marți, 12 iulie 2016

Inițiativa legislativă a PNL în urma Deciziei CCR: parlamentarii condamnați penal să piardă mandatele.


Alina Gorghiu a declarat astăzi că PNL urmează să depună o inițiativă legislativă care să pună în aplicare principiile statuate de Curtea Constituțională în Decizia privind primarii condamnați penal.


  • Concluzia Biroului Politic Național a fost aceea de a promova încă de astăzi, pentru că am reușit să strângem semnăturile, inițiativele legislative care aduc această poziționare identică între aleșii locali care sunt condamnați și parlamentarii care sunt condamnați, indiferent de modalitatea în care își exercită privațiunea de libertate, adică în închisoare efectivă sau cu suspendare
  • Sunt modificări care vin în acord cu Constituția și cu decizia CCR

După publicarea poziției CCR privind aleșii locali condamnați penal, am spus și eu, au spus și mulți alții, că PNL ar trebui să pună în operă această decizie și cu privire la parlamentari.

Asentimentul tuturor a fost clar în acest sens.

Asta nu împiedică acțiuni în justiție cu privire la reglementările din Legea privind statutul deputaților și senatorilor ba chiar și în alte legi în care ar putea fi introdusă această dispoziție cu caracter imperativ. Admiterea acțiunii în justiție și ridicarea excepției de neconstituționalitate cu motivarea deciziei CCR ar fi excelentă.

Mă bucur să văd că PNL reacționează la semnalele date de cetățeni pe Facebook. Merge pe calea cea bună.

Trebuie să constat faptul că pe Facebook s-au mutat toți cetățenii care nu mai sunt de acord cu dezinformarea comisă grosolan de televiziuni și ziarele arondate unor „baroni politici”. În fața televizoarelor au rămas ...

Liviu Dragnea răspunde demersului PNL cum știe el.

E tema lor de vară, stați să o facă. Știți ce mi se pare foarte interesant? Vorbesc despre legitimitatea mandatului de parlamentar niște parlamentari care au ajuns în Parlament nu prin votul oamenilor, ci prin calculator. Știți că ei au ieșit pe locul doi, trei sau patru în unele situații și acum vorbesc de legitimitate. Dacă asta e preocuparea lor, e foarte bine
Bine măi, Liviule ! Păi, ce are sula cu prefectura ? Tema nu este cum au ajuns unii parlamentari - să ne fie cu iertare, dar voi sunteți cei care ați contribuit din plin la legea aia veche prin care s-a ajuns la 600 de parlamentari, chiar și de pe locul trei -, tema este că trebuie să își piardă locul de parlamentar toți cei care suferă o condamnare penală.

A ! Tu ești printre cei care au de suferit ? Este adevărat. De aceea spui că vrei să vezi întâi dacă liberalii depun inițiativa legislativă, apoi dacă cei din PSD vor vota. Încă nu știi. Nu știi pentru că unii din PSD ar cam vota o astfel de lege știind ei că este una din ocaziile cele mai bune de a scăpa de „dalmațienii politici ” din partid care au pus mâna pe putere.

Pe de altă parte, tu știi că zarurile nu au fost încă aruncate. Nu știi cum va arăta Parlamentul după alegeri. Nu este exclus ca Parlamentul viitor să aibă o altă majoritate și tot ce propune azi PNL să fie aprobat ultra-urgent de noul Parlament imediat ce se constituie.

A ! Încă ceva. Toți clienții DNA care au scăpat până acum de urmărirea penală pentru că așa au vrut mușchii parlamentarilor PSD+ALDE+UNPR+minorități vor merge la DNA, încolonați, disciplinați și se vor alia „colegilor de infracțiuni” care sunt acum cercetați sau judecați.

Încă ceva, Liviule. Tot nasol pentru tine și aliații tăi. Candidaturile la parlamentare. Vezi că o condamnare primită de un candidat îl face nedemn de starea de integritate, condiția de bază a calității de reprezentant. CCR a spus că prin condamnare, respectiva persoană își pierde integritatea. Știi când o recapătă ? Atunci când obține o reabilitare judecătorească. Nu mai devreme, Chiar dacă își execută pedeapsa, el tot nedemn este.

Niciun comentariu: