marți, 29 noiembrie 2016

Dacian Cioloș a pus pe Facebook ce nu a fost lăsat să prezinte la TVR !

Actul de cenzură al TVR sub conducerea numitei Irina Radu, aflată sub tutela politică a PSD, asupra prim-ministrului Dacian Cioloș pentru a nu afecta campania pe teme agricole a PSD a primit interdicția prim-ministrului Cioloș ca interviul să mai fie difuzat. Prim-ministrul a pus pe pagina sa de Facebook o serie de explicații pe temele pe care PSD le are cu privire la agricultură. La ora la care preiau și eu mesajul, prezentarea lui Cioloș are deja 754 de distribuiri și este apreciată de peste 3,5 mii persoane. Sunt sigur că aceste date de evidență a vizibilității postării vor crește.

Agerpres a preluat postarea lui Cioloș și o dă publicității. Titlul ales de Agerpres: Cioloș: Agricultura e tratată de 27 de ani ca un bazin electoral, o sursă de voturi manevrată populist

Are perfectă dreptate.

Postarea pe pagina lui de Facebook este mai jos.

Văd zilnic cum cei care acum un an, acum doi ani, se aflau la guvernare și ar fi trebuit să-și facă treaba, se declară îngrijorați de faptul că subvențiile pentru fermieri au fost plătite cu întârziere anul acesta. Sigur, această grijă pentru agricultori mă bucură, dar ar fi fost bine ca ea să se manifeste și prin fapte, în anii trecuți, nu doar în vorbe, acum, în campania electorală. Dacă ar fi fost așa, fermierii români ar fi beneficiat deja de mult mai multe măsuri pe care le-am inclus în Politica agricolă comună (PAC) tocmai pentru ca această politică europeană să țină seama de problemele agriculturii românești.

Vreau să-i asigur pe agricultori de următoarele:
În ciuda unor “cadouri” lăsate de guvernul Ponta, până în luna august am reușit să plătim peste 96% din subvențiile aferente anului 2015 – cele câteva procente rămase fiind legate de situații care au nevoie de mai multă analiză, așa cum se întâmplă în fiecare an.
• În plus, până la sfârșitul acestei luni, plătim în avans 859 de milioane de euro pentru campania agricolă 2016 – adică mai mult de jumătate din subvenția pe anul viitor, pentru peste 600.000 de fermieri. Este o sumă record, suplimentată la rectificarea bugetară adoptată de Guvern miercurea trecută.
• Mai mult, anul acesta am redus la 9% TVA pentru materia primă necesară în agricultură și pentru lucrările agricole. Totodată, am eliminat o nedreptate care trenează de ani buni, care a creat multă birocrație inutilă și a dus în faliment mulți agricultori – ani la rând s-a solicitat producătorilor plata TVA chiar dacă ei nu erau încasatori de TVA. În acest sens, acum două săptămâni am adoptat un mecanism simplificat de TVA pentru agricultori, care le permite să nu țină evidența TVA.
• Evident, acest guvern ar fi plătit la timp subvențiile în 2016 dacă guvernul Ponta ar fi început pregătirile în anul 2014, atunci când s-a încheiat reforma PAC – cum, de altfel, am și sugerat la acea vreme - și ar fi finalizat schemele de plată înainte de octombrie 2015.
• Evident, banii ar fi intrat mai devreme în conturile agricultorilor dacă guvernul precedent ar fi alocat resursele financiare și ar fi creat cadrul legal pentru dezvoltarea sistemului IT de plată a subvențiilor, la care nu s-a lucrat deloc până în noiembrie 2015.

Sunt lucruri pe care le-am făcut în acest an, nu promisiuni electorale.

Problema agriculturii românești este că de 27 de ani este tratată ca un bazin electoral, o sursă de voturi manevrată populist de la un ciclu electoral la altul. Este o abordare care trebuie schimbată radical. Agricultura este un sector strategic de dezvoltare a României, fermierii – atât cei mari, cât mai ales micii fermieri - au nevoie de predictibilitate, de sprijin din partea statului pentru a crește și pentru a aduce bunăstare țării și oamenilor. În acest lucru cred și pentru asta muncesc de o viață.



Probabil că promovarea mesajului pus de Dacian Cioloș nu va ajunge la milioane de cititori dar este sigur că nu este pierdut. Prin intermediul Facebook, al grupurilor care activează pe Facebook, al paginilor personale pe Facebook, al blogurilor și al altor televiziuni și publicații on-line majoritatea românilor vor afla ce a vrut premierul să transmită.

TVR va rămâne o cloacă de obiedienți aserviți PSD. A fost, din 1989 încoace aservită stângii din România indiferent de cine a fost la conducerea TVR. Nucleu dur al TVR format din sindicaliști și aliații lor a avut grijă ca TVR să devină o gaură neagră la bugetul României dar și un aspirator de bani nemeritați prin taxa radio-tv.

12 comentarii:

Unknown spunea...

Mulțumim ca l-ați dat pe net sa știm ce a vrut sa transmită tari . De noi depinde sa-l dam mai departe .Toti cei cu acces la acest material sa-l citim celor de la tara pentru corecta informare a acestui om care a făcut reforma in agricultura europeană si care a fost sabotat sistematic de cei care ne-au sabota si viețile noastre de 25 de ani

Unknown spunea...

- E de mirare (si ingrijorare) ca pana acuma - inca nu a comentat nimeni.
De " unii "- nu ma mir ...
Dar .."altii"??- ACUMA : -Care sunt -"unii ' si "altii".. cand "toata lumea" (?)
vrea binele acestei tari???!!
- Sunt stupefiat de invectivele la adresa actualului guvern !
- Toate "oalele" pastrate cu grija intregi de ...diversi guvernanti, se sparg
acuma in capul actualilor !! RUSINE !!

Showmaster spunea...

Informatiile sunt cunoscute de multa vreme. Nu stiu cum sa inteleg atacurile la adresa anumitor partide sau persoane.... E campanie electorala. Un mare partid a spus ca il sustine pe Ciolos. Atacul sau acuzatiile aduse celuilalt partid acum, inainte de alegeri imi spune ca acest om nu este echidistant. Daca spunea aceste lucruri dupa alegeri, eram dispus sa cred in impartialitatea dansului. Asa insa ma cam indoiesc.... Pacat ca se foloseste de aceste date sa ajute putintel in campania celor care au anuntat ca il vor sustine! Speram din suflet ca va fi de partea cetatenilor de rand nu sa sufle la cine il tine sus.... Asta da de gandit!

DEVLET spunea...

Intrebarea intrebatoare este , de ce merge Ciolos Dacian sa dea interviuri la TVR unde este cu cenzura ? Aia de la Antena 3 zic ca il difuzeaza fara cenzura interviul , iar daca TVR refuza sa dea caseta , Antena 3 prin Mihai Gadea a promis ca va lua un alt interviu lu cenzuratul asta Dacian Ciolos ! La dobitoacele incaltate din ferma asta mare prind multe manipulari si prosteli in fata ! Dar nu chiar toti pun botul la propaganda asta jegoasa ! Cenzuratule ! Mergi la Antena 3 daca te tine , ca au aia pentru tine niste intrebari pe bune ! Sau preferi cenzuratule sa mergi doar unde e cu cenzura si prosteala multa ?

cristian-valer spunea...

Tvr este televiziune nationala ai ar trebui sa fie impartiala...asta vrea sa arate domnul Ciolos... Dar ce sa vezi...am rămas cu aceleasi idei comuniste, si anume ca televiziunea nationala trebuie sa transmită doar ce vor COMUNISTII...sa va fie rusine, voua si celor ce va sustin

Liviu Stefanescu spunea...

Sa inteleg din ceea ce spuneti ca la atacurile si manipularile GIO trebuie tacut si plecat capul si mai ales, nu trebuie aduse contraargumente la aceste atacuri. Dacian Ciolos face nu doar spune. Spre deosebire de protejatii Dvs.

Liviu Stefanescu spunea...

Sa inteleg din ceea ce spuneti ca la atacurile si manipularile GIO trebuie tacut si plecat capul si mai ales, nu trebuie aduse contraargumente la aceste atacuri. Dacian Ciolos face nu doar spune. Spre deosebire de protejatii Dvs.

george muresan spunea...

O manipulare grosolana .Acest individ care a ajuns min. agriculturii. comisar european si prim-ministru prin eliminarea unor politiceni care au facut bine romanilor nu mai poate avea nici o crezare.De altfel realizarile acestui parvenit se vad clar.

Unknown spunea...

Fiecare cu părerea lui

Unknown spunea...

Din curiozitate... Cine sunt politicienii care au facut bine romanilor ? Poate Dan Voiculescu ca tot s-a vorbit de "necenzurata" Antena 3 si "impartialul" Mihai Gadea.

Unknown spunea...

Știți de ce nu a comentat nimeni spusele lui Ciolos? Nu interesează pe nimeni. Asta ca este personalizarea cuvântului "nimeni". Face parte din tipologiile de oameni cu care s-a înconjurat Băsescu "nimeni" ca Boc, Morar si Ciolos si "santajabili" ca Blaga, Kovesi sau Udrea.

Unknown spunea...

Știți de ce nu a comentat nimeni spusele lui Ciolos? Nu interesează pe nimeni. Asta ca este personalizarea cuvântului "nimeni". Face parte din tipologiile de oameni cu care s-a înconjurat Băsescu "nimeni" ca Boc, Morar si Ciolos si "santajabili" ca Blaga, Kovesi sau Udrea.