luni, 7 noiembrie 2016

Dragnea: am văzut la Cioloș un mic plagiat !

Mesianic, în DEX, prin extensie, are sensul „profetic”, ceva care „a fost prezis”, care cuprinde „o prezicere (de mântuire)”.

AgerpresDragnea (PSD): România nu are nevoie de lideri mesianici

Afirmația infractorului Liviu Dragnea a fost făcută la Realitatea Tv unde a fost invitatul lui  Rareș Bogdan. Hm. O discuție între doi indivizi care se consideră mesianici ! Amândoi, pe „tarlaua” lor, se cred „aleși” de soartă. Observația mea, desigur.

Marele actor Gheorghe Dinică are o replică celebră: „Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește de pomană”. Mi-a venit în minte replica comparând două texte. Spuse în aceeași zi. Deși par apropiate, sunt de fapt diferite. Cuvântul cheie „mesianic” are altă conotație în gura fiecărui vorbitor la care fac referire.

Dacian Cioloș s-a exprimat la mitingul PNL din Piața Revoluției într-un sens. România viitorului se construiește prin schimbarea fiecăruia dintre noi în contextul în care fiecare dintre noi este o valoare care participă la schimbare. Mai pe șleau, după mintea mea creață, este o invitație adresată participanților la miting, membri și susținători ai PNL dar și susținătorilor lui, în mod direct, de ași asuma responsabilitatea față viitorul României, de a renunța la ideea „liderilor mesianici”, a liderilor „prorociți”.
Dincolo de asta, mai cred un lucru și vă rog să îl acceptați cu toată sinceritate. Am văzut în diferite pancarte și în filmul prezentat, s-a vorbit despre lideri. Cred că România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici, cred că România are nevoie să accepte această schimbare. Am cerut în acești ani schimbare, am cerut unor lideri să își asume și să facă această schimbare. Eu v-aș ruga, poate aici este greu, dar v-aș ruga să vă gândiți în ce fel, noi, fiecare dintre noi, putem să ne schimbăm pe noi înșine, pentru a cere și conducerii să se schimbe.
Dacian Cioloș nu elimină conducătorii însă îi vede în oricare dintre cei care vor schimbarea României. Culmea, nu se vede nici pe al a fi conducătorul dacă nu există un consens. Dacian Cioloș refuză, pur și simplu, să devină „liderul mesianic” pentru o parte a electoratului ! Este o idee total diferită de ce a spus infractorul Liviu Dragnea. Da, este adevărat, ambii au vorbit despre „liderii mesianici” însă sensul a fost complet diferit.

Infractorul Liviu Dragnea a pedalat pe altă viziune a liderului mesianic.
Nu cred în lideri mesianici pentru că s-a dovedit în istoria României, cel puțin de la Revoluție încoace, că, atunci când s-au manipulat alegerile, încercând să se creeze un proiect al unui lider mesianic, rezultatul a fost dezastruos pentru România
Am văzut și la domnul Cioloș în seara asta un mic plagiat, dar nu mă supăr — după ce am spus eu, marți, la o televiziune că România nu mai are nevoie sau nu are nevoie de lideri mesianici, România are nevoie de un program coerent, bazat pe cifre, care să genereze creștere economică, o dezvoltare a clasei de mijloc din România
Diferența de abordare se vede relativ ușor. Infractorul Liviu Dragnea vrea să elimine din practica PSDproiectul politic al liderului mesianic”. Practică dovedită falimentară. Bine, el spune că rezultatul a fost dezastruos pentru România pentru că „liderii mesianici” ai PSD au picat ca muștele. Adrian Năstase a picat, Mircea Geoană a picat, Victor Viorel Ponta s-a prăbușit, Ion Iliescu nu se simte prea bine, El, tocmai el, infractorul Liviu Dragnea are o condamnare și la orizont se mai vede una așa că nici el nu poate asigura un nou proiect al liderului mesianic propus de PSD.

Anul 2014 cu proiectul PSD dus peste orice limită a bunului simț, „Mesia Victor Viorel Ponta Președinte” a suferit o înfrângere zdrobitoare. Au repetat mascarada la locale, unde „Mesia Gabriela Vrânceanu Firea a lui Pandele de la Voluntari” nu a mai ieșit în media, a ieșit doar la cortegiile religioase la care au participat din plin toți popii doritori de revanșă - au ratat cu „Mesia Victor Viorel Ponta”, cu doi ani în urmă. Cu moaștele puse la dispoziție de BOR, cu o prezență slabă la alegeri și cu sprijinul societății civile anti-sistem au reușit să o pună pe Firea primar la București dar ... alegerea a fost slabă, rezultatele sunt slabe, „Mesia Gabriela Vrânceanu Firea al lui Pandele de la Voluntari” nu are viitor. Până și vrăjitoarele angajate la „Ghiță TV” nu pot depune garnație !

În timp ce Cioloș neagă rolul „omului profețit” și îndeamnă susținătorii să devină ei factorii determinanți în schimbarea și progresul României, infractorul Liviu Dragnea ne vorbește de „proiecte ale liderilor mesianici”. Cioloș vorbește despre recunoașterea normalității într-o țară în care civilizația este determinantă iar infractorul Liviu Dragnea ne vorbește de manipulare politicianistă ! Este evident o diferență majoră de abordare.

Pe de altă parte, infractorul Liviu Dragnea dă o lovitură celor care își construiesc, cu multă sârguință, proiectele „liderului mesianic”. Alături de el, de infractorul Liviu Dragnea, aliat politic conștiincios este Călin Popescu Tăriceanu care devine pe zi ce trece „Mesia liberală” în programul ALDE. Deja, niște „păsărici” i-au spus lui, lui Tăriceanu desigur, că la Cotroceni se lucrează la un plan de înlăturare a lui de la o candidatură la Președinția Românie în 2019 ! Când el, Tăriceanu, va avea aproape 70 de ani ! Când va fi un „tânăr” viguros și demn de o poziție cheie într-un program de țară. Mare este Grădina ...

Alături, alt aliat dovedit de timp și comportament, PMP își face proiectul „Mesia Traian Băsescu unificatorul de țară”. Lângă PMP, cei de la PRU construiesc sârguincios imaginea „Mesia Victor Viorel Ponta prim-ministru”. Coabitarea bat'o vina !

Infractorul Liviu Dragnea la cei de mai sus s-a referit și nu la valorile pe care Dacian Cioloș le-a scos  în evidență atunci când a afirmat că România nu mai are nevoie de „lideri mesianici”. De aceea este de tot râsul afirmația infractorului Liviu Dragnea că Cioloș a comis „un mic plagiat”.

3 comentarii:

Shadow spunea...

@salve nea cepeca
uite ca aici te inseli zic eu.

Exista cel putin 4 personalitati ale pnl care gandesc in raport cu "mesianismul" contrar a ceea ce Ciolos insusi a sustinut:
a. "Iar Dacian Cioloș este un politician onest care poate face o schimbare în bine."
b. "Voi, cei de 20, 30, 40 de ani, puteți schimba România în mai bine cu PNL și cu Dacian Cioloș”.
c. "Gămălia mea face şase luni şi e undeva în public, la primul miting electoral"
d. "Preşedintele Iohannis e foarte potrivit, e neamţul nostru, după cum l-am avut pe Carol I, dar el nu poate să impună ceva în politică"
e. "Ciolos'este în momentul de faţă cel mai bun guvernant al României"

Cum vezi mai sus mesianismul este in floare in PNL-ul actual pana acolo in a-si aduce propria progenitura de 6 luni la un miting. Militam pt scoaterea "religiei" din scoli dar toleram ba chiar dam exemplu de alte forme de "spalare de creier" pt copii.


In toate astea doar Ciolos a avut un punct pozitiv din punctul meu de vedere restul sa avem pardon.

PS. Sper ca nu ai uitat tot ce am scris in trecut despre "competentele" lui ciolos pe post de "comisar european" :-). Ei bine si ca prim ministru a fost si este la fel. Restul ponta, dragnea ma intereseaza mult prea putin iar pozitionarea lor este strict legata de "mesianismul" fostului presedinte lovit rau "in aripa" zilele astea. tariceanu nu este mesianic, nu se propune unic "specialist" si are tot dreptul sa isi doreasca presedentia ca oricine altcineva.

Crăciun Florin spunea...

Shadow, salut !
Nu sunt de acord cu tine. Mi se pare normal.
În PNL se lucrează mult, la nivel de organizație, pentru eliminarea „mesianismului”. Vechii liberali sunt pe primul loc. Noii liberali sunt mai conservatori. Dar ce spune Dănăilă, nu are nimic a face cu mesianismul. Le propune tinerilor o variantă mai bună pentru viitoarea guvernare. Iar Alina își susține proiectul. Mi se pare normal.
Laudele la Cioloș și Iohannnis nu sunt cu caracter mesianic. Sunt promovări ale unor rezultate. Eu așa văd.
Tăriceanu a fost și este o epavă. A dat în mintea copiilor.

Shadow spunea...

Tariceanu fata de ciolos si alinutza a avut rezultate remarcabile la guvernare.
Danaila ar fi propus o varianta mai buna daca nu ar fi dat nume. Cum a dat nume a dat in mesianism (cultul personalitatii).
Epava principala este johannes iar ciolos face jocurile altora care nu sunt nici in Romania, nu platesc nici impozite in Romania si ne vor doar pe post de "yes-meni".
Am impresia ca nu ai citit cu atentie postul meu :-). Altfel ai fi gasit un minimum de bun simt sa nu se amestece copii in campanie. Ceea ce alinutza nu poseda.

Altfel da atat batranii Quintus si Djuvara nu mai au nici o perceptie politica fata de populatia actuala. Ei traiesc in trecut.