Prim-ministrul Dacian Cioloș ia taurul de coarne. Nu se fandosește ca unii politicieni fără anvergură dar tare dispuși să ciugulească niște notorietate (de slabă calitate, însă). Invențiile legislative ale unor politicieni și partide, clocite cu liderii sindicali, exact pentru această campanie electorală, sunt toxice. Sunt împotriva unei guvernări responsabile. Culmea, toate au plecat de la politicienii din PSD și ALDE, au plecat de la sediile partidelor și au exploatat dreptul parlamentarilor la inițiativă legislativă. Opoziția Guvernului Cioloș este tratată politic și nu cum este ea de fapt: rațională, în limitele bugetare existente, pentru protejarea unui concept al salarizării unitare construit deja de Guvern pentru a șterge inechitățile din sistemele de salarizare, inechități existente.
Pentru că sindicatele au trecut la pasul următor după „inițierea legilor” de către parlamentarii PSD, au trecut la proteste în stradă, la greve (unele destul de ciudate !) pentru măriri salariale (?!), prim-ministrul este obligat să se explice, să fie ferm și corect cu cei care vor să îi audă punctul de vedere.
Agerpres. UPDATE Cioloș: Măsurile adoptate de Parlament în ultimele luni însumează în jur de 9 miliarde de lei
"Din ceea ce spunea doamna ministru de Finanțe, cu tot ceea s-a votat în ultimele luni în pregătirea campaniei electorale, așa cum, din păcate, ne-a obișnuit Parlamentul, înainte de alegeri votează în toate direcțiile măriri de salarii fără calcule bugetare consistente, s-au cam adunat în jur de 9 miliarde de lei, deci peste un procent din PIB împărțit în diferite direcții. (...) E un impact bugetar care înseamnă sau creșterea deficitului — ceea ce ar fi catastrofal pentru România — sau, dacă nu, dacă vrem să ținem limitele deficitului (...), asta înseamnă reducerea investițiilor", a spus Cioloș la Adevărul Live.Există un proiect la care s-a lucrat mult, un proiect de salarizare unitară care permite întregului sistem bugetar să se alinieze la o linie de plecare corectă. Un proiect care nivelează dezechilibrele majore din sistemul de salarizare bugetară. Ei bine, celor de la PSD, ALDE, PMP și care or mai fi printre adversarii lui Klaus Iohannis și Dacian Cioloș o astfel de lege care ar împiedica „mita electorală” nu le convine.
Chiar dacă banii aceștia să zicem că ar fi necesar să se ducă în măriri de salarii..., dar măririle acestea procentuale nu fac decât să crească și mai mult dezechilibrele între modul cum sunt tratați diferiți salariați. Și noi asta am încercat să corectăm anul acesta. Pentru că doar măriri procentuale nu rezolvă problema salarizării. Avem în continuare oameni care au aceeași formare profesională, aceeași vechime, lucrează în aceleași instituții sau în instituții paralele, cu aceleași responsabilități, dar care au salarii diferite. Măririle procentuale nu rezolvă aceste disfuncționalități, dar pe care noi vrem să le corectăm printr-o lege a salarizării unitare coerentă. Cu aceste decizii, o lege a salarizării bugetare nu va mai avea finanțare, pur și simplu, pentru că banii se împart din nou câte un pic la fiecare
Am făcut eforturi și noi în anul acesta, dar am vrut să facem măriri de salarii cu cap, gândite, măriri de salarii care să rezolve și disfuncționalități de tratament între diferite categorii din același sector, dar și care să ducă treptat-treptat la o creștere a veniturilor durabilă pentru salariații respectivi. Amintiți-vă de 2010, Legea 284 a salarizării, care, la fel, a fost votată cu măriri foarte consistente care nu s-au putut aplica, a rămas o lege neaplicabilă. Riscăm să ajungem în aceeași situație cu legea salarizării unitare dacă ea va fi vreodată votatăAvem un Parlament dominat de PSD, ALDE și UNPR - acum transformat în PMP -, care votează cu entuziasm tot felul de legi cu dedicație, o adaptare la interdicțiile impuse tot prin lege pe timpul campaniilor electorale. Nu mai este voie cu găleata PSD încărcată cu un l de ulei, un pui, o pâine, o pungă de orez și una de zahăr, hop cu legea de sporire a salarizării unei categorii sau alta de salariați. După ce au băgat legea la Parlament, sindicaliștii organizează „într-o veselie” proteste împotriva Guvernului „hapsân” care nu vrea să dea bieților oameni salarii decente. Manipulare și minciună cât încape.
PSD a preluat, se pare, și aproape toate organizațiile profesionale. În aceste zile excelează în susținerea politicilor PSD asociațiile profesionale ale magistraților care, ce să vezi, critică pe Ambasadorul SUA pentru că laudă activitatea procurorilor de la DNA. Procurori calificați de asociațiile magistraților (culmea, ale judecătorilor și procurorilor !) ca fiind „abuzivi” !
Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Democrația și ordinea constituțională se pare că sunt nocive pentru PSD, ALDE și PMP. Nu se explică altfel înverșunarea cu care aceste partide și aliații lor, sindicate și asociații profesionale, luptă împotriva actualului Guvern și a Președintelui Iohannis, a Justiției, a UE și NATO.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu