sâmbătă, 16 iulie 2016

Erdogan primește o confirmare a sprijinului UE, NATO, SUA dar și a statelor membre, în particular.


AgerpresUE cere o 'revenire rapidă la ordinea constituțională' (oficial)

Șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a convocat reprezentanții statelor UE prezenți la summit-ul ASEM (Asia-Europa) din Mongolia și a dat un comunicat în comun cu Donald Tusk și Jean-Claude Juncker:
Continuăm să urmărim îndeaproape evoluțiile și să ne coordonăm cu cele 28 de state membre ale UE în fața tentativei de lovitură de stat care zguduie Turcia, „partener cheie” al UE
UE susține în totalitate guvernul ales democratic, instituțiile țării și statul de drept”, au afirmat liderii europeni în numele statelor membre prezente la summit, atitudine împărtășită de lideri ca președintele SUA Barack Obama sau secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg
Mesajul apare la Agerpres la ora 08.30 în această dimineață. Asta înseamnă că a fost pregătit de cu noapte. Când încă nu erau clare stările din Turcia. Asta înseamnă că a fost o acțiune coordonată a statelor europene membre ale UE, ale statelor membre ale NATO în sprijinul autorităților legitime din Turcia.

Tot ca o constatare personală, generalii și personalitățile civile care au comis puciul au stat prea mult cu urechea aplecată la vorbele de bine ale unor „analiști” din afară care au confundat dorințele lor cu situația reală din Turcia.

Ce va fi ? Cine știe. Unele state și-au exprimat dorința ca în Turcia să fie bine, fără însă a susține deschis, cum o fac UE și NATO, „guvernul ales democratic”. Iar turcii nu vor evita să rețină acest „amănunt” !

Niciun comentariu: