marți, 12 iulie 2016
PNL își face ultimele reglaje. Fine, chiar dacă sunt la nivel înalt și stimulează imaginația presei.
Săptămâna viitoare se finalizează desemnarea conducerilor unice la nivelul tuturor organizațiilor județene. Cu sau fără supărările unor persoane aflate în organizațiilor până mai ieri. Ultima supărare este a doamnei Andreea Paul care a demisionat din funcția de prim-vice-președinte al PNL pentru că nu a fost desemnată președinte interimar la Satu Mare. Vasile Blaga a fost tranșant. Dacă organizația de la Satul Mare nu a vrut, nu a vrut și gata.
La București avem o echipă. Revine Cristian Bușoi sprijinit de Adriana Săftoiu care preia și funcția de purtător de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe alegând să se ocupe de organizația de la Craiova aflată în suferință.
La sectoarele Bucureștiului se schimbă calimera. În ultima săptămână din august se vor desfășura conferințele de alegeri pentru desemnarea președinților ! Atenție ! Se aleg, nu vor fi numiți ! Hm. Să încerc o judecată ? Hai să o încerc.
Bucureștiul a acceptat numirea lui Cristian Bușoi și a Adrianei Săftoiu. Au o imagine bună, sunt persoane de încredere. La sectoare însă, situația este alta. La noi, la Sectorul 3, nu am avea probleme. Noi formăm deja o echipă cât de cât unită. În alte părți, miroase a pucioasă. Blaga a și comentat, în stilul lui lapidar, faptul că la Sectorul 2, de exemplu, colegii din fostul PDL s-au separat în două tabere. Zgomot mare, stres pe măsură, așa că mai bine să se ajungă la conferințele de alegeri. Cine câștigă preia conducerea filialei.
Vom avea alegeri la sfârșitul lunii august. La fiecare sector în parte. Să vezi campanie, nene ! Toate sectoarele vor fi în fierbere. Este evident că la nivelul sectoarelor Bucureștiului s-a renunțat la procedura „una mie, una ție”.
Cristian Bușoi este foarte clar în mesajul lui. La București nu acceptă formulări de genul „vechiul PNL, noul PNL !”. Asta spune ceva, pentru cine vrea să înțeleagă. Văd că și Cezar Preda, numit interimar la Dâmbovița a anunțat că pentru el nu mai există „vechiul PDL”, „vechiul PNL” ci doar PNL. Este destul de evident că aceasta este linia de conduită a conducerii PNL care a constatat că aceste diferențieri au avut un rol nefast în comportamentul partidului la alegerile locale și chiar în activitatea de zi cu zi. Este un semnal care, evident, este dat prin conducătorii unici, la toate organizațiile PNL.
Cât privește organizațiile speciale, organizații care nu au rol politic semnificativ în viața organizațiilor politice ale PNL pe lângă care funcționează, acestea au regulamente proprii care urmează a fi amendate pentru a se ajunge și în cazul lor la unificarea conducerilor. Nu este o grabă, ele nu au influență în deciziile politice ale partidului. Membrii acestor organizații fac parte din structurile politice ale PNL, organizațiile de pe lângă secțiile de votare, participarea la organizațiile speciale fiind un act de voluntariat civic, o manifestare a interesului de a contribui, prin propria experiență și cunoștințele acumulate în timp, la o mai bună interpretare a problemelor cu care se confruntă în viața de zi cu zi tinerii, studenții, elevii, femeile, persoanele în vârstă și pensionarii - persoane care au mai au o anumită capacitate de muncă și doresc să și-o valorifice.
Avem de muncă, deci ... la muncă !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu