Irimia Tarii, cat mai mult PIB ! Cum ?
Florin Roman Cu un program liberal! După principiul de impozitare " mai puțin de la mai multi"! Noi vrem cota unica este tot, inclusiv la TVA, PSD vrea cota progresiva pentru a plăti ajutor social si celor cu Mercedes la poarta.

Ion Irimia Romania trebuie sa produca. De ce un tricou este mai scump daca e produs in Romania, decat daca e adus din China ?
Florin Roman Simplu. In China au o forța de munca de sute de milioane de oameni, iar ei nu sunt supuși taxarii din zona UE.

Florin Craciun Tinerii reprezintă categoria de vârstă cea mai redusă la alegeri. Undeva pe la 18% dintre alegători. Aveți în vedere creșterea numărului de tineri care să se prezinte la vot la parlamentare, în Alba și Hunedoara, desigur ?
Florin Roman Tinerii din Alba vin la vot pentru ca noi ca administrație am făcut lucruri bune pentru ei! Ne consultam de foarte multe ori!
Aurora Doina Dan Dar in Hunedoara? Mai ales ca acum avem primar psd!
Florin Roman Aurora Doina Dan votați cu singurul tânăr din Hunedoara aflat pe loc eligibil, cu Oana Frânc!

Florin Craciun Una dintre problemele statelor central și est-europene o constituie diferența de calitate a produselor, în special alimentare, provenite din statele vest europene. Slovacia, cu sprijinul Cehiei, a făcut dovada calității diferite a produselor din magazine. România a participat la verificarea calității produselor în cadrul acestei campanii. Are PNL în atenție acest demers de respectare a consumatorilor din centrul și estul Europei de către producătorii din vest ?
Florin Roman Agricultura reprezintă o prioritate naționala pentru PNL! Trebuie redefinit întreg programul de irigații! Din păcate, Romania prin ministerul Agriculturii, nu asigura resursele financiare necesare pe campanii de promovare a produselor tradiționale romanești. Legea supermarketurilor este un pas înainte, pentru ca protejam măcar 50 la suta din produsele romanești.
Florin Craciun Corect, când vorbim despre produsele românești. Eu m-am referit la diferența de calitate a produselor aduse din Germania, Franța, Olanda aduse, de exemplu în România, în comparație cu aceleași produse din rafturile magazinelor din acele țări. Sunt doar exemple.

Lucian Palimaru Sunt un mic intreprinzator si om de dreapta. Intre 2000 si 2014 am fost membru PD/PDL. Nu am intrat in noul PNL dar nici in PMP, haznaua PNP. Cum ma convingeti, domnule Roman sa votez PNL si sa redevin membru? Faceti-ma sa aleg PNL si nu USR.
Florin Roman Sângele apa nu se face. Ați văzut ce se întâmpla cu USR! Au ajuns in primăria generală si cele de sector. Nu fac alianțe, deci nu pot influența decizii. Ori politica înseamna decizii. Nu cred ca din acest motiv i-a ales lumea, sa stea in "tribuna". Si mândria, chiar politica, e un păcat!
Lucian Palimaru Puteti transmite un mesaj pentru fratii din Basarabia care vor vota duminica viitoare? As vrea sa fac un pachet de mesaje si sa le trimit direct.
Lucian Palimaru Vedeti posibil ca pe 12 Decembrie studentii sa fie liberi si sa li se deconteze transportul celor care voteaza?

Lucian Palimaru Intrebarea 2. Cum vedeti interventiile de la centru in treburile interne ale judetelor? Fara sa fiu membru i-am facut campanie bunului prieten Marius Bodea la Iasi. Acesta a cam fost lasat balta ulterior de centru. Desi incepuse o constructie frumoasa!
Florin Roman Marius Bodea a fost susținut permanent de Alina Gorghiu. Știu foarte bine asta. Cred ca Dl Bodea nu a reușit din păcate sa-si vândă mai bine marfa, cum zicem noi ardelenii. Era cel mai bun primar al Iasiului. Din păcate, rezultatele nu au fost pe măsura unui candidat redutabil.

Ion Irimia Contrar parerilor generale, sustin taxe mici pe munca, dar tva mare, cu exceptia alimentelor. Cuplat cu un sistem stimulativ de deduceri ! Este o metoda de a taxa, indirect, veniturile nedeclarate. Metoda nepolitieneasca. Teoria se poate dezvolta. Dezvoltati ?
Florin Roman In primul rând PNL își propune sa încurajeze capitalul românesc in paralel cu impozitare unitara de 16%, cu reducerea contribuțiilor de asigurări sociale la angajați si angator. Asta ar scoate la suprafața evaziunea fiscală. Un TVA mai mare la alimente nu face decât sa ii ajute pe speculanți si nu pe producători. Este foarte corect si o impozitare cu 16% a profiturilor obținute de companiile multinaționale, aici in Romania, unde își realizează profitul. Altfel, acesta este externalizat si nu ii ajuta pe romani.

Alin Radu Gurbet Domnule Roman, aveti in plan sa initiati o legeimportanta pentru mediul economic?
Florin Roman Deocamdată doar la faza de proiect. Mi-as dori ca la întocmirea fiecărui buget cetățenii sa fie consultați de stat pe ce sa fie cheltuiți banii intru-un mod simplu, sub forma unui chestionar prin care fiecare cetățean plătitor de taxe si impozite sa poată bifa pe spatele înștiințării primite de la fisc domeniul in care sa fie cheltuiți banii din bugetul național. Ca parlamentar voi susține si înființarea unei bănci cu capital românesc, finanțata din surse private, si nu de la bugetul de stat cum vrea PSD-ul.

Laura Brad Sunt o tanara din judetul Vrancea. Stiu ca dvs. Ati ajutat mult PNL Vrancea. De aceea imi voi spune offul. In primavara am fost bucuroasa sa vad cate schimbari benefice produce profesorul Catalin Toma. De aceea nu inteleg de ce Toma este pe un loc semi eligibil, iar domnul Stefan care ne-a facut prosti si incapabili pe noi cei din Focsani se afla pe un loc eligibil. De ce ati validat asa ceva?
Florin Roman Punctul meu de vedere coincide cu al dumneavoastră. Cât m-am ocupat de Vrancea, și Catalin Toma va poate confirma am insistat pe partea organizatorica. După ce am plecat eu, alții au luat decizia. Stefan a făcut greșeli si sper ca a învățat din ele.
Silvius Mehedinti ma bucur ca suntem mai multi de aceeasi parere- e si asta un inceput

Lucian Palimaru Vedeti posibil ca studentii sa fie liberi pe 12 Decembrie? Iar transportul sa fie decontat celor care voteaza?
Florin Roman E o propunere a PNL pentru a încuraja prezenta la vot si pentru a avea un parlament reprezentativ. Cine sta acasă da de fapt un vot pentru PSD.

Lucian Palimaru Ultima mea interventie. As vrea sa va rog sa scrieti acum la cald un mesaj motivational pentru fratii din Basarabia. Eu voi transmite direct nu prin intermediari mesajele celor carora le pasa de Moldova!
Florin Roman Mai degrabă un cântec "Moldova mea", melodie interpretata de Nely Ciobanu.
Lucian Palimaru Superb! Multumesc!

Alin Radu Gurbet Ultima mea intrebare este una stas adresata tuturor celor care vor veni la dezbateri! Sunteti un tanar politician , aveti in obiectiv sa candidati candva la presedintia PNL?
Florin Roman Nu imi doresc președinția PNL. Avem un președinte mai tânăr ca mine! Eu cred in Alina! Sunt deja președintele unei organizații județene de care sunt foarte mândru!

Radu de Alba Cu respect , vă rog să afirmaţi public dacă veţi scoate de la naftalină şi veţi susţine modificarea Legii alegerilor Parlamentare în sensul reducerii la 350 de parlamentari(proiect P N L ), precum şi Legea privind imunitatea membrilor Guvernului şi parlamentarilor .Vă mulţumesc .

Alin Radu Gurbet Ati inteles gresit. Alina este presedinte, o sustinem. Dar in viata , fiecare om politic are dreptul sa aspire candva ,la ceva.

Ion Irimia Dle Roman, la intrebarea mea, legata de taxe si deduceri, nu ati spus nimic.Nu ati inteles ce am spus ?

Silvia Bobolea Buna seara ,domnule Florin Roman !Va rog frumos sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti si mie la o intrebare :daca dvs . credeti ca fuziunea dintre cele doua partide din care a luat ființa noul PNL ,se va realiza vreodata .Eu nu sunt membra PNL dar ,ca simpatizanta ,doresc din suflet binele acestui partid ,sunt preocupata de viitorul lui si mai ales ,sufar efectiv când vad ca uneori apar disensiuni care nu fac bine partidului .Oare cele doua parti nu ar trebui sa depuna un efort mai mare pentru a imbunatati de fapt imaginea partidului ?

Alin Radu Gurbet Domnule Roman, tinand cont ca ati raspuns incepand cu ora 15:00 putem considera dezbaterea incheiata. Sau daca aveti timp , puteti raspunde si la ultimile doua intrebari! Oricum va multumim , va mai asteptam si daca doriti, ne puteti da un pont de nou invitat. Succes in alegeri!

Niciun comentariu: