vineri, 29 iulie 2016

Deputatul Diana Tușa în dialog cu susținătorii PNL.



Astăzi s-a purtat un dialog direct și cinstit între susținătorii PNL și deputatul liberal Diana Tușa.

Apreciez dialogul ca fiind foarte bun. Nu știu cum îl apreciază invitata grupului de pe Facebook SAGEATA LIBERALA. Sper că la fel.

Să punem dialogul în pagină. Cine are dorința de a ști ce și cum s-a discutat, cine dorește să îl preia, are deplina libertate.


Ion Marcu Afirmatie : singura cale prin care se vor linisti apele liberale sunt alegerile corecte, DE JOS IN SUS, culminand cu Congres si alegerea UNUI presedinte. Adevarat sau fals ?
Diana Tusa Ion Marcu, adevarat! Conform Statutului, alegerile se fac pornind de la cea mai mica forma de organizare si anume Organizatia Sectiei de Votare (OSV), trecand prin fiecare filiala si apoi Congres. Am auzit-o mai devrme pe dna Presedinte Gorghiu declarand ca "alegerile in acest moment, cu cateva luni inainte de scrutinul pentru parlamentare, ar conduce la degringolada in organizatii, ar crea anumite animozitati, care fireste nu sunt dorite" Eu cred ca dimpotriva, legitimitatea si reprezentativitatea ar suda echipele de campanie. Mai mult, nu inteleg de ce organizatiilor de sector nu li se aplica spusele doamnei presedinte, aici organizandu-se alegeri, nu si la organizatia de Bucuresti. Nu mai vorbesc de faptul ca, de ex la #Sectorul1, multe din OSV-uri sunt doar pe hartie, membrii respectelor organizatie fie nu mai activeaza, fie au plecat la alte formatiuni politice.

Stefan Lazar Trecand peste faptul ca desemnarea candidatilor la parlamentare de catre BPJ-uri sau, mai rau, de catre BPN, nu are legatura cu democratia interna de partid pentru ca exclude de la vot tocmai membrul-votant Pnl, va intreb care este, concret, procedura de vot ? Presdintele propune o lista si se supune votului ? Este votat, separat, fiecare pretendent ? Cum se stabileste ordinea pe lista ? De ce se primesc doar solicitari exact cat numarul de locuri parlamentare alocate judetului ?
Diana Tusa Stefan Lazar, as vrea sa stiu si eu care este aceasta procedura. Ce pot spune este ca la locale a existat o procedura, votata inclusiv de BPN: sondaje, competitie, campanie cu un an inainte. Desi au fost fixate termene clare, pt fiecare etapa, aceastea au fost incalcate. de ex, in decembrie s-a luat hotararea de a se mai inscrie si alte persoane, desi acest termen trecuse demult. Sincer, nu m-a deranjat, competitia fiind una benefica. Schimbarea regulilor de desemnare , da. Ce pot sa-ti spun din experienta personala, pe care ati vazut-o cu totii dealtfel, este ca nu a mai contat sondajul, eu fiind mult deasupra contracandidatului meu. S-a decis ca locul @ din sondaj trebuie sa reprezeinte filiala in alegeri pt ca "are potential de crestere mai mare". aceasta a fost motivatia oficiala, puerile dealtfel, din moment ce nu exista decat un singur sondaj care releva o poza a unui moment, nicidecum un trend. Acesta este si motivul pentru care am solicitat in BPN precizari privind modalitatea de desemnare, precizari care nu au fost facute existand doar promisiunea de a se discuta in viitor... eventual dupa alegeri, probabil . Acesta este si motivul pentru care nu m-am iscris in cursa de desemnare a candidatilor. Ce rost are sa muncesti, sa fi singurul care respecta regulile impuse? Pentru a mima democratia? Nu, multumesc!

Violeta Stark Sint un votant PNL impreuna cu familia mea.Noi am acceptat fuziunea PNL PDL de la inceput,chiar ne am bucurat ca se va forma un partid mai mare care sa tine piept PSD ului.... VOR accepta aceasta fuziune membrii activi ai celor doua partide inainte sa se intimple la nivel de tara experienta Bucuresti??
Diana Tusa Violeta Stark, din experienta personala, pe Colegiul 2, cel pe care il reprezint in Parlament, fuziunea membrilor chiar a functionat. Noi am facut o echipa frumoasa... care din pacate, nu mai exista acum. Tensiunile nu au fost niciodata la baza partidului, ci mai sus, datorate orgaoliilor si dorintei de putere si control

Ion Irimia Cum, necum, DNA produce dosare impotriva coruptiei. 90% condamnari definitive este o rata de succes buna, raportat la tarile UE. Problema, cred multi, este durata prea mare a proceselor. Ati fi de acord cu infiintarea unor tribunale specializate pe cauze de coruptie?
Diana Tusa Ion Irimia, as fi deacord cu suplimentarea nr de judecatori. Nu doar procesele de coruptie dureaza foarte mult, ci toate cauzele fie ele civile sau penale. Din pacate, nimeni nu isi doreste dezbateri reale, urmate de adoptarea unor masuri privitoare la celeritatea actului de justitie, precum si la recuperarea efectiva a prejudiciilor

Alin Radu Gurbet Salut, din declaratiile dvs. Deriva clar ca sunteti nemultumita de directia PNL. Cum vedeti concret iesirea din actuala situatie? Tinand cont ca deja intram in luna august?
Diana Tusa Alin Radu Gurbet, am raspuns mai sus la intrebarea privitoare la solutii:alegeri si congres. In ceea ce priveste #sectorul1 , fara suparare, tu te-ai inscrie intr-o cursa in care se stie de pe acum inclusiv componenta biroului?
Alin Radu Gurbet Probabil ca nu. Sau as incerca sa dejoc acel plan, iar daca pierd, voi avea motive sa reprosez daca see va ajunge la un nou esec. Politica este atat de dura, incat va puteti astepta la un repros ca nu ati candidat.
Silvia Bobolea Mai bine sa regreți ca ai facut un lucru decât ca nu l-ai facut .
Diana Tusa Nu, si stiti de ce? pt ca am obosit sa ma lupt cu proprii colegi pana la a ma lupta cu adeversarii. Nu mai vorbesc de faptul ca prefer sa ma concentrez pe proiectele necesare si utile comunitatii din care fac parte. E un consum de energie mult mai constructiv. Nu au decat sa se aleaga intre ei. Ideea e ca alegerile din nov sunt pe voturi. Se va vedea atunci daca am avut sau nu dreptate
Alin Radu Gurbet De ce nu va asumati cu toate fortele o candidatura la presedintia PNL sector 1? Democratia incepe atunci cand exista concurenta ,iar majoritatea decide!

Viorica Balica D-na Diana Dusa ati afirmat ,,ca nu va regasiti in PNL"..ati putea sa dati ceva detalii??eu sunt locuitor si votant al PNL sector 1..
Diana Tusa Viorica Balica , in primul rand numele meu este Tusa si nu Dusa. Apoi... in urma cu 18 ani m-am inscris in PNL pentru ca puteam alege, puteam vorbi, putea dezbate. Am fost mai intai simplu membru, apoi vicepresedinte al organizatiei de tineret de la #Sectorul 1, apoi presedinte al TNL Sector1. Apoi am urcat vicepresedinte pe tara, al aceleiasi structuri de tineret. In 2008, am ales sa plec la Braial sa candidez si, fara sa ma laud, desi nu eram braileanca si eram cea mai tanara dintre candidati, am reusit sa iau cel mai bun scor dintre toti canidatii PNL Braila de pe municipiu. Asadar, sunt un om care nu a sarit etape, ci am crescut natural, pas cu pas. Acum e pe principiul ca nu mai conteaza ce votam, se stie deja presedintele si biroul, nu conteaza cate voturi poti aduce pentru partid, nu ai voie sa vorbesti pt ca daca o faci inseamna ca esti impotriva. Da, eu nu ma regasesc in toate acestea. Colegii de la Sector, cu care am lucrat, pot confirma ca atata vreme cat am fost copreseidnte alaturi de Dl Busoi, am incercat sa mentin un echilibru, facand in paralel si campanie din usa in usa. au fost 8 luni de campanie zilnica, fara weekenduri, fara pauze, dar a meritat chiar daca PNL a decis sa sustina pe altcineva. Am reusit sa formez o echipa frumoasa, formata din oameni curati si corecti, precum si sa cunosc foarte multe persoane. rezultatele din sondaj mi-au confirmat ca am facut bine ce am facut.

Silvia Bobolea Doamna Diana Tusa ,mai este putin timp pina la alegerile parlamentare ,pot spune ca a inceput numaratoarea inversa .Stim toti cum stau lucrurile ,de aceea am sa va intreb : daca PNL va fi pus in situatia sa incheie aliante in vederea crearii unei majoritati parlamentare exista o strategie in acest sens ?Mai multe planuri ,A,B ?Cu care dintre formatiunile politice posibil participante la alegeri va vedeti avind compatibilitati ?Sau ,daca va este mai usor sa apreciați ,,pe cine excludeti din eventualele aliante ?Aveti si puncte de vedere diferite de cele ale conducerii ?
Diana Tusa Silvia Bobolea, PNL a decis sa mearga singur in alegeri. in privinta majoritatilor nu s-a luat o decizie oficial in BPN. Zvonuri sunt cat cuprinde, dar permiteti-mi sa nu cometez zvonurile. In ce ma priveste, majoritatea va rebui sa fie cxreata in jurl unor proiecte si nu a unor persoane. A venit momentul sa lasam vorbele si sa facem si lucruri concrete.

Anne-Marie Dimi Marcu Buna seara! Bine ati venit in randul simpatizanilor si votantilor PNL !!! Preambul la intrebare : din pacate pentru PNL si pentru cei care il sustinem, mass-media din Romania este mai mult decat aservita unor diverse interese si din pacate PNL nu are nici un asemenea 'instrument' care nu neaparat sa ii fie alaturi 'neconditionat', dar macar sa prezinte acest partid si oamenii sai cu obiectivitate. Ca persoana care studiaza fenomenul politic si urmareste ce se intampla am constatat cu amaraciune ca unul dintre cele mai acide site-uri de 'stiri' care mereu ataca PNL-ul si se preteaza la o multitudine de 'rautacisme', 'baturi bagate prin gard', manipulari prin titluri care induc scandal sau dezinformare crasa chiar daca interiorul articolului este 'fix nimic" este chiar "stiripesurse". Dumneavoastra va declarati nemultumita de linia actuala a partidului, sotul dvs ataca acest partid intr-un mod nu tocmai fair-play...Intrebarea: Cam ce ar trebui sa inteleaga un simpatizant PNL dintr-o astfel de situatie, cata incredere ar putea avea in corectitudinea pozitiei dvs cu atat mai mult cu cat aveti un istoric in a face opozitie interna dar cu reflectare in mass-media (ma refer aici la grupul Chiliman).
Diana Tusa Anne-Marie Dimi Marcu, ceea ce nici unii dintre colegii din conducerea PNL, si vad ca nici Dvs, nu ati inteles este ca siteul la care este actionar si colaborator sotul meu este un site de stiri care si-a propus sa ofere cititorilor sai stiri in timp real, AFLA primul! este si sloganul lor. Faptul ca activitatea mea politica nu conditioneaza activitatea site-ului ar trebui sa va bucure si nu sa condamnati acest lucru. Nimeni nu trebuie sa fie protejat, indiferent de motive. Mai mult decat atat, chiar si eu inasami, cand eram in precampanie am ales sa nu public articole pe acel site, tocmai pt ca acolo este o societatea comerciala si nu am eu treba cu politica lor editoriala. Indiferent de ce insinueaza unii sau altii. Ironia sortii este ca de multe ori colegii din PNL mi-au reprosat ca siteul loveste PNL, iar cei din PSD ca ii loveste pe ei. Am preferat ca niciodata sa nu ma bag, sincer, nici nu as avea timpul necesar >)
Anne-Marie Dimi Marcu Inteleg din raspunsul dumneavoastra ca sunteti sincer convinsa ca acel site este unul de stiri. Perceptia publica din pacate va contrazice, site-ul este perceput ca fiind unul de 'scandal' politic si un instrument de manipulare/dezinformare care aduce deservicii cu preponderenta PNL. M-ar bucura cu adevarat ca activitatea dvs sa nu conditioneze politica lor editoriala si as putea sa cred acest lucru DOAR in momentul in care stirile publicate de ei ar fi obiective si reale. Pacat ca nu aveti timp sa fiti la curent cu ce se publica acolo!
Diana Tusa si ce uitasem, ca sa nu spuneti ca ma eschivez, in 2007, am preferat sa plec sa candidez la Braila, desi imi era foarte usor sa raman la sector. am preferat sa nu fiu datoare nimanui. si am reusit!

Alin Radu Gurbet Raspundeti doar daaca doriti la asta. Excludeti sau nu posibilitatea sa candidati pe listele ALDE? Intrebarea nu are nicio urma de rautate, va asigur!
Diana Tusa Alin Radu Gurbet, NU am avut si nici nu o sa am discutii pentru a candida pe listele ALDE. Ca sa fie clar!

Lucian Palimaru Buna seara, sugerez daca nu este cu suparare sa dati reply untrebarilor. Ca sa urmarim mai usor discutia. Sa nu va suparati distinsa doamna!
Diana Tusa ok

Lucian Palimaru As avea 2 intrebari. Le voi pune separat. Ce pozitie ar trebui sa adopte PNL fata de USR si Nicusor Dan?
Diana Tusa Am spus si mai sus, cred ca orice colaborare ar trebui sa se faca in jurul unor proiecte. In conditiile in care oamenii nu mai au incredere in partide in general, este nevoie de coagularea in jurul unor proiecte concrete.

Alin Radu Gurbet Ce parere aveti despre cotele de gen? Este asta o initiativa Liberala? Ati dori ca aceasta initiativa sa se transforme in lege?
Diana Tusa Nu, orice cota, orice impunere, nu este liberala. Mai mult decat atat, degeama avem o lege, daca aplicarea ei este interpretata dupa bunul plac. de ex, 30% femei sau tineri sau orice , dar pe locuri neeligibile. Ar fi conform textului legii, nu si spiritului ei. Adik finalitate zero

Florin Craciun Am o nelămurire. De unde a apărut și cum este susținută ideea că oamenii nu mai vor partide ?
Diana Tusa Nu cred ca aceasta este ideea. Ca nu mai vor partide, ca nu nu mai au incredere in ele. Si, uitandu-ma la stiri, nici nu poti sa-i condamni. De aceea tot insist ca in conjunctura actuala diferenta este data de oamenii din partid, ca indivizi, cu atributele, calitatile care pot genera increderea oamenilor
Florin Craciun Ați folosit formularea că oamenii nu mai vor partide, totuși !

Violeta Stark Orgolii,dorinta de putere,control...doamna Diana Tusa poate fi importanta lupta dv pentru suprematie,dar cum ramine cu DORINTA noastra a votantilor,a locuitorilor acestei tari care dorim normalitate,si o viata decenta...care nu ne dorim o tara ROSIE la toamna,ce veti face efectiv ca fuziunea sa functioneze?
Diana Tusa Nu au spus ca eu am aceasta dorinta. de altfel, de aceea nici nu candidez la sector. repet, sa se desemneze intre ei daca asta isi doresc. eu prefer sa ma concentrez pe proiectele pentru comunitatea mea si vom vedea dupa alegeri... pt ca la sf zilei de vot, ceea ce conteaza sunt cifrele
Violeta Stark intrebarea era la modul general nu era strict pentru dv.

Lucian Palimaru Doamna, as vrea sa ma convingeti sa votez PNL! Cum o faceti? Sunt un mic intreprinzator ce imi oferiti? Ce oferta aveti pentru clasa mijlocie?
Diana Tusa Bingo! In acesat moment PNL nu ofera nimic. Putin va intereseaza pe dvs de faptul ca se arunca vina pe ceilalti sau se critica sau nu guvernul... va intereseaza oferta politica mentita sa va usureze viata. Dar despre acestu lucruri nu se vorbeste in PNL. Si acesta este un alt motiv pt care nu ma mai regasesc in acest partid. Ex concret. codul fiscal.. cu prevederi extrem de bune pt electoratul liberal, la care noi ne-am opus doar pt ca era al celorlalti. nu aceasta este viziunea mea de a face politica, ci ok, daca alti fac ceva, eu trebuie sa fac de doua ori mai mult, pt ca in final sa ma voteze pe mine

Stefan Lazar Dupa parerea mea, BPN nu ar trebui sa legifereze, ci doar sa administreze treburile partidului, intre Congrese. Nu se intampla asa, si de aici apare tentatia abuzului de forta (pozitie) in partid. Puteti comenta ?
Diana Tusa statutul prevede ca deciziile, in functie de obiectul lor, se iau in diversele structuri de conducere. nu aceasta ar fi problema ci tocmai nerepectarea acestui statut. ex concret, de ce se fac alegi doar in anumite filiale iar in altele se numesc interimari?

Anne-Marie Dimi Marcu Ati exprimat vreodata aceste nemultumiri in interiorul partidului, - daca da unde,cui, in ce context si ce raspuns ati primit- inainte de a iesit public cu aceste declaratii, intr-o perioada atat de sensibila ? Practic suntem in precampanie pentru alegerile din toamna si mie una mi s-ar parea normal ca inainte de batalie sa se stranga randurile si nu sa se expuna 'dusmanului' punctele slabe (pe care de altfel le au toti, doar ca nu le striga cu surle si trambite). Sa fie clar, nu sustin "ascunderea gunoiului sub pres" ci doar ceva tact, diplomatie, strategie...
Diana Tusa am sa incep cu inceputul... in mom in care conducerea partidului a luat deciza, sfidand sondajele, sa desemneaze o alta persoana drept candidat am tacut. ma refer la exprimarea publica. venea campania! in campanie, cand s-au facut foarte multe greseli, am tacut. iar ma refer la public pt ca in interior am avertizat. era campanie! dupa ce s-au pierdut cu un scor devastator alegerile in sectorul 1, singurul lucru public pe care l-am afirmat a fost postarea de pe fb cf careia tb analiza si masuri. apoi, vazand ca nu se intampla nimic din ceea ce liderii anuntsera public, am vorbit in interior: pe bucuresti, la sector, apoi in BPN. nu vreti sa stiti care au fost reactiile in BPN! de aceea am ales sa ies public
Ion Marcu Ba vrem sa stim !
Anne-Marie Dimi Marcu Exact! Vrem sa stim!

Stefan Lazar In SUA, presedintii de partide nu candideaza. E o idee buna sau nu ?
Diana Tusa in SUA democratia este la ea acasa. multe sunt extrem de diferite fata de Romania. inclusiv desemnarea candidatilor prin alegeri interne. asadar, nu as putea sa va raspund punctual la aceasta intrebare pt ca este cu totul alt sistem

Anne-Marie Dimi Marcu In continuarea unei intrebari anterioare: Parerea dumneavoastra este ca acest USR are proiecte concrete si realiste care ar putea fi sustinute de PNL?
Diana Tusa sincer, eu nu am vazut decat aceleasi obiceiuri politicianiste. ne opunem dar nu propunem solutii. ceea ce nu este ok. insa nici dansii nu si-au stabilit inca o oferta concreta.

Ion Marcu Cati membri activi are PNL ?( cu aproximatie, desigur).
Diana Tusa nu cunosc decat datele de la sectorul 1. in jur de 1700 de membri, dintre care activi cu adevarat vreo 250
Ion Marcu Diana Tusa ..din cateva sute de mii de locuitori...
Diana Tusa Ion Marcu da, pt ca increderea pleca inclusiv de la proprii membri. multi au plecat in vara, multi vor pleca sau nu vor mai activa in urmatoarea perioada

Lucian Palimaru Vreau sa mentionez ca vreme de 14 ani am fost membru PDL. Acum sunt in afara partidului , dar as vrea sa avem o administratie de dreapta...dar de dreapta... Deci cum vedeti lucrurile la toamna? Poate PNL sa formeze guvernul? Sau sa nu imi mai fac sperante? Vedem o tara condusa de penali? Cum vedeti aritmetic formarea unei majoritati? Ciolos sau un liberal? Exista riscul sa retraiesc spaima unui USL?
Diana Tusa masurile de dreapta sunt singurele capabile sa dezvolte o tara. dezvoltarea individuala este cheia dezvoltarii intregii societati. problema este ca PNL a uitat ce inseamna dreapta , ci a imbratisat masurile populiste. rezultatul s-a vazut in vara. eu sper ca nu, cei care care au incalcat legea, indiferent de partidul din care fac parte, sa ajunga acolo unde le este locul. si cu siguranta sa nu conduca in continuare. daca plec de a poza electorala a acestui moment, doar printr-o minune PNL va putea sa-si impuna premierul. in rivinta persoanei acestuia nu cred ca in acest moment PNL are o persoana mai capabila decat dl Ciolos pt a indeplini aceasta functie
Diana Tusa pt ca nu a crescut nimic... nu exista o politica de cadre, cum se ridica unul .... cum i se da in cap... ex cel mai bun este ignorarea sondajelor.... adik le castigi, dar ti se spune ca nu conteaza atat de mult ci sustinerea acordata de x sau y din conducere. si ne mai miram ca se pierd alegerile...

Ion Marcu Adunarile generale anuale sunt o amintire. BPN poate legifera sa NU se tina adunarile generale ordinare ?
Diana Tusa se pare ca da
Ion Marcu Din pacate. Cu tristete spun ca am vazut presedinti de organizatii care, pur si simplu , nu stiu, procedural, cum se conduce o sedinta de birou.. Nu spun unde...nu conteaza..
Diana Tusa sincer, si eu a trebuit sa invat... cand au fost copresedinte... ideea e ca daca nu au loc nici nu ai de unde invata'

Ion Marcu Ciolos nu se va "mula" dupa PNL. Poate Pnl sa se "muleze" dupa Ciolos ?
Diana Tusa acum? Nu! PNL este in deriva. nu-si stie identitatea, organizarea e praf, politica pumnului in gura e principiu suprem si... in general, combinatiile politice sunt mult mai importante decat programul de guvernare
Diana Tusa adik exact INVERS fata de profilul dlui ciolos, ca sa citez din conducerea PNL

Alin Radu Gurbet Doamna Diana, acceptati o provocare? Ati spus ca va place aceasta dezbatere. Este abia a treia dezbatere online gazduita de noi , desi multi dintre activam de multi ani cu o loialitate incrancenata in sprijinirea PNL ! Deci, daca v-a placut aceasta experienta, vreti sa mai convingeti un lider PNL sa vina la o discutie cu electoratul liberal?
Diana Tusa hahaha! nu sunt o persoana foarte iubita in partid in acest moment dar promit sa incerc. indiferent daca e din fost pnl sau fostul pdl? pt ca acum e unul singur:PNL
Stefan Lazar Fara discriminari. Numai sa aiba curajul.
Diana Tusa Mancati pe cineva? :D sa inteleg ca ati fost la masa in seara asta si de aceea eu am scapat >))
Anne-Marie Dimi Marcu Stefan Lazar oricum se pare ca noi simpatizantii am inteles si acceptat aceasta situatie mai bine decat unii dintre membrii marcanti
Violeta Stark Anne-Marie Dimi Marcu noi am inteles si am acceptatdar ma tem ca in iarna va fi jale...
Ion Irimia Diana Tusa , ati putut constata, cred, ca discutiile au decurs civilizat. Orice alt oaspete va primi acelasi tratament, numit decenta si seriozitate.
Alin Radu Gurbet Pentru mine nu mai exista diferente intre PNL si PDL. Chiar daca apartenenta mea este la vechiul PNL. Deci sa fie ori de unde. Noi dorim dezbateri constructive. Si offtopic ... Va invit la un raid electoral la Vrancea...un schimb de experienta.
Ena Elena Pentru simpatizantii si votantii PNL, exista ! Un trecut... RAMANE trecut si NU poate fi sters cu buretele !

Diana Tusa ok, daca nu mai sunt intrebari.... atunci eu m-as retrage... am pe cineva tare nerabdator care topaie in jurul calculatorului ....
Anne-Marie Dimi Marcu O seara buna!!!!Si multumim pentru prezenta!!!!!
Violeta Stark Oseara buna si multumim!!

Ena Elena Buna seara ! D-na deputat Diana Tusa, atat eu (cat si familia mea) am fost dintotdeauna simpatizant, sustinator si votant PNL ! In toate tipurile de alegeri ! Am facut in mod benevol, multa campanie pt PNL fara a fi membru activ al acestui partid ! Am facut acest lucru pt ca m-am identificat cu acest partid, cu principiile si valorile sale, pt ca inca de mica in familie mi s-a vorbit despre trecutul si elitele care au stat la baza fauririi acestui partid, despre lucrurile marete infaptuite in perioada interbelica de predecesorii sai, astfel ca am dezvoltat o simpatie aparte pt tot ce insemna doctrina, principii si valoare liberala ! Pot spune ca e singurul partid in care m-am regasit si a reprezentat singura mea optiune de vot ! Asta pana la fuziunea cu pd(l) istii care in opinia mea si indraznesc sa spun nu numai se identifica cu fsn-istii., RAUL Romaniei de dupa 1989! Consider ca, PNL prin aceasta fuziune cu un partid de sorginte fesenista (comunista) a facut o IMENSA greseala, pentru care este si fa fi TAXAT de electoratul traditional al PNL, lucru care s-a vazut de altfel si la alegerile locale. Eu, dar nu numai, NU voi accepta nicicand o asemenea corcire pt ca ea este NOCIVA si nefireasca pt un partid de talia PNL ! Si NU poate fi aceeptata mai cu seama ca cei despre care vorbesc au adulat, slujit si mentinut nemijlocit un regim ODIOS... regimul Basescu ! Si care NU ar fi fost posibil fara acolitii sai ! Iar lucrul care revolta peste masura, este faptul ca NU au platit in niciun fel pt toate ororile comise, iar costurile le va suporta PNL ! Iar culmea ironiei, tocmai acestia se afla astazi in casa PNL ! Dar, acest lucru este limpede ca se reflecta si in interiorul partidului, in sanul propriilor membrii, care NU se mai regasesc in acest partid, fiind umiliti in propria lor casa ! Din acest motiv, au plecat din PNL pe langa cei care au fost marginalizati sau exclusi, organizatii intregi care provin din PNL-ul autentic. Tocmai pt ca NU impartasesc aceleasi valori si NU au cum sa stea la aceeasi masa ! In aceste conditii, in care in interiorul PNL exista o IMENSA frustrare, revolta, dar si in sanul electoratului liberal, considerati ca aceasta formatiune politica (pana de curand una de ELITA) isi poate permite sa mearga in aceasta formula mai departe fara a se indrepta spre un dezastru ABSOLUT ?
Diana Tusa Ena Elena, cititi va rog ce am scris mai sus
Diana Tusa problema nu este la membri simpli, ci la cei din conducere. sunt unii atat din fostul PNL, cat si din fostul PDL care ar trebui sa faca un pas in spate. nu-l fac, facand foarte mult rau partidului
Ena Elena D-na deputat Diana Tusa, imi pare sincer rau ca nu am reusit sa ajung mai devreme pt a participa la dezbatere !
Diana Tusa alegerile de jos in sus ar rezolva toate aceste probleme. democratic
Ion Irimia Ena Elena , DATA VIITOARE !
Ena Elena D-na Diana Tusa, asta cu siguranta !
Ena Elena Doar ca si atunci exista o mare problema: aceea ca liberalii se imputineaza vizibil, iar proportia va fi cam de 1 liberal/3-5 pd(l) isti...

Diana Tusa va multumesc mult pentru invitatie! Chiar mi-a facut placere. Va stau la dispozitie oridecateori veti mai dori sa discutam
Ion Irimia Noi suntem mereu aici . Nu "mancam" politicieni. Doar intrebam.
Alin Radu Gurbet Multumim si noi. Si daca imi permiteti imi iau indrazneala sa va reamintesc peste cateva zile de provocarea de-a aduce un nou lider liberal aici. Seara buna!

Florin Craciun Îi mulțumim dnei Diana Tușa pentru timpul acordat. Sesiunea din această seară ia sfârșit.

Un comentariu:

Freddye spunea...

http://m.mediafax.ro/politic/deputatul-liberal-diana-tusa-pnl-este-in-deriva-nu-si-stie-identitatea-organizarea-e-praf-politica-pumnului-in-gura-e-principiul-suprem-15545396