vineri, 8 iulie 2016
Vin confirmările de la Varșovia.
Rateurile prognozate de tot felul de haiduci ai presei și pupincuriști putiniști încep să pice.
Agerpres. Stoltenberg: NATO va transforma o brigadă românească într-una multinațională pentru a-și întări prezența în sud-estul Europei
Unul dintre obiectivele României, în cadrul măsurilor de întărire a apărării și descurajării unei eventuale agresiuni este deja realizat. Brigada românească se transformă în brigadă multinațională. Fiind sub umbrela NATO, participarea Bulgariei este certă.
Prezența Germaniei la conducerea unui batalion NATO dintr-o țară baltică se confirmă: Canada, Germania, Marea Britanie și SUA sunt statele care participă la formarea și conducerea acelor forțe militare. Ministrul de externe german rămâne cu „zăngănitul săbiilor” în apropierea Rusiei în urechi. La fel și social-democrații germani. Parlamentul german a fost de acord cu proiecția cancelarului Merkel. Jurnaliștii români care își frecau mâinile de satisfacție că Germania va fi un fel de „Gică-contra” la summit ar cam trebui să se oprească. Frecatul prea intens le poate deforma mâinile din cauza căldurii și nu vor mai avea cu ce scrie minciunile și dezinformările viitoare.
Se confirmă interesul și angajamentul NATO și al UE (pe baza declarației comune !) pentru a ajuta Ucraina, R. Moldova și Georgia să reziste presiunilor din exterior și pentru a continua reformele.
(H)analiștii neamului, capul la fund. Pauza s-a terminat.
Frumoasa referire la Rusia comisă de Stoltenberg este o invitație la pace fără a exclude măsuri de orice natură care să arate Rusiei că este mai convenabilă calea păcii și a dialogului decât calea înfruntării armate sau a șicanelor militare:
„Poziția noastră este clară. NATO nu caută confruntare. Nu vrem un nou Război Rece. Războiul Rece este istorie. Și ar trebui să rămână istorie”, a mai spus Jens Stoltenberg, subliniind că NATO „va continua să caute un dialog constructiv și semnificativ cu Rusia (...) pentru a risipi orice neînțelegeri și a reduce riscul unor incidente militare sau de accidente care să scape de sub control”.
„Rusia este cel mai mare vecin al nostru și parte integrantă a securității europene, așa încât dialogul este esențial”, a mai declarat secretarul general al Alianței.”
Băsescu, Tăriceanu, Ponta și alți corifei ai politicii externe să ia aminte. Succesele nu se obțin la conferințe, se obțin din timp, prin negocieri, prin consecvență și pe baza respectării principiilor acceptate de majoritatea altor state. Politica „oportunităților” este o gogoriță. O prostie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu