miercuri, 2 noiembrie 2016

Onestitate, eficiență și franchețe !


Preiau de la Agerpres. Jurnaliștii de aici au bunul obicei de a pune idei de bază extrase din discursurile zilei, de la evenimentele cu adevărat importante.

Astăzi s-a realizat „convenția” dintre PNL și Dacian Cioloș. O convenție pentru viitor. O convenție care obligă partenerii să se implice, în comun, în marile evenimente ale anului și să construiască, împreună, un viitor. Chiar dacă acel viitor este condiționat de reușita PNL în alegeri.

Astăzi se confirmă faptul că PNL a fost alesul prim-ministrului Dacian Cioloș pentru o viitoare colaborare. A fost ales pentru că PNL este singurul partid în care Dacian Cioloș a găsit valorile în care el crede.
Am încredere că toată evoluția pe care a cunoscut-o partidul dumneavoastră în această ultimă perioadă se va traduce și în energia care să vă permită să recâștigați și să recâștigăm împreună încrederea oamenilor care stau pe margine în momentul de față. România are nevoie în primul rând de acei oameni care își doresc reforma, care își doresc schimbări în această țară, care sunt gata să se implice pentru aceste schimbări și cred că rolul nostru este să reclădim acea legătură între instituțiile democratice care trebuie să își asume aceste schimbări și cetățenii care așteaptă să vadă în deciziile politice, în deciziile legate de guvernare, să vadă onestitate, eficiență și franchețe
Este un calup din discursul lui Dacian Cioloș la Convenția Națională a PNL, Convenție care a confirmat decizia BPN a PNL de a desemna pe Dacian Cioloș candidat al partidului pentru funcția de prim-ministru și care a asumat Platforma „România 100” propusă și prezentată de Dacian Cioloș.

Formularea este fără dubiu: să vă permită să recâștigați și să recâștigăm împreună !

Da, împreună. De astăzi, împreună. Cu onestitate, cu eficiență, cu franchețe. Pentru că PNL este capabil să se comporte în mediul politic cu onestitate, cu eficiență și cu franchețe. Dacian Cioloș a găsit aceste valori la PNL. De aceea spune că „împreună” vom face în așa fel încât să reclădească acea legătură între instituțiile democratice și cetățeni.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a confirmat în discursul ei, ceea ce Dacian Cioloș a văzut la PNL.
Este cea mai corectă soluţie ca Dacian Cioloş să fie candidat de prim-ministru pentru România. (...) Liberalii nu sprijină astăzi un om, sprijină un mod de acţiune, un alt fel de mod de a privi societatea românească, sprijinim un fel de a face România dreaptă şi normală. Mergem în faţa românilor cu o propunere simplă: cu un premier care astăzi nu este membru de partid şi care va avea în Cabinet oameni oneşti, profesionişti, modeşti, care va avea susţinerea unei majorităţi parlamentare care va schimba în bine societatea românească
Fără echivoc !

Niciun comentariu: