luni, 7 noiembrie 2016

Moscova nu este implicată. Probabil „omuleții verzi” au fost în Muntenegru !


Vai, dar nu se poate ! Oficial, Rusia nu este implicată în tentativa de asasinare a premierului din Muntenegru, Milo Djukanovic. Nici pe departe. Cum, dar asta este o infamie !

Agerpres.
Negăm categoric posibilitatea unei implicări la nivel oficial în orice încercare de a organiza acțiuni ilegale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
Am reținut. La nivel „oficial”, ei rușii nu sunt implicați. Oficial ! Da ! Am reținut. Păi, nici în Crimeea Federația Rusă nu a fost implicată oficial. Până după referendumul care a dus la aderarea Crimeei la Federația Rusă. Nici în Donbas nu este implicată Rusia în mod oficial. Chiar dacă periodic, mașinile mortuare ale Armatei ruse duc pe teritoriul rusesc cadavrele soldaților morți iar ambulanțele scot din Ucraina răniții ruși. Normal, toți sunt în mod „neoficial” pe teritoriul Ucrainei și luptă împotriva armatei naționale ucrainene.

Numai că, ce să vezi ?! În Muntenegru au fost expulzați cu niște zile în urmă, înainte de alegeri, înainte de 16 octombrie, un grup de naționaliști pentru acțiuni ostile Muntenegrului - procurorii au identificat foști luptători din Donbas, ceea ce înseamnă că indivizii și-au terminat treaba în Ucraina iar acum erau trimiși pentru o treabă asemănătoare în Muntenegru. La frontiera Muntenegrului cu Serbia au fost arestați niște sârbi. În Serbia se desfășoară, cu mare intensitate, niște aplicații sârbo-ruse pentru realizarea cooperării militare între cele două state.

Evenimentul este tratat acum cu mai multă atenție pentru că s-a ajuns la declarații ale procurorilor care au cercetat „evenimentul”. Este la Agerpres, de unde preiau știrea, este la Mediafax, unde se vorbește despre „un plan susținut de Rusia pentru asasinarea premierului din Muntenegru”, este aici la Pagina de Rusia, unde se vorbește despre lovitură de stat susținută de Rusia.

Informațiile sunt încă neclare. Rușii, ca de obicei, nici usturoi nu au mâncat și nici gura nu le miroase. Ca de obicei. Dar probele din teren spun altceva. Iar o intervenție atât de disperată a Rusiei are motive temeinice. Muntenegru a devenit membru al NATO. Are frontieră cu Albania, devenită și ea membru al NATO. Are ca vecin peste Adriatica nici mai mult și nici mai puțin decât Italia, unul dintre cei mai importanți membri ai NATO. Atacul militar al Serbiei și Rusiei în Muntenegru declanșa art. 5 din Tratatul Alianței. Niște „omuleți verzi”, persoane fără identitate militară și statală, nu pot fi imputați „mareului prieten rus”. Ce naiba ?!

Dacă „omuleții verzi”, vorbitori de rusă, sprijiniți de „omuleții verzi” ai sârbilor ar fi reușit atacul terorist asupra guvernului muntenegrean și ar fi dat puterea liderului opoziției, Andrija Mandic, acesta ar fi spus că poporul l-a vrut. Rușii și sârbii ar fi dispărut peste graniță iar ajutorul Moscovei, unde Mandic a fost în primăvară (?!), s-ar fi materializat. După cum a fost făcută planificarea.

Pentru că Rusia tot apare în toate statele aflate în zona de influență a UE și NATO, nu trebuie să neglijăm inclusiv alegerile parlamentare de la noi. Nu o fi vizibili „omuleții verzi” ai Kremlinului, dar sigur sunt prezenți. În Moldova, care își alege Președintele, sunt sigur.

Niciun comentariu: