luni, 25 iulie 2016

Ce țară este România ?!


Da, chiar așa, ce țară este România ?

Cum este posibil ca un Președinte al Senatului să fie acuzat că a mințit în declarații ? Explicațiile lui Călin Popescu Tăriceanu preluate de Agerpres sunt slabe. Sunt „povestea lui”. În contra declarațiilor oficiale ale procurorilor care l-au trimis în judecată. Procurorii terminând urmărirea penală și considerând că Tăriceanu s-a dat de partea infractorilor într-un dosar cu infracțiuni grave unde apar retrocedări frauduloase și acte de corupție.

Suntem în fața a două realități. Una a celor care reprezintă interesele generale ale societății - procurorii -, și cealaltă a unui ales, reprezentant al colegiului uninominal senatorial, ajuns Președinte al Senatului.

Da, procurorii sunt obligați să spună că el îndeplinea la momentul declarației pe propria răspundere demnitatea de Președinte al Senatului , demnitatea publică ce o îndeplinește fiind o garanție a apărării legii, a Constituției. Nu este un atac asupra Senatului produs de procurori, el însuși, Călin Popescu Tăriceanu fiind cel care prin comportamentul mincinos a dus în derizoriu nu doar înalta demnitate pe care o are ci și calitatea de senator al României.

Este evident, pentru mine, că Tăriceanu se crede deasupra legii. Chiar cred că el este convins că procurorii sunt vinovați de „ crime de lese - majeste ”. El fiind „ les majestes”, ce naiba !

Omul acesta este absolut absurd. Dar de când este așa ? Cum a reușit să se ascundă de cei care l-au crezut mereu și mereu ca fiind „o calitate politică” ? Grea întrebare.

Niciun comentariu: