luni, 7 noiembrie 2016

Ptiu drace ! Îl luară și pe Blejnar Sorin, marele și tarele șef al ANAF-ului băsescian !


Toți știm că Sorin Blejnar nu este ce a vrut el și stăpânul lui de la Cotroceni din anul de grație 2011 să fie. De fapt, Sorin Blejnar a fost la fel ca alți miniștri băsescieni. Un mafiot.

Comunicatul DNA pe care îl pun mai jos ne anunță că împotriva mafiotului Blejnar s-a început acțiunea penală. S-a terminat urmărirea penală. Gata. Probele procurorilor spun că Blejnar este vinovat pentru cauza din dosar. Ar cam fi prima.

Modelul psihologic al infractorilor băsescieni îl reprezintă nu doar furtul grosolan, brutal, având ca suport „șefia” ci și repetarea lui. Cu fiecare ocazie. Foamea de bani a băsescienilor a fost enormă. de aceea înclin să cred că vom mai auzi câte ceva despre acest Sorin Blejnar.

Mai ieri, Traian Băsescu care le-a fost baci cu mână de fier a recunoscut că a îngenunchiat sistemul însă nu l-a înfrânt. Spune bine. Nu i-a înfrânt ci i-a înlocuit pe cei din PSD cu cei din fostul PDL, mai ales partea care s-a dus după el și Elena Udrea.

IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
7 noiembrie 2016
Nr. 1346/VIII/3
COMUNICAT

Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 7 noiembrie 2016, a inculpatului 
BLEJNAR SORIN, la data faptei de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) cu rang de secretar de stat, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influență,
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 
În cursul anului anul 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menționată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.
Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca acești să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri.
În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.
În cauză, procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale.
Inculpatului Blejnar Sorin i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 8 noiembrie 2016, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Ca să fiu corect, dacă această creatură a ales să vină la PNL pe motiv de fuziune, sunt sincer când spun că mă bucur că scăpăm de el.

Dar dacă Blejnar se sparge și el cum s-au mai spart unii băsescieni ? Ce naiba vom afla ?

Niciun comentariu: