miercuri, 13 iulie 2016

Discuție liberă pe Facebook, pe un grup liberal, cu un tânăr lider liberal.


O seară plină. Dar plină rău de tot. Urmată de satisfacția împlinirii.

Împreună cu prietenii de pe Facebook, administratori ai unor grupuri de discuții liberale, am avut, pentru prima dată, un invitat din conducerea PNL. Victor-Lucian Ionescu, Primvicepreședinte coordonator al PNL Diaspora, membru al BPN-PNL, primvicepreședinte TNL.

Grupul SAGEATA LIBERALĂ a fost gazda dialogului on-line. Rezultatul este bun. Pentru unele considerente chiar foarte bun. Mai ales că ideea unei astfel de acțiuni, clocită și răsclocită, stătea săraca în așteptare. O fi bună ? Nu o fi bună ? Se va desfășura în condiții normale ? Dar, cum arată normalul într-o astfel de situație ? Întrebări peste întrebări. Abia în seara de ieri (văd că am trecut de crucea nopții !) s-a descoperit cam ce este normalul pentru o astfel de acțiune. Abia îl vom „descoase”, abia vom ajunge la acele elemente care vor ajuta la definirea unei astfel de acțiuni. O acțiune liberă și nu „dirijată”, cum fac cei din presă.

Este prima acțiune de acest gen la care s-a participat de oameni care nu se văd, nu se cunosc, care au ceva de spus și care vor să participe la dialoguri de această natură. Oameni care au un crez comun, un crez care este întruchipat de Partidul Național Liberal. Sunt acei liberali din marea masă a românilor care vor un viitor liberal, o țară liberală, o viață liberală.

Pe lângă cei care au pus întrebări și au comentat, au fost și privitori, curioși, posibil doritori să participe însă din anumite considerente s-au abținut. Pentru cei de bună credință, îi asigur că pe acest grup de Facebook dar și pe altele vom mai avea astfel de acțiuni.

Voi pune mai jos dialogul purtat de Victor-Lucian Ionescu, tânărul lider al PNL și unii dintre membrii grupului SAGEATA LIBERALA (https://www.facebook.com/groups/sageata.liberala/?ref=bookmarks)

Între timp, colegii mei de pe Facebook, invitatul Victor-Lucian Ionescu, eu, normal, ne punem întrebări.  Oare am făcut bine ce am făcut ?

Pentru cei care vor să citească dialogurile au la dispoziție totul. Am adunat ca furnicuța totul și îl pun la dispoziție. Îmi place ce am recitit. O discuție nu doar liberă ci foarte liberă și, nu este de neglijat, instructivă. Și pentru cei care au întrebat și comentat, și pentru invitat, și pentru cei care au asistat. Aici, în această discuție au fost lansate propuneri de care PNL poate profita. Sunt pentru cei din PNL care se ocupă cu comunicarea.

Ion Irimia Dle deputat Victor-Lucian Ionescu, inca avem in memorie fenomenul "diaspora", manifestat la alegerile prezidentiale din 2014. In ce conditii s-ar putea repeta, la alegerile parlamentare, in favoarea PNL, cu macar jumatate din intensitatea de la alegerile prezidentiale ?
Victor-Lucian Ionescu Domnule Irimia, imi doresc si ca partid ne dorim sa nu se mai intample ce s a intamplat atunci, de aceea am depus in Parlament proiectul de vot prin corespondenta. Acesta a trecut dar din pacate a fost trunchiat de catre psd in asa fel in cat romanii din diaspora sa nu se poata inregistra online ci doar fizic prin depunerea documentelor la oficiile consulare sau la ambasade. Cu mentiunea ca nu sunt deputat, dar imi doresc sa incep o cariera parlamentara

Ion Marcu Dupa renuntarea la posibila fuziune cu UNPR, mai negociaza Pnl cu vreun alt partid, fie fuziune, fie alianta preelectorala ?
Victor-Lucian Ionescu Domnule Marcu, au fost cateva discutii intre liderii PNL si alte formatiuni politice insa asa cum putem vedea si acum chiar unpr fuzioneaza cu pmp, acum este foarte clar ca aceste partide nu fac decat jocul psd. Liderii PNL sunt abilitati de catre BPN al PNL sa poarte discutii,insa s a decis ca PNL sa mearga singur in alegeri

Stefan Lazar Comisia pentru doctrina mai lucreaza ? Care sunt membrii acestei comisii ? Cand se va anunta rezultatul muncii acestei comisii ?
Victor-Lucian Ionescu Buna seara, in urma deciziei BPN s a stabilit ca aceste comisii sa fie active si pe aceasta zona a doctrinei. Din cate cunosc in acest moment se constituie comisia de doctrina.Concret va invit atat pe dvs cat si alti doritori sa imi transmita daca au idei fie pentru comisia de doctrina sau alte comisii iar eu voi transmite mai departe
Stefan Lazar Sunt dispute pe tema..si ar trebui clarificari. Liberalismul antebelic nu mai este aplicabil intocmai, in sec 21.
Stefan Lazar Expresia Prin noi insine trebuie redefinita, tinand cont de apartenenta la UE.
Victor-Lucian Ionescu De acord Stefan Lazar
Stefan Lazar Sugerez ca,inainte de adoptarea oficiala, sa aiba loc prezentari si dezbateri in organizatii.

Viorica Balica , Cum ar trebui sa procedeze org PNL din dispora, incat macar membrii PNL din afara sa se inscrie pentru votul prin corespondenta ? Ce ar trebui facut pentru ca un numar cat mai mare de cetateni romani din diaspora sa beneficieze de aceasta facilitate?
Victor-Lucian Ionescu org PNL Diaspora depune eforturi pentru ca atat liberalii din diaspora dar si ceilalti conationali sa se inregistreze pentru a putea vota prin corespondenta. Concret pana la data de 1 sept romanii din diaspora se pot inscrie pentru a vota prin corespondenta cum: completeaza cererea insotita de dovada faptului ca are resedinta in strainatate si o copie a actului de identitate
Victor-Lucian Ionescu PNL Diaspora este mereu in contact si legatura pe aceasta tema cu toate organizatiile de afara
Ion Irimia O atitudine pro-activa din partea Pnl Diaspora ar putea face sa creasca nr inscrisilor ?
Victor-Lucian Ionescu Cu siguranta, noi mereu pe unde mergem in deplasari ne intalnim cu romani si ii indemnam sa se inscrie
Violeta Stark De unde pot lua cererea?
Victor-Lucian Ionescu pe site ul mae.ro se gasesc toate informatiile, din pacate nu pot posta aici link ul direct

Silvia Bobolea Cit de mare este influenta pe care o au dezbaterile online in rindurile simpatizantilor PNL din Diaspora si cum s-ar putea imbunatati ?
Victor-Lucian Ionescu Dupa cum stim in 2014 online ul a invins. Este un lucru foarte constructiv ca se organizeaza asemenea dezbateri, deoarece ele sunt publice si necenzurate
Victor-Lucian Ionescu Liberalii din diaspora sunt foarte conectati la mediul online si pe aceasta cale le si multumesc
Silvia Bobolea Ma bucur sa aud acest lucru ,având in vedere faptul ca aici ,ne leaga aceleași idealuri si putem fi mult mai sinceri ,mult mai apropiati !

Viorel Mecheş Dle deputat Victor-Lucian Ionescu electoratul îşi doreşte schimbarea actualilor actori politici care în diferite combinaţii (alianţe) s-au compromis participând la numeroase decizii politice împotriva populaţiei ( guvernările Tăriceanu, Boc şi Ponta). PSD refuză categoric restructurarea partidului şi reînnoirea clasei politice contând pe un electorat fidel care nu pune condiţii. PNL a dat semnale că se va restructura că va răspunde pozitiv cerinţelor de schimbare dar nu a făcut nimic în acest sens. Există semne că vechii politicieni ai celor două foste partide care au fuzionat în actualul PNL refuză să facă pasul în spate şi nu au apărut oameni noi care să candideze pe locurile eligibile. Este conştientă conducerea PNL că participând în alegeri cu actualii parlamentari se îndreaptă spre un rezultat dezastruos, uşor de prevăzut încă de acum?
Victor-Lucian Ionescu Este foarte important ca PNL a introdus codul de integritate, selectia viitorilor candidati va fi facuta dupa criterii de transparenta si eficienta, atat pentru actualii parlamentari dar si pentru ceilalti care isi doresc sa candideze. Un alt lucru important este faptul ca PNL va avea pe liste foarte multi tineri si femei, asigurand cota de gen dar si viitorul partidului
Viorel Mecheş Noi vedem că acum se duc "lupte" pentru ocuparea funcţiilor de şefi de filiale şi din asta înţelegem că doritorii vor să fie în fruntea listei în judeţul respectiv, ex la Dâmboviţa domnul Preda.
Victor-Lucian Ionescu Trebuie sa primeze principiul rezultatelor, mai ales ca venim dupa alegerile locale si putem sa avem o prima evaluare a filialelor
Stefan Lazar Totusi, ca rezultate, dl Preda a fost mai slab la Buzau, decat a fost Dambovita. Paradox ?
Viorel Mecheş Noi la Dâmboviţa o luam mereu de la început. Totdeauna se hotărăsc listele la centru şi ni se livrează candidaţii la pachet. Ex la legerile trecute a fost aruncată lista stabilită aici conform prevederilor statutare şi au fost desemnaţi prin hutărârea Comitetului Naţional alţii pr care nu îi ştiam PÂRGARU ION, HORGA VASILE şi la senat SORIN ROŞCA STĂNESCU,
Victor-Lucian Ionescu Conf Statutului PNL filialele vin cu propuneri iar decizia finala este luata de catre BPN al PNL
Viorel Mecheş Interesant este faptul că BPN nu face decât să arunce lista trimisă de la filiale şi să o înlocuiască cu alta făcută la Bucureşti. Acun cred că treaba s-a mai uns. Trimiţând şefi de la centru lista va veni odată cu ei, BPJ va fi fixat de el şi nimeni nu mai mişca în front
Victor-Lucian Ionescu Sunt absolut convins ca discutiile legate de candidati vor fi si in fiecare filiala a partidului
Viorel Mecheş Sigur că vor fi însă nu avem nici o siguranţă că ele vor conta. Spre ex la locale ne-am trezit cu UNPR D-ţa peste noi, şeful lor a devenit şeful nostru, cu hârtie de la centru iar noi am votat liberalii care au candidat independenţi şi rezultatul a mulţumit pe cineva? Pe noi nu.
Viorel Mecheş Domnule Victor-Lucian Ionescu vă mulţumesc pentru răspuns şi cu acceptul dumneavoastră mai îndrăznesc să vă inoportunez cu o întrebare: În PNL există o criză de lideri provocată deliberat de lipsa de preocupare a partidului pentru a-şi atrage valori pentru a le promova. Care sunt persoanele care răspund de acest lucru în PNL?
Victor-Lucian Ionescu Din ce cunosc mereu se fac eforturi pentru a atrage valori in PNL , de unele sigur ati auzit si dvs din presa, de altele nu, insa nu mereu rezultatele sunt cele dorite Viorel Mecheş
Viorel Mecheş Este neplăcut că se apelează la indivizi din alte partide sau la persoane care n-au chef de PNL decât dacă devin dintr-o dată şefi.
Victor-Lucian Ionescu partidele trebuie sa se inoiasca si este bine ca vin si oameni de afara
Viorel Mecheş Depinde ce înseamnă afară, unii sunt cu totul din afara liberalismului
Anne-Marie Dimi Marcu Cooptarea in randul partidului unui om de calibrul si calitatea D-lui Vergil Chitac de la Constanta , daca va exista intelepciunea la nivel central de a-l promova pe plan national cu mai mare convingere decat a fost promovat (insuficient si timid, dupa parerea mea) la alegerile locale ar putea aduce mult mai multe beneficii partidului decat 'curtarea' unor personaje de genul avocatului Piperea spre exemplu.Acesta are pe langa notorietatea data de rezultatele profesionale si o alta , de persoana publica,creata prin mijloace media dubioase, alunecoase ...gen Antena 3 ...care nu a facut decat un deserviciu de imagine PNL-ului, chiar si prin scurta 'negociere' nereusita. Poate ca doar criteriile de 'integritate'si 'notorietate' nu sunt suficiente, poate ar trebui sa se in in considerare si caracterul , verticalitatea liderilor!

Dana Voicu cum se poate implica PNL si cum ii poate sprijini pe Romanii din Marea Britanie in perioada post-brexit?
Victor-Lucian Ionescu Noi ca partid atat prin conducere cat si prin organizatia de diaspora inca de cand s a anuntat verdictul am incercat sa fim in permanenta legatura cu romanii din MB, am facut demersuri pe langa Guvern dar si pe langa oficiile consulare pentru a sprijini romanii. Este foarte important de stiut ca cetatenii romani se bucura de aceleasi drepturi si obligatii ca si ceilalti cetateni din UE.
Victor-Lucian Ionescu Le multumesc pe aceasta cale ambasadorului roman la Londra, dnului Mihalache dar si celorlalti colegi din PNL Marea Britanie

Lucian Palimaru Intrebarea mea este scurta, dar are o introducere. Eu Iesean , am fost membru PD inca din anul 2000. Apoi am mers la fundatia miscarea populara , dar nu m-am inscris in partid ,dar nici in noul PNL nu m-am inscris, insa am votat Iohannis si PNL la localele! Nu imi place directia populista in care merge PMP. Deci, am doua intrebari: cum ma determinati pe mine mic intreprinzator sa ma reinscriu in partid dupa 14 ani de PDL? 2. Cum poate actiona PNL inspre a convinge electoratul din zonele sarace, in special ale Moldovei sa paraseasca PSD? Cum ii convingeti concret pe cetateni ca zona vestica o duce bine ,datorita dreptei? Si cum ii convingem ca Moldova este saraca datorita PSD?
Victor-Lucian Ionescu buna seara, consider ca o parte din masurile propuse de pnl sunt in aceasta zona , chiar si guvernul Ciolos are cateva initiative laudabile . Din fericire in zona Moldovei avem foarte multi alesi locali care au performat, deci si asta demonstreaza ca romanii s au saturat de psd. In acest moment programul pnl este in discutie, tocmai, pentru a veni in toamna cu unul imbunatatit adaptat nevoilor romanilor

Ion Irimia In Bucuresti, vor fi ALEGERI la sectoare. De ce doar in Bucuresti ?
Victor-Lucian Ionescu In BPN al PNL s a luat decizia de a avea un Presedinte unic in persoana colegului si prietenului Cristi Busoi. Este absolut normal ca si celelalte filiale sa aiba o conducere unica iar Pres PNL Bucuresti sa aiba o echipa puternica rezultata din alegeri. Org de sector din Buc impr cu org PNL Buc au un specific anume in PNL si de aceea s au inceput alegerile de aici
Ion Irimia Personal, consider o eroare faptul ca nu au fost facute alegeri, de jos in sus, anul trecut.
Victor-Lucian Ionescu Cand fuzioneaza doua partide la fel de mari, trebuie sa existe totusi o perioada de tranzitie, tocmai pentru a se aseza organizatiile
Ion Irimia Ar avea rost tranzitia daca s-ar fi facut actiuni de omogenizare. Au lipsit.

Ion Marcu Exista o echipa care se ocupa de programul pentru alegeri ? Cum se poate comunica cu aceasta echipa (daca exista).? Poate mai au si altii idei !
Victor-Lucian Ionescu pe site ul www.pnl.ro exista datele celor care coordoneaza aceste comisii, dar eu oricand va sta la dispozitie si aici dar si pe adresa de e mail: victorionescu2001@gmail.com

Stefan Lazar Cum apreciati prestatia guvernului Ciolos, pana in prezent ? Sunt semnale ca PNL ar putea sprijini, politic, un guvern Ciolos dupa alegeri ?
Victor-Lucian Ionescu consider ca sunt multe masuri bune luate de acest guvern, dar probabil mai putin mediatizate, insa cred ca aici fiecare dintre noi putem face acest lucru. Guvernul Ciolos este un guvern performant,mai ales ca aproape zilnic este supus tirului psd

Violeta Stark De unde pot lua cei din diaspora cerea de inscriere?
Victor-Lucian Ionescu pe site ul mae.ro se gasesc toate detaliile precum si pe site ul roaep.ro

Ion Irimia Care va fi procedura de inscriere pe listele de candidati, in toamna ?
Victor-Lucian Ionescu filialele vor propune listele iar bpn al pnl le va valida
Stefan Lazar Sa nu fim naivi !.

Violeta Stark Cei care NU se inscriu pentru vot prin corespondenta si nici pentru vot la sectii chiar nu vor putea vota??
Victor-Lucian Ionescu pentru cei care nu se vor inscrie sa voteze prin corespondenta va exista varianta clasica de vot si anume ar tb sa mearga la: ambasada, consulat sau icr, acolo unde vor fi sectii de votare
Violeta Stark chiar daca nu sint inscrisi?
Victor-Lucian Ionescu vor putea vota pe listele suplimentare asa cum au facut si pana acum

Stefan Lazar Lupta anticoruptie, doar prin metodele justitiei, nu este suficienta. Ce legi ar trebui modificate, sau facute altele noi, incat sa nu mai existe atatea portite care sa indemne la frauda ?
Victor-Lucian Ionescu o modalitate este si modificarea legii in asa fel incat orice ales sa isi piarda automat mandatul daca este condamnat cu suspendare sau cu executare, o astfel de initiativa se discuta in pnl si se va depune in parlament
Ion Irimia Nu e vorba doar de parlamentari. Oamenilor de afaceri nu li se aplica restrictia asta. Umblati la sistemul de licitatii si veti rezolva 90 % din coruptie. Legea favorizeaza infractorul Paradoxal, nu ?
Victor-Lucian Ionescu Din cate cunosc legea achizitiilor publice s a modificat in sens bun si sigur va duce la o mai mare transparenta a acestora Ion Irimia
Ion Irimia Victor-Lucian Ionescu , vreti un raspuns sincer ?
Victor-Lucian Ionescu va ascult Ion Irimia
Ion Irimia Coafare.. Nu ataca radacina raului. Licitatia inversa, ca mecanism, a aparut de vreo 3000 de ani. Inconstient, fiecare dintre noi o practica. Cu o conditie; sa nu fie nabab ! Statul se comporta ca un nabab, care cheltuie banii altora. Specialistii spun ca, utilizand licitatia inversa (olandeza), economiile sunt intre 10 si 90 % ! La aceeasi calitate !
Victor-Lucian Ionescu Daca aveti propuneri le astept cu drag
Ion Irimia Vor veni..

Silvia Bobolea In ce masura credeți ca este posibil (,având in vedere gândirea obtuza a multora dintre parlamentarii noștri ) renunțarea la imunitatea parlamentara ? Sunteți de parere ca sedințele in care se dezbat cererile DNA-ului pentru ridicarea imunitatii au devenit mai mult decât penibile si ocupa prea mult timp ?
Victor-Lucian Ionescu Imunitatea parlamentara nu trebuie sa fie folosita ca scut impotriva legii, aceasta tb sa existe doar pentru declaratiile politice. Din pacate psd face ce stie mai bine, isi apara penalii...
Silvia Bobolea Penalii psd-ului ,printr-o insuficienta informare a electoratului ,isi pot continua jocul perfid si in legislatura viitoare .Ce tip de campanie electorala poate fi mai eficienta in vederea impiedicarii acestui lucru ?Ce parere aveti ?
Victor-Lucian Ionescu Doar uniti vom putea invinge. Disperarea cu care astazi Basescu a absorbit UNPR ne spune clar ca acest partid nu va intra in parlament. Sustinand si votand PNL la alegerile din iarna

Ion Irimia Am o intrebare grea, dle Victor-Lucian Ionescu, si aveti tot dreptul sa evitati un raspuns. Pe o scala, de la 1, la 10.. care este nivelul democratiei interne, in PNL ?
Victor-Lucian Ionescu Va pot da exemplul organizatiei din care provin si unde suta la suta deciziile se iau dupa discutii in interiorul organizatiei cu toti factorii de fata
Ion Irimia Apreciez !
Viorel Mecheş Şi atunci întreb eu de ce se poate doar în unele locuri iarîn altele nicidecum? Nu urmăreşte nimeni modul în care funcţionează partidul?
Victor-Lucian Ionescu Eu sunt convins ca tot acest proces de reforma va ajunge in toate filialele, pentru ca acesta este viitorul oricarui partid, daca doreste sa supravietuiasca sau sa ajunga la Guvernare
Viorel Mecheş Păi şi noi vrem dar se vede treabă că alţii vor altceva,mereu şi mereu.

Aurora Doina Dan Dar la Satu Mare ce s-a intamplat?
Victor-Lucian Ionescu Conducere unica cu Presedinte Interimar Vicepresedintele CJ Satu Mare

Nicu Moldovan ce parere personala aveti despre fuziunea PMP - UNPR?
Viorica Balica Au aceleasi radacini cu PSD ...
Victor-Lucian Ionescu Este o fuziune a disperarii intre doua partide care nu aveau sanse sa intre in Parlament , dar care au avut grija sa faca majoritati cu psd la nivel local, ne asteptam la o alianta psd-alde-pmp
Nicu Moldovan intoarcerea la.. matca..
Ion Irimia Zero + Zero...
Nicu Moldovan Ion Irimia sinergic 0+0>0

Viorel Mecheş Nu prezintă interes ptr PNL, pot să fuzioneze şi cu M10
Nicu Moldovan in contextul vietii politice din romania.. aceasta fuziune este semnificativa si interesanta.. de ce PNL au ar trebui sa aiba o opinie? Viorel Mecheş?
Silvia Bobolea Nicu Moldovan Basescu a fost intotdeauna un mare amator de jocuri politice !Microbul nu i-a disparut și a inceput sa-i contamineze și pe alții .Dar nu vor veni spre el decit alții mai mici decât el .Și cum el a inceput sa fie foarte mic ,nu este greu sa vedem finalul !
Victor-Lucian Ionescu Sa nu uitam ca interesul national a fost pentru Basescu ca si un copil mai mic, crescut de el
Nicu Moldovan sa nu uitam si de unde provine, de fapt, dragnea..
Ion Irimia Dupa marile fuziuni, urmeaza micile fuziuni.. Ce frumoasa este viata..politica !
Nicu Moldovan Ion Irimia sau. invers.. dupa micile fuziuni.. vine una.. mic cu mareee.. pe stanga..
Silvia Bobolea Deși Basescu s-a laudat intotdeauna ca are mâna buna ,de data asta ,cu Oprea , nu ne-a convins .
Victor-Lucian Ionescu pmp+psd=psd Nicu Moldovan
Victor-Lucian Ionescu a primat interesul national Silvia Bobolea
Nicu Moldovan Victor-Lucian Ionescu pmp in psd .. ar fi un avantaj pt pnl.. dar.. in acelasi timp ar putea sa dea "avant" partidelor asa zis "neconventionale" care si ele.. cel putin la bucuresti tot cam a psd "miros"
Victor-Lucian Ionescu Ne am convins cu totii cum a fost cazul al Sectorul 1Nicu Moldovan
Silvia Bobolea Victor-Lucian Ionescu ,interesul lui Basescu o fi tot interes national ?Sau a suferit transformari ?
Viorel Mecheş Silvia Bobolea Această fuziune se face in vederea unei alte vieţi, cea de dincolo de ... pe unde vremelnic se află câţiva politicieni certaţi cu legea. Şi acolo se pot face guverne, că doar aşa mai trece timpul!
Silvia Bobolea Ce oameni prevazatori !

Violeta Stark Niciodata sa nu subestimezi adversarul..0+0 +psd se string nu i va fii usor PNL ULUI DACA NU SE MOBILIZEAZA EXEMPLAR!
Victor-Lucian Ionescu PNL ii are ca aliati pe romani, fie ca sunt din tara sau din diaspora si cred ca asa va castiga
Violeta Stark asa este dar avem inca in fata localele si Bucurestiul...
Silvia Bobolea Este singurul Partid cu ,identitate cu trecut
Victor-Lucian Ionescu Nu va fi usor, dar sigur vom avea cel mai puternic canal de comunicare si anume fiecare suflet liberal :) Violeta Stark

Ion Irimia Ce mai face dl Blaga ?
Victor-Lucian Ionescu Este foarte bine cu motoarele turate pentru alegerile din iarna ca si noi de altfel
Ion Irimia Dl Orban... stim ca nu mai are functii. Mai tine legatura cu Pnl ?
Victor-Lucian Ionescu Dnul Orban a fost si va ramane un liberal suta la suta Ion Irimia
Ion Irimia Victor-Lucian Ionescu Asta stim !

Violeta Stark Ce veti face cum ii veti convinge pe romani sa iasa din casa la vot....eu inca nu pot sa cred ca bucurestenii au stat in casa si azi o au pe Firea..
Victor-Lucian Ionescu Unii s au pierdut cu Firea, dar altii nu. Cu siguranta noua echipa de la Bucuresti va aduce un suflu nou

Silvia Bobolea Trebuie gasita o strategie de campanie care sa intreaca orice asteptare .
Victor-Lucian Ionescu De acord, dar trebuie ca fiecare liberal sa o puna in aplicare indiferent ca este membru sau simpatizant
Violeta Stark Va fii greu Silvia Bobolea gindeste te citi vax populi exista,si ceilalti sint impartiti ,si televiziunile toate sint ostile PNLului....pina si cei cu suflet liberal sint impartiti...
Silvia Bobolea In ceea ce ma priveste stiu sigur ca voi face ceea ce trebuie ,astfel incât sa nu-mi fie niciodata rușine de mine .Și nu sunt membra PNL,dar sunt o hiper simpatizanta .Ce ne facem insa cu membrii vechi care isi lovesc pur si simplu colegii la drumul mare !Oare in statutul membrilor PNL nu s-ar putea opera niste modificari in acest sens ,având in vedere ca se incalca principiul loialitații ?practic ,lovind intr-un coleg,lovesti partidul !
Victor-Lucian Ionescu un cod al integritatii Silvia Bobolea
Violeta Stark Ssi credeti ca l vor respecta frustratii?? noi cunoastem citiva cu care ne am intilnit mereu pe aici ..sint de neclintit si comentariile lor sint de neimaginat...codul de integritate va aduce si restrictii?? sau sa zicem se va lasa cu excluderi sau cu altceva mai consistent decit atentionari??

Nicu Moldovan cum poate pnl sa determine o clarificare doctrinara pe scena politica romaneasca? nu ar fi cazul sa ia initiativa si sa lamureasca cumva populatia ce e aia dreapta si ce e aia stanga?
Ion Irimia ...prin exemple !
Nicu Moldovan Ion Irimia ma gandeam mai degraba .. la "iscarea" unei.. teme de dezbatere nationala.. ceva de genul acesta..
Ion Irimia Nicu Moldovan ..tot prin exemple ! Romanul are oroare de abstract.
Nicu Moldovan poate daca reprezentatii pnl cand sunt pe la televiziuni. ar avea grija sa puncteze mai des.. ce e aia dreapta.. ce mijloace foloseste.. si cum se genereaza prosperitatea pe dreapta.. in contrast cu populismul stangist..
Victor-Lucian Ionescu Dezbaterile doctrinare sunt foarte bine venite dar trebuie si dezbateri de proiecte
Nicu Moldovan Victor-Lucian Ionescu corect dar cu accentuarea .. "nuantelor" de dreapta.. si a diferentelor de abordare fata de stanga
Nicu Moldovan .. nu de alta.. dar.. o clarificare doctrinara pentru populatie.. ar lasa mai putin loc "neconventionalilor" de sorginte PSD sa pretinda ca sunt de dreapta desi nu au absolut nimic de dreapta .. nici macar in propaganda pe care o prezinta populatiei

Ioan Liberalul Vă felicit pentru inițiativă și pentru curaj. Eu pun întrebări mai puțin convenționale deci: Îi auzim pe oamenii politici și pe comentatori vorbind de exportul de creiere sau de inteligență cu care se confruntă România. Ca membru al diasporei știu foarte bine că România exportă și infractori. Credeți că asta e tot o problemă a României sau doar migrarea creierelor e problema noasră, cea a infractorilor fiind a țărilor unde ajung? Și dacă e și problema noastră, credeți că ar putea exista soluții?
Victor-Lucian Ionescu Majoritatea romanilor de afara ne fac cinste fara doar si poate, din pacate insa sunt si alti romani care merg afara cu alte scopuri. Problema cred ca este una comuna atat a Romaniei a Uniunii Europene dar si a tarii respective si cerd ca aici se poate imbunatati cadrul legal

Viorel Mecheş Şi infractorii au creiere şi unele chiar ...

Ioan Liberalul Legat de modul în care PNL abordează diaspora: conștientizați că există diferențe semnificative între diaspora din diferite țări și că aveți nevoie de strategii diferite în Moldova, în Spania sau în UK?
Victor-Lucian Ionescu Sunt total de acord, mai ales cand vorbim de fostele tinuturi romanesti
Victor-Lucian Ionescu Ne dorim si adoptam in general pentru fiecare comunitate de romani strategii diferite asta si in functie de problemele lor

Ion Irimia Un acord european care sa prevada ca pedepsele se executa in tara de origine ar clarifica cate ceva. In plus, Coana UE n-ar putea da o ordonanta anti- cersetorie, valabila pe tot teritoriul ei ?
Nicu Moldovan respectuos.. raspunsul e NU.. e chestie de afaceri interne.. si ar interfera cu suveranitatea statelor membre
Ioan Liberalul Ar putea fi introdusă o infracțiune numită turism infracțional, de exemplu.
Victor-Lucian Ionescu O severitate a legislatiei din fiecare tara cred ca ar fi o solutie buna
Nicu Moldovan Ioan Liberalul vezi raspunsul meu de mai sus..

Viorel Mecheş Domnule Victor-Lucian Ionescu, Comisiile de specialitate ale PNL sunt absolut ineficiente, mai ales la nivel local dar şi la nivel central. Astfel se explică faptul că apar în structurile administraţiei locale şi centrale indivizi total nepregătiţi şi inapţi să îşi realizeze sarcinile ( unii indivizi ajung primari si se comportă sub orice critică, nu mai borbesc de consilieri). Are de gând PNL să îşi pregătească serios cadrele pe care doreşte să le promoveze în administraţia locală şi centrală?
Victor-Lucian Ionescu Cred ca este important ca aceste comisii sa functioneze foarte bine si la nivel local,mai ales ca rolul acestora conform statutului pnl sunt constructive
Victor-Lucian Ionescu Oricum depinde si de fiecare dintre noi cum si cat ne dorim sa ne implicam in aceste comisii si chiar acolo unde exista probleme sa le facem sa functioneze
Viorel Mecheş Ar fi necesar ca promovarea să se facă doar dacă cei care candidează sunt bine pregătiţi şi în acest scop comisiile sunt total ineficiente. Ar trebui găsită o modalitate mai serioasă prin care candidaţii să fie testaţi şi să nu mai poată avea acces toţi tăntălăi la locuri pe liste doar pentru că pot să îşi plătească acel loc.
Victor-Lucian Ionescu in primul rand criteriile de integritate vor cerne foarte mult Viorel Mecheş
Viorel Mecheş Frecţie la piciorul de lemn. O listă de consilieri locali din Huţuţoaia poate avea 10-15 persoane, eşti nevoit să treci toate specimenele din sate şi unii sunt catastrofe. Nici nu ştiu să-şi completeze dosarul declaraţiile pe propia răspundere, declaraţia de avere...
Viorel Mecheş Cu se vor comporta dacă sunt aleşi putem vedea.
Viorel Mecheş Ce am putea face să-i şcolim. Peste tot se vede deprofesionalizarea
Victor-Lucian Ionescu Prin fundatiile cu care partidul are parteneriate Viorel Mecheş
Viorel Mecheş Mulţumesc pentru răspunsuri, sper că aceste întrebări să vă fie utile în activitatea de partid şi să se finalizeze cu o îmbunătăţire a vieţii de partid!
Victor-Lucian Ionescu Si eu va multumesc pentru oportunitate Viorel Mecheş

Ion-Claudiu Ecobici-Obogeanu Buna seara,
Poate Diaspora sa repete votul masiv din 2014 in favoarea PNL?
Ce face PNL pentru a si pastra suprematia in Diaspora?
Multumesc
Victor-Lucian Ionescu Cu un program bun adaptat romanilor din diaspora si cu o mobilizare foarte puternica cu siguranta pnl poate inregistra un scor foarte bun. Si sa nu uit cu aplicarea criteriilor de integritate

Alin Ionescu Care ar fi procentul de "oameni noi" care vor accede in Parlament la toamna si cum am putea sa ii cunoastem, daca acestia exista?
Victor-Lucian Ionescu Dupa parerea mea strict personala cred ca aprox jumatate din viitorul Parlament va fi compus din oameni noi.
Victor-Lucian Ionescu Dupa definitivarea listelor
Alin Ionescu Perfect. O parere personala doream, bineinteles.
Nicu Moldovan Victor-Lucian Ionescu pe aici parerile personale sunt cele mai apreciate

Nicu Moldovan Cum vede PNL nevoia de reforma la nivelul UE?
Victor-Lucian Ionescu oamenii politici de la nivelul UE trebuie sa fie dintre cei mai buni si mai performanti

Ioan Liberalul Legat de prezența online în diaspora: are PNL o strategie de contracarare a acțiunilor PSD care ( nu știu dacă aveți informații) de destul de multă vreme e extrem de activ online în diaspora și pare a fi ghidat în acțiuni nu de simpli consilieri de PR ci de alt gen de specialiști. Au creat, acaparat sau cumpărat grupuri ale diasporei, au înființat publicații online etc.
Victor-Lucian Ionescu In fiecare zi incercam sa discutam cu cat mai multi romani despre ce este si inseamna psd, suntem prezenti in mediul online dar cu siguranta este nevoie de mai multa prezenta. Lucram in acest moment la mai multe strategii cu privire la mediul online
Nicu Moldovan va ganditi sa implicati si.. membrii simpli in aceste strategii?.. se poate ca, uneori, cel putin, ei sa aiba idei chiar mai bune decat firmele de PR
Victor-Lucian Ionescu Vom face evident discutii si cu acestia Nicu Moldovan
Anne-Marie Dimi Marcu Ca utilizator al facebook-ului in cam toate campaniile din 2012 incoace va pot spune ca mult mai activi si combatanti am fost noi simpatizantii fara carnet de partid sau fara functii si uneori am fi simtit nevoia unui sprijin cu adevarat calificat atat dpdv doctrinar, organizatoric,etc dar si ca vizibilitate si nivel de 'penetrare', am fi apreciat in mod deosebit implicarea si ajutorul celor pe care ii promovam si sustineam. Perceptia mea este ca PNL-ul trebuie sa acorde mai multa atentie si sa se implice mult mai organizat si determinat pe mediul on-line!

Alin Ionescu Insist pe subiectul "oameni noi": Are PNL vreun plan de a pregati o "pepiniera" de viitori politicieni, in vederea alegerilor din 2020?
Victor-Lucian Ionescu PNL are deja o pepiniera care a si inceput sa produca tineri lideri valorosi
Ion-Claudiu Ecobici-Obogeanu Domnul Victor este un exemplu in acest sens.
Anne-Marie Dimi Marcu Tineretea este ceva ce tine de vivacitatea si deschiderea mintii spre nou si spre a invata continuu , domnule Victor-Lucian Ionescu nu neaparat de varsta din buletin. Eu cred ca mai exista chiar si in generatia + 50 oamenii care sa reprezinte un viitor proaspat pentru partid
Alin Ionescu Exact, Anne-Marie Dimi Marcu. Ce o mai fi cu domnul Chitac de la Constanta, oare?

Nicu Moldovan ce-si doreste in prezent PNL .. de la el insusi? .. pe termen scurt si mediu.. pe plan intern dar si european?
Victor-Lucian Ionescu Castigarea alegerilor din iarna, instalarea unui guvern liberal, iar prin proiecte concrete pentru romani sa dovedim ca nu am fost votati degeaba.

Lucian Palimaru Domnule Ionescu, exista sau se lucreaza la o strategie concreta de-a monopoliza in mod covarsitor voturile din diaspora pentru PNL? Va intreb pentru ca exista o perceptie tot mai accentuata ,chiar daca gresitaa ca PNL=psd! Aceasta perceptie vine din cauza tirului mediatic anti PNL , datorita echipelor de postaci sau formatori de opinie care lucreaza pentru psd. As vrea sa ma insel ,dar cred ca pmp si usr vor obtine scoruri din doua cifre in diaspora.
Victor-Lucian Ionescu Noi dorim sa castigam voturile romanilor din diaspora prin proiecte concrete. Atat organizatiile din tara dar si cele de afara ale noastre fac tot posibilul ca toate realizarile noastre legislative sa fie promovate si mentionate tot timpul

Ion-Claudiu Ecobici-Obogeanu Faptul ca un lider PNL, tanar si de perspectiva, este azi in fata noastra este un semnal de deschidere din partea PNL catre noi membrii si simpatizanti liberali, mai important decat a fost dat vreodata pana azi.
Ioan Liberalul E un început pe care îl salutăm cu speranța că va fi dezvoltat.

Ion Irimia Proprietarii vand vila Florica-Arges. 2 milioane euro cer. Exista riscul ca acest obiectiv sa ajunga cine stie ce carciuma. 200 000 de mii de membri PNL.. cu cate 10 euro, ar rezolva favorabil problema. Este posibil ?
Victor-Lucian Ionescu Cred ca am putea face chiar o campanie publica daca situatia este aceasta, deoarece PNL este patrimoniu national de peste 140 de ani
Ion-Claudiu Ecobici-Obogeanu Sa inceapa donatia.
Cei cu suflet liberal sunt sigur ca nu lasa simbolurile la voia sortii.
Ioan Liberalul Și poate nu numai membri PNL ci și simpatizanții.
Ion Irimia Victor-Lucian Ionescu Asteptam discutie in BPN, si apel !
Ion Irimia Ioan Liberalul , cu siguranta ! Simpatizantii sunt mai numerosi decat membrii !. Si mai fideli !

Cecilia Kaplan Care sant proiectele PNL pt Diaspora , pt viitorii 4 ani ?
Victor-Lucian Ionescu Sunt foarte multe, am sa incerc sa enunt doar cateva dintre ele: infiintarea unui minister al romanilor din diaspora, nu cum exista acum un departament, iar acesta sa se ocupe departamental de problemele diverselor comunitati, acordarea cetateniei sa se faca mai usor, bugetul alocat de statul roman pentru toate proiectele adresate diasporei sa fie unul consistent

Ioan Liberalul Revenind la votul românilor din diaspora: nu trebuie să vă dezamăgească foarte tare numărul relativ mic de români înscriși până acum. Alegerile parlamentare n-au atras foarte mulți votanți în diaspora. Dacă faceți o campanie eficientă și cinstită votanții PNL vor veni la vot. Diaspora în totalitatea ei nu fiți siguri că e de dreapta, așa că scopul nu e să aducem toată diaspora la vot ci pe potențialii votanți PNL. E o chestie de nuanță
Victor-Lucian Ionescu Romanii din diaspora s au mobilizat mereu cand tara a fost la greu, suntem convinsi ca nu vom lasa tara pe mainile unui Premier ca Dragnea...

Ion-Claudiu Ecobici-Obogeanu Cred ca A sosit vremea sa vedem si partea pozitiva si sa punem toti umarul sa intarim randurile alaturi de liderii noi care ne consulta sincer in privinta obiectivelor majore pentru viitorul PNL.
Aurora Doina Dan De acord cu pus umarul, dar cred ca ar trebui un "CREIER" de campanie, un coordonator care sa cuprinda tot si sa 'vada tot', pe fiecare domneiu. UN COORDONATOR DE CAMPANIE ON LINE este absolut necesar, care sa gandeasca si sa reorganizeze toate grupurile PNL oficiale, locale, dar si cele ne-oficiale, cele de 'amatori' cum suntem noi, simpatizantii organizati sau nu. PUTETI TRANSMITE ASTA "SUS" LA PNL?
Victor-Lucian Ionescu Am notat

Ion-Claudiu Ecobici-Obogeanu Asta e democratia liberala, de aici apar marile idealuri si realizari.
Alin Ionescu Un mesaj mobilizator pt dezamagitii care au votat cu alte formatiuni politice la alegerile locale ori s-au abtinut de la vot?
Victor-Lucian Ionescu Dupa luna noiembrie sau decembrie este foarte probabil ca democratia sa dispara in Romania cu un Premier ca Dragnea. Avem un instrument cu care putem impiedica acest lucru si anume votul.
Alin Ionescu Multumesc. Se poate si un mesaj pozitiv?
Aurora Doina Dan PNL - NOI PRIN NOI INSINE!
Victor-Lucian Ionescu PNL este singurul partid din Romania care si a asumat reforma interna si pe care o va duce pana la capatAlin Ionescu
Aurora Doina Dan Am inteles corect ca fuziunea nu se va finaluiza la nivel central, pana la alegeri? Ar trebui un congres de alegeri...
Aurora Doina Dan Eu as vrea s anu mai aud "vechiu pnl, vechiu pdl". Sa stim si sa stie toata lumea caeste un singur PNL, cu o conducere unica si legitima. Si mi-as mai dori... blaga sa nu mai candideze pe nicaieri!
Victor-Lucian Ionescu Conform Statutului Congres va fi la anul, anul acesta trebuie sa ne concentram pe alegerile parlamentare Aurora Doina Dan
Victor-Lucian Ionescu Suntem un singur PNL Aurora Doina Dan
Aurora Doina Dan Da... ne place au nu, nu mai este vreme de organizat un congres. Iar daca nu vom iesi bine din alegerile din iarna... ar fi normal ca tot ce este vizibil in randul 1 al PNL, sa faca un pas inapoi... si din teritoriu sa mearga spre centru oamenii buni si cu PNL in suflet!
Aurora Doina Dan Victor-Lucian Ionescu ... suntem-suntem unul singur, de-aia auzim toata ziua "ne-au incalecat pdl-ul"...

Aurora Doina Dan Doctrina ca doctrina, dar acum cred ca ne trebuie pragmatismul, ca PRACTICA NE OMIOARA! Si dupa cum psd-ul se intareste cu votantii altora, iar PNL este din ce in ce mai singur din pdv mediatic... va fi foarte greu de convins alegatorii PENTRU PNL. Daca nu ne organizam sa convingem.
Victor-Lucian Ionescu Ne ramane mediul online unde cu siguranta suntem mai multi ca ei

Nicu Moldovan in online.. colaborarea cu.. membrii.. normali.. cred ca este esentiala.. si cu bloggeri pnl.. poate ar trebui cumva reluata.. daca ne dorim sa castigam pe online.. Victor-Lucian Ionescu
Victor-Lucian Ionescu Sustin acest lucru si haideti sa reluam
Nicu Moldovan Victor-Lucian Ionescu pnl poate fi o forta in online.. cu o conditie.. informatia si ideile sa circule si de jos in sus si de sus in jos.. pt ca astia sunt pnl-istii.. oameni cu personalitati puternice.. si cu idei..
Victor-Lucian Ionescu Putem lucra impreuna la aceasta strategie Nicu Moldovan
Nicu Moldovan yes-men-ii s-au dus toti la PSD..
Nicu Moldovan Victor-Lucian Ionescu cu mare placere

Ion-Claudiu Ecobici-Obogeanu Timpul liderilor atotstiutori e depasit, ne trebuie lideri umani, sa poti plange de bucurie alaturi de ei la victorie si sa ridice moralul la infrangeri.

Alin Ionescu Publicul online este inteligent si pretentios, este un public "activist". Insa cere atentie si doreste o comunicare permanenta cu liderii/membrii PNL. Este partidul pregatit sa inceapa o colaborare mai intensa cu acest public?
Victor-Lucian Ionescu Trebuie

Ion Irimia " Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat pentru Agerpres ca PNL ar trebui sa aiba un presedinte unic inainte de alegerile parlamentare, intrucat formula de conducere prin co-presedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga nu s-a dovedit “ca performeaza”." Ce sa fie..?
Victor-Lucian Ionescu Este o ideee foarte buna si vom da drumul unei analize sociologice sa vedem exact care este situatia
Ion Irimia Treaba asta trebuie gestionata cu multa finete.. cu dibacie.

Nicu Moldovan Victor-Lucian Ionescu.. intrebare oarecum personala.. care e modelul dvs de politician si ce personalitate politica va inspira?
Victor-Lucian Ionescu Nu pot spune ca este unul singur dar cu siguranta: Iuliu Maniu, I.C Bratianu, Corneliu Coposu
Nicu Moldovan Victor-Lucian Ionescu cum adaptam .. modul lor de a face politica si ideile promovate la cerintele secolului 21? mai ales in contextul globalizarii si al apartenentei romaniei la UE ?
Victor-Lucian Ionescu Prin a adapta ideile acestora la realitatile noastre, dezbateri, discutii si solutii Nicu Moldovan

Aurora Doina Dan ce repede rezolva altii fuziunea... "miercuri se face fuziunea si joi e gata... noua formatiune se va numi PMP si va avea presedinte pe traian basescu" PUNCT.
Ion Irimia Treaba lor. S-au inteles la un pahar. La cati sunt, nu trebuia mai multe.
Nicu Moldovan abia astept sa o rezolve la fel de repede.. si pe aia cu PSD cu acelasi final.. "noua fomatiune sa se numeasca psd si sa aiba presedinte pe basescu"
Nicu Moldovan Ion Irimia sa inteleg ca asa scurt.. unpr a devenit membru PPE???
Victor-Lucian Ionescu Fuziunea la televizor se face repede, in organizatii de maine vedem...
Aurora Doina Dan Speram sa nu ajunga unpr in acest mod in PNL... Scuip in san si zic Doamne Fereste si Apara!
Ion Irimia Aurora Doina Dan te-a auzit..anticipat !
Nicu Moldovan Aurora Doina Dan nicio sansa.. basescu nu va intra NICIODATA in acest pnl..

Aurora Doina Dan stire noua... liberalul Dan Cristian Popescu a fost ales viceprimar al Sectorul 2 din București. E de bine, SPER!
Victor-Lucian Ionescu Un coleg si prieten bun, merita sa fie Primar

Alin Ionescu Nu cred ca oamenii vor fuziuni de pe o zi pe alta. Ceea ce vor este siguranta si anduranta, vorba reclamei. Temelia acestei noi constructii, PNL, este suficient de solida? Daca da, asteptam sa vedem si in exterior manifestarea acestei "soliditati".
Nicu Moldovan Victor-Lucian Ionescu ce parere aveti de astfel de intalniri online cu liderii PNL? cum vi s-a parut experienta? doriti sa mai urtati astfel de discutii? credeti ca si alti lideri pnl ar fi interesati?
Victor-Lucian Ionescu Este una foarte buna si incurajez colegii mei de partid sa participe la astfel de dezbateri care fac foarte bine atat electoratului liberal cat si celorlalti nehotarati
Nicu Moldovan Victor-Lucian Ionescu folositor si pentru lideri?
Victor-Lucian Ionescu Foarte asa avem ocazia sa comunicam mai mult si mai bine si de jos in sus Nicu Moldovan

Florin Craciun Stimați colegi, oficial, această sesiune se încheie aici. Să îi mulțumim lui Victor-Lucian Ionescu pentru deschiderea de care a dat dovadă, să îi mulțumim pentru răspunsurile date și să îi garantăm că va mai fi invitatul nostru. Mulțumim, Victor-Lucian Ionescu !

Victor-Lucian Ionescu Si eu va multumesc pentru oportunitate si va asigur de intregul meu respect!

Alin Ionescu Un bun inceput sper sa fie! Multumim, pe data viitoare!

Aurora Doina Dan Eu zic ca a iesit binisor. Multumesc si eu... SI SA LE TRANSMITETI TUTUROR CA EXISTAM AICI CU TOTII PENTRU PNL! sA SE BAZEZE si pe noi

Ion-Claudiu Ecobici-Obogeanu Daca ar fi facut astfel de intalniri aici si Parlamentarii nostri nu am mai fi vazut atatea Legi votate fara noima in decursul anilor si pentru care electoratul ne arata pe toti cu degetul.

Ioan Liberalul Poate n-au fost invitați . Salut inițiativa organizatorilor, felicit adminii grupului .

Ion Irimia Nimic "aranjat", nimic cenzurat ! Liberal !

Ioan Liberalul Ion Irimia Nu e în spiritul grupului acestuia cenzura și aranjamentele. De-aia cei ca mine, fără obligații de partid, sunt aici. Din grupurile care par de îndoctrinare și propagandă m-am retras.

Niciun comentariu: