Agerpres. Sănătatea, Dezvoltarea și Agricultura primesc cei mai mulți bani la a doua rectificare din 2016
A doua rectificare bugetară pe acest an. Ministerele au văzut ce fonduri au și nu mai pot fi folosite în acest an, ministerele care au nevoie de bani au spus care sunt programele a cără finanțare suferă, ministrul de finanțe a analizat datele și a rezultat această rectificare bugetară, a doua din 2016, făcută onest și urmărind eficiența. Ministerul Finanțelor Publice arată cum a ajuns la această rectificare.
Ministerul Finanțelor Publice propune a o a doua rectificare bugetară din acest an, ținând cont de majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 306 milioane de lei și a cheltuielilor bugetului general consolidat tot cu 306 milioane de lei, precum și de menținerea țintei de deficit bugetar la nivelul de 2,8% din PIB în termeni cash, respectiv 2,95% din PIB potrivit metodologiei ESA. Analiza rezultatelor bugetare pe perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2016 arată un deficit de 3,7 miliarde de lei, respectiv 0,49% din PIB.
Rectificarea bugetară a avut în vedere redistribuirea unor fonduri care nu mai pot fi cheltuite până la sfârșitul anului 2016, pentru asigurarea finanțării unor programe în derulareLa Sănătate, alocarea suplimentară este direcționată către pacienții care urmează diferite programe.
Aceste alocări bugetare vor permite continuarea tratamentului pentru pacienții cu ciroză hepatică aflați în stadiul F4 și extinderea programului pentru pacienții cu ciroză hepatică stadiile F2 și F3. Ministerul Sănătății a trimis deja la CNAS documentele necesare. Pe baza acestora, Casa începe negocierile cu producătorii de medicamente pentru încheierea contractelor cost-volum-rezultat. Încheierea contractelor în această formulă permite o folosire judicioasă a banilor bugetului asigurărilor de sănătate deoarece CNAS decontează tratamentele doar pentru pacienții care s-au vindecat ca urmare a terapieiAgricultura este o altă țintă:
Pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost asigurată suma de 1,09 miliarde de lei pentru plățile finale aferente schemelor de plăți directe pentru campania agricolă din 2016. De asemenea, ministerul a redistribuit din bugetul propriu 85,7 milioane de lei pentru plata subvențiilor în agricultură.Ca să nu mai spună cineva că această guvernare nu finalizează în acest an ce angajamente are, comportament absolut deosebit de modul în care s-a finanțat agricultura pe timpul mandatului lui VV POnta și PSD ! La agricultură era unul Daniel Constantin (de la ALDE !) care rămăsese cu ideea canalelor de irigații și cu poveștile frumoase că ce agricultură modernă face el.
Lectura articolului de la Agerpres dă satisfacție tuturor celor interesați. Până și militarii sunt prevăzuți pentru refacerea pensiilor maltratate de guvernarea Băsescu-Boc (cu participarea deplină a celor de la PSD, UDMR și UNPR - astăzi PMP).
Încă o notă bună pentru Guvernul Cioloș. De mai continuă, se pune țara la punct.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu