joi, 10 noiembrie 2016

Logica câștigă. Emoțiile au fost, la alegeri. Klaus Iohannis știe ce vrea pentru România.

AgerpresIohannis: Posibil să fie schimbări după alegerea lui Trump; Parteneriatul cu SUA se va întări

Deja se vede că la Cotroceni și nu numai, au revăzut guvernările republicane în SUA. Este evident că au înțeles campania lui Trump (a folosit „armele” socialiștilor, discreditarea adversarilor) și așteaptă formarea noii administrații, înlocuirea „sistemului” pentru a se poziționa cât mai bine și a profita de toate oportunitățiile. Parteneriatul cu SUA, în forma convenită, nu are limitări doctrinare ci urmărește asigurarea intereselor internaționale ale fiecărei țări.
I-am transmis că sunt și suntem dispuși să colaborăm pentru a întări Parteneriatul pe care îl avem, Parteneriatul Strategic dintre România și SUA. În acest sens vom continua. Dacă vor fi schimbări, posibil să fie schimbări, în sensul că se întărește acest parteneriat, fiindcă știți bine că avem acest parteneriat cu cele trei componente: politică, de securitate și economică. Și de multă vreme am spus că dacă primele două funcționează extraordinar de bine, este nevoie să avem mai multă colaborare economică și poate chiar aici avem o oportunitate
Pragmatic, rațional, logic, disponibil, cu potențial pentru viitor. O permanentă prezență a SUA la Marea Neagră și la conexiunile pe care Marea Neagră le permite. Pentru noi, mai multă securitate și mai multe oportunități, în foarte multe domenii.
Să vedem noua administrație instalată, să vedem cum va suna atunci discursul și atunci o să ne dăm seama foarte bine despre ce este vorba, dar NATO, da, au fost niște remarci și ele trebuie să admitem că au un nucleu foarte adevărat. S-a referit dl Trump la faptul că nu toată lumea alocă resursele care trebuie alocate de un aliat NATO. Cu toții ne-am angajat să alocăm cel puțin 2% din PIB pentru cheltuieli de Apărare și așteptarea să facem cu toții acest lucru mi se pare rezonabilă. Cum de altfel vă amintiți, România, de anul trecut, s-a angajat ferm ca începând din 2017 să aloce 2% din PIB pentru cheltuieli de Apărare exact din acest motiv, pentru a deveni un partener solid în alianță
A rămâne agățați de impresiile, emoțiile rezultate ca urmare a propagandei marxiștilor americani cu privire la Donald Trump și alegătorii lui ar fi o mare greșeală. Trebuie să înțelegem că americanii i-au dat lui Trump și Congresul „lui” ! Dacă peste doi ani, Congresul își va păstra „culoarea”, atunci vom avea un mandat dublu la Trump.

Trebuie observat că Președintele Klaus Iohannis are o altă abordare decât a celorlalți lideri europeni ! Hollande condiționează, Merkel condiționează și la ambii mă gândesc la invazia islamică. Klaus Iohannis este pragmatic. Ce face administrația SUA în propria țară, este treaba Americii. Ce face în relația cu noi, este și treaba noastră. Simplu.

Niciun comentariu: