duminică, 6 noiembrie 2016

Merg la miting. Spun și de ce !


Merg ca membru al PNL care susține proiectul PNL ca după alegerile din 11 decembrie să îl prezinte Președintelui Klaus Iohannis pe actualul prim-ministru Dacian Cioloș drept candidatul PNL, și al altor formațiuni care vor intra în Parlament, pentru funcția/demnitatea de prim-ministru al României.

Merg pentru Dacian Cioloș. Îmi place ce a făcut până acum, îmi place cum gândește actul de guvernare, îmi place cum și-a ales oamenii în ministere și îmi plac realizările miniștrilor agriculturii, economiei, Justiției, educației, relației cu societatea civilă, finanțelor (excelent !), muncii, mediului etc. Într-un timp extrem de scurt acest guvern a realizat ce nu au fost capabile cel puțin două guverne anterioare. Fără tăieri de salarii, fără măriri aiurea de salarii, fără fanfaronadă și mai ales fără prostie manifestată în media.

Merg pentru că îmi doresc ca programul de guvernare al PNL, împletit cu Platforma România 100 a lui Cioloș să capete substanță, să devină programul de guvernare al României. Merg pentru că îmi doresc pentru România dezvoltare și recunoaștere. Merg pentru că Dacian Cioloș a cerut să renunțăm la baston, să ne ridicăm în picioare și să renunțăm la „obiectivul recuperării diferențelor” existente între România și alte state,  să mergem pe picioarele noastre (pentru că le avem și sunt sănătoase), să nu mai fim „bolnavii” Europei pentru că ipohondria nu salvează România ! Avem cu ce, avem cu cine, avem cum. Alături de Președintele Klaus Iohannis susține aceste valori pe care le avem și pe care nu le-am folosit. Merg pentru că Cioloș a recomandat să folosim capacitatea de a crea a românilor pentru a face nu ce fac alții ci pentru a face ce putem noi, ca o contribuție inovativă la Europa integrată. Este printre puținii care aplică, ferm, acel concept atât de drag liberalilor: prin noi înșine !

Merg să văd cine sunt cei care își doresc cu adevărat să fie români. Cetățeni ai României nu doar etnici români. Pentru că noi avem „un dar”. Știm că suntem români cu toții, toți cei care trăim în România. Fie că suntem etnici români, sași, șvabi, maghiari, rromi, ruși, ucraineni, sârbi, armeni, aromâni, croați, bulgari, albanezi, turci, tătari, greci, arabi, iranieni, irakieni, sirieni, palestinieni, libanezi, africani sau chiar etnici din statele europene care și-au propus să rămână în România pentru restul vieții. Toți, dar absolut toți, avem dreptul la bunăstare, la prosperitate, la bogăție iar România este capabilă să ni le dea. Merg pentru că cea mai bună variantă pentru noi, în viitorul apropiat (cel de mâine) este o guvernare PNL cu Dacian Cioloș prim-ministru și, desigur, cu Klaus Iohannis Președinte.

Pentru ce am scris mai sus, chiar pentru mai multe, merg la miting.

Niciun comentariu: