Ciudată mai este lumea asta care formează PSD, în special cei care sunt în vârful piramidei roșii, cum sunt infractorul Liviu Dragnea sau cucoana asta care a fost aleasă de o minoritate primar general al Capitalei (minoritate, spun bine, pentru că pe cei care formează majoritatea în București i-a durut în fund că Bucureștiul își alege „gospodarii” pentru 4 ani de zile ! Așa ne-a procopsit cu individa care mimează că ne este colocuitor, așa ne-am ales cu inculpatul Robert Negoiță din nou la butoane în condițiile în care dosarele lui penale pentru evaziune fiscală se multiplică).
Agerpres. Preia o declarație a lui Dacian Cioloș făcută la Adevărul Live.
„N-a fost o negociere la nivelul UE. A fost o negociere directă între Guvernul român și Guvernul canadian, noi am pus presiune pe Comisia Europeană (...). Noi în vară, când am văzut că CE nu se mișcă suficient, (...) am fost în Canada și am preluat negocierile”
...
„Eu nu înțeleg de ce domnul Dragnea ar fi supărat de acest succes, cu atât mai mult cu cât e implicat inclusiv un membru PSD, domnul Sorin Moisă, europarlamentar care s-a implicat într-un mod foarte activ. Dânsul a fost raportor adjunct din partea grupului social-democrat în Parlamentul European pentru adoptarea acestui Acord de liber schimb cu Canada și și-a folosit acest atribut pentru a face presiune pentru adoptarea acestei decizii privind vizele. Și am lucrat foarte bine împreună. Nu spun că e un succes al Guvernului, e un succes al României. Și eu cred că atunci când avem astfel de succese sau reușim să obținem lucruri care sunt firești, dar pentru care trebuie să te bați, nu avem de ce să nu o spunem și nu trebuie văzută asta ca un succes al unora împotriva altora”Este bine să distingem niște etape și niște fapte. În vară, când cei de la Comisia Europeană o frecau aiurea, Guvernul Cioloș a intervenit direct și a preluat inițiativa. Ca atare, rezultatul final care a dus la problema eliminării vizelor aparține mai mult Guvernului României decât negociatoarei CE, suedeza Cecilia Malmstrom care a recomandat țărilor „cu probleme”, cum ar fi România, Bulgaria dar și Belgia să renunțe la „orgoliile naționale” în favoarea Acordului cu Canada care este benefic celorlalte state europene. Nu trebuie să ne mire, pentru că politicienii suedezi ne consideră o țară de mâna a doua și nu se sfiesc să o arate.
Și este bine să arăt că meritul aparține poziției politice arătate de Guvernul României care, prin ministrul Lazăr Comănescu a formulat clar poziția țării față de Acord dacă se acceptă că cetățenii români sunt „europeni de mâna a doua” și care a reușit să arate că o astfel de poziție dezavantajează clar mediul de afaceri românesc față de mediul de afaceri al altor țări membre ale UE. Trebuie să arăt că și euro-parlamentarii români s-au comportat, în general, la înălțime.
Chiar așa, de ce Dragnea este nemulțumit de succesul României ? Pentru că acest succes este poziționat în dreptul lui Dacian Cioloș și a Guvernului de tehnocrați pe care îl conduce ? Evident ! Suntem în fața unei mostre de jigodism politic de cea mai joasă speță. Acest infractor numit Liviu Dragnea și PSD-ul pe care îl conduce sunt capabili să distrugă imaginea întregii țări pentru a ieși în față ca râia. Dezgustător !
Agerpres. Canada elimină vizele pentru români de la 1 decembrie 2017 (ministrul imigrației)
Ministrul imigrației din Canada, John McCallum, a dat un comunicat în care afirmă că vor elimina vizele pentru români și bulgari începând cu 1 decembrie 2017.
Colaborăm îndeaproape cu România și Bulgaria și vom continua să lucrăm pentru trecerea la călătorii fără viză, pentru a ne asigura că eliminarea obligativității vizelor, atunci când va avea loc, va fi durabilă și pe termen lungAcordul CETA fiind semnat, Canada anunță cum va respecta celelalte angajamente înscrise în documentele anexă ale Acordului. Pentru că ridicarea vizelor pentru români și bulgari sunt angajamente înscrise într-o anexă a Acordului, nu sunt doar vorbe de clacă.
Ca o etapă intermediară, de la 1 mai 2017, românii și bulgarii care au primit o viză de reședință temporară în ultimii 10 ani sau dețin o viză valabilă a Statelor Unite — alta decât pentru imigranți — vor putea intra în Canada sau trece prin această țară pe baza unei autorizații electronice de călătorie. Cererea pentru această autorizație se poate depune online, în câteva minute, iar autorizația costă șapte dolari canadieni și este legată electronic de pașaport, fiind valabilă cinci ani sau, dacă pașaportul expiră mai repede, până la expirarea pașaportului.Este un succes major de politică externă atât a Guvernului Cioloș cât și a Președintelui Iohannis care s-a ținut tare pe poziție cu privire la vize.
Cât privește Președintele Iohannis se pare că i s-a dus buhul. Mai ciugulesc din presa străină aprecieri ale unor jurnaliști și politicieni. Klaus Iohannis este văzut ca un „diabolic” politician, negociator ferm însă foarte corect. Am intrat în gura lumii bine, de această dată. Față de perioada Băsescu, suntem deja departe. Și la nivelul de interes - foarte mare de această dată -, și la conținutul politicilor de la București - unii de prin cancelarii străine și-au pus un clopoțel de alarmă pentru momentele în care Președintele Klaus Iohannis declară câte ceva sau când există câte o declarație de politică externă a prim-ministrului Dacian Cioloș.
Ar cam fi timpul să mergem cu cei doi încă cel puțin 4 ani de zile pentru că se pare că mergem bine. Oamenii ăștia fac ce au promis și finalizează ceea ce fac. În beneficiul României. Nu ne limităm doar la gargara cu pioneze a celor din PSD sau a lui Băsescu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu