marți, 26 iulie 2016

Ca să vezi cine informează cititorii din diaspora. O manipulare ordinară a unui așa-zis jurnalist.

Am văzut un articol în „gazetaromanească.com” unde suntem informați, cititorii, că seniorul Mircea Ionescu Quintus a făcut o afirmație jignitoare la adresa românilor din diaspora.

Textul autorului Sorin Cehan (imaginea alăturată, jurnalist) este acesta:

Titlul: Preşedintele de onoare al PNL se sinucide politic: Românii din diaspora sunt LENEŞI, de asta nu vor să voteze

În conținutul articolului, jurnalistul care se laudă că a primit premii de excelență pentru jurnalism (?!), scrie:

Potrivit ştiripesurse.ro, într-o dezbatere cu privire la catastrofa înscrierii pentru votul prin corespondenţă, seniorul liberal a spus că românii din diaspora sunt comozi şi leneşi, trăsături specifice nației române, preferând să meargă să voteze în număr mare numai atunci când sunt afectaţi emoțional. Leneşi şi manipulabili.

Hai la sursa jurnalistului. La „știripesurse.ro” am găsit textul. Trebuie reținut și faptul că autoarea de la „știripesurse”, Roxana Popa, bagă și ea „strâmba” în titlu: Sfidare din partea celui mai mare senior liberal: De ce sunt considerați leneși românii din Diaspora

Suficient ca pentru  președintele  de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus  să se arate supărat de pasivitatea conaționalilor săi de peste  hotare. Conform acelorași surse, într-o intervenție  în cadrul discuției, seniorul liberal a apreciat comoditatea și lenea ca fiind trăsături   specifice  nației române, care preferă să  meargă și să voteze la urne în număr mare numai atunci când este afectat emoțional.

Hai să nu „judecăm” ca niște jurnaliști de can-can.

Seniorul Quintus a apreciat „comoditatea și lenea” ca fiind trăsături specifice nației române. Să îl contrazic ? Am cum ?

Pe de altă parte, văd că românii din diaspora au luat de bun ce au relatat acest Sorin Cehan. Nu au căutat să vadă dacă relatarea și în general tot articolul nu sunt cumva o formă de manipulare jurnalistică. Nu au căutat să vadă dacă nu cumva jurnalistul jignește pe seniorul Quintus care are aproape 100 de ani trăiți în cinste și onoare.

Ce părere să am eu despre românii din diaspora care s-au repezit să insulte, da, să insulte o persoană centenară pe baza unei minciuni a unui așa-zis jurnalist ?

Că site-ul „stiripesurse” este un fel de jurnal campion dezinformării o știe multă lume. Acum am ajuns să cred că și această „gazetaromanească” este un jurnal al dezinformării. Cu astfel de jurnaliști nu ai cum judeca altfel.

Jigodii nu jurnaliști.

Niciun comentariu: